قدمگاه صاحب الزمان

جاذبه های گردشگری ایران - قدمگاه صاحب الزمان

2safar

شوشتر به واسطه ی موقعیت شهری و قدمت تاریخی اش همواره یکی از سکونت گاه های مناطق جنوبی بوده و رنگ و نشان هر دوره ی تاریخی را می تواند در شوشتر جستجو کرد. در دوران اسلامی هم پس از حمله اعراب و ورود اسلام به ایران، این شهر باستانی و تاریخی مرکزیت خود را حفظ کرد و شهر بهتر از شوشِ ویران شده، همواره میزبان والیان و حاکمانی بود که در قلعه سلاسل(که پیشتر در 2safar با آن آشنا شدیم) مستقر می شدند.این بار 2safar شما را با یکی از آثار دوران اسلامی آشنا می کند، که برای مردم منطقه دارای ارزش معنویی بالایی است و جایگاه ویژه ای نزد مردم دارد. این مکان نه مقبره شخصی مذهبی و دینی است نه آرامگاه بزرگی از اهل دین بلکه قدمگاه امام زمان آخرین امام شیعیان است، که به اعتقاد شیعیان از نظر ها غایب است.

2safar

از این رو، همین فلسفه غیبت امام زمان، باور به انتظار ظهور منجی در مذهب تشیع را بارور می کند، اعتقادی که در ادیان و مذاهب مختلف وجود دارد و منجی آخرالزمان روزی ناجی این دنیا خواهد بود. بنابراین ، چنین باوری نیاز مند اعتقادی راسخ و ایمانی راستین دارد که انسان را امیدوار به آمدن منجی و برپایی عدالت در جهان می کند. ظهور منجی باعث شکل گیری رفتار های مذهبی بسیاری در ادیان مختلف شده و در مذهب تشیع هم چنین باوری احترام و جایگاه ویژه ای در نزد مردم ایران و شیعیان دارد. از این رو، قدمگاه این امام هم مورد توجه اقشار وسیعی از مردم قرار دارد و بسیاری از مردم برای زیارت، عبادت و نذر و نیاز به این مکان می آیند و مراسم مذهبی و معنوی خود را در این محل برگزار می کنند.

2safar

قدمت قدمگاه در شوشتر به کمتر از 500 سال می رسد و روایت های مختلفی در این خصوص هم میان مردم وجود دارد، که هر کدام زیارت برخی از مومنین را پس از دوره ای عبادت در این مکان با امام زمان را به گونه ای روایت می کند. زیارت کردن امام غایب از سوی برخی از افراد خاص در چنین مکان هایی را تحت عنوان قدم گاه می نامند.

2safar

از این رو، این مکان به یکی از مکان های مقدس تبدیل شده و بنای خاص با المان های معماری ایرانی اسلامی هویت بیرونی این مکان را تشکیل می دهد. قدمگاه شوشتر در شمال این شهر قرار دارد، برای رسیدن به این مکان مقدس باید مسافتی در حدود 2 کیلومتر را از شمال در پیش بگیرید. گنبد آبی رنگ بنای قدمگاه که از المان های خاص اماکن مذهبی در ایران و جهان اسلام به شمار می رود، اصلی ترین مشخصه ای است که شما از قدمگاه می بینید. قدمگاه شوشتر از جمله آثار معماری ایرانی اسلامی است که جزئی از سبک معماری دو ایوانی به شمار می رود، که بارها از این نوع سبک فاخر معماری ایرانی در 2safar سخن گفته ایم. از دیگر نمونه های معماری ایرانی بنای قدمگاه می توان به کتیبه ها، حجاری های و کاشی کاری های فاخر این اثر اشاره کرد. طرح های گره چینی اصفهان هم از دیگر بخش های هنر مندانه این مکان معنوی به شمار می رود. گردشگران در قدمگاه علاوه بر جاذبه های دیدنی محیطی، معماری و ساختار بنا قدمگاه، یک فضای معنوی را تجربه می کنند که برای قشر وسیعی از ایرانیان دارای دارای هویت و تاریخ کهنی است.