دانشگاه هنر اسلامی در تبریز

2safar

در ادامه معرفی خانه ی بهنام به عنوان یکی از بنا های تاریخی و زیبای شهر تبریز باید این نکته اشاره کرد که این مکان تاریخی با ظرافت های هنری اش امروزه بخش از مجموعه ی دانشگاه هنر های اسلامی تبریز به شمار می آید و در کنار دو خانه قدیمی دیگر به نام های خانه قدکی و گنجه ای زاده مجموعه مقصودیه دانشگاه هنر های اسلامی را تشکیل می دهند.

2safar

دانشگاه هنر های اسلامی در مهر سال 1378 هجری شمسی در شهر تبریز به عنوان اولین دانشگاه تخصصی هنر های اسلامی تاسیس شد و امروزه دانشجویان بسیاری را در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های مختلف هنری را پذیرش می کند. اما بخش تاریخی مقصودیه واقع در خیابان مقصودیه تبریز در این دانشگاه به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شهر تبریز مورد توجه است و این ساختمان ها به عنوان بخشی از هویت هنری شهر تبریز هستند و همخوانی زیبایی میان این بنا ها و کارکرد امروزینش وجود دارد، البته باید به این نکته هم توجه داشت که باید از چنین ساختمان های تاریخی و ارزشمندی بیشتر مراقب کرد و مانع استهلاک آنها شد.

2safar

پیش تر بنای زیبای ساختمان بهنام را برای شما معرفی کردیم، اما در کنار ساختمان بهنام دو بنای تاریخی دیگر وجود دارد که همان طور که گفتیم آنها هم بخش های از مجموعه ی دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز محسوب می شوند.

2safar

ساختمان قدکی

این بنای تاریخی متعلق به عصر قاجار با معماری فاخر و زیبای آن روزگار ، دارای نما و ساختاری چشم نواز و دلنشین است و مانند دیگر آثار متعلق به دوران قاجاریه، سرشار از اِلمان های معماری ایرانی و بکار گیری هنر های مختلف معماری ایرانی از جمله گچ بری، نقاشی، کاشی کاری، معرق کاری و طنبی است ، که در بخش های مختلف قابل رویت هستند.

2safar

خانه ی قدکی امروزه به عنوان نمایشگاه و آتلیه آثار دانشجویی دانشکده معماری و شهر سازی مورد استفاده قرار می گیرد و با مساحتی در حدود 1300 مترمربع دارای دو طبقه ی زیر زمین، دو حیاط اندرونی و بیرونی، و یک طبقه ی همکف است، البته بخش زیبای خانه ی قدکی در طبقه ی زیر زمین قرار گرفته و حوض خانه این بنای قدیمی فضای بسیار زیبا و دلنشینی را ایجاد کرده است ، خانه قدکی نمونه دیگر از هنر نمایی معمای ایران در خطه ی دیگری از ایران می باشد.

2safar

ساختمان گنجه ای زاده

این بنای تاریخی نسبت به دو ساختمان دیگر یعنی بنای های بهنام و قدکی، جوان تر است و متعلق به اواخر دوران قاجار و اوایل سلطنت پهلوی اول محسوب می شود و از این ساختار معماری آن بر گرفته از اِلمان های غالب آن دوره تاریخی است. خانه گنجه ای زاده مشتمل بر طبقه است و با سبک برون گرای معماری اش ساختمانی شکیل و زیبا را شکل می دهد این بنا در مساحتی بالغ بر 4 هزار متر مربع یکی از بخش های اصلی دانشکده معماری و شهرسازی است، اما با این حال این ساختمان هر کدام بخش هایی جدا نشدنی از معماری تاریخی شهر تبریز به شمار می روند و از این رو گردشگران بسیاری مایل به بازدید از این آثار تاریخی هستند.