موزه ی مردم شناسی خانه ی کمال الدین نبوی طباطبائی بروجرد لرستان
جاذبه های گردشگری ایران - موزه ی مردم شناسی خانه ی کمال الدین نبوی طباطبائی بروجرد لرستان
موزه ها در هرکجای دنیا که باشند، جاذبه های دیدنی به شما می آیند و هنگامی که این موزه ها با فرهنگ ، هویت و تاریخ یک شهر و یک قوم گره خورده باشند، برای گردشگران جذابیت شان دو چندان می شود و اگر به این ویژگی های یک موزه پسوند مردم شناسی هم اضافه کنیم، دیدن گذشته بسیاری از آداب و رسوم متروک شده و بخش هایی از زندگی ملموس یک شهر و یک منطقه تماشایی تر و دیدنی تر است. موزه ی مردم شناسی شهر بروجرد هم یکی از همین ویترین های تماشایی است که علاوه بر ماهیت فرهنگی اش می توان به آثار تاریخی موجود در این موزه را هم اضافه کرد.
موزه ی مردم شناسی شهر بروجرد در بنایی تاریخی و یکی از خانه های زیبای این شهر یعنی خانه ی کمال الدین نبوی طباطبائی قرار دارد و این خانه ی زیبا که قبل تر بخش های مختلف و معماری آن را برای شما معرفی کردیم، محل این موزه ی تماشایی است. موزه ی مردم شناسی بروجرد به سیاق دیگر موزه های مردم شناسی ایران در بنایی زیبا به روایت فرهنگ، آداب و رسوم، مشاغل، رفتار های اجتماعی، پوشش مردم در دوره های مختلف و طبقات اجتماعی گوناگون می پردازد و در این مبان هم گردشگران می توانند ابزار و وسایل کاربردی در دوره های تاریخی مختلف این شهر را مشاهده کنند و تصویری نزدیک نسبت به گذشته این شهر داشته باشند.
در بخش هایی از این موزه، گردشگران شاهد ماکت هایی هستند که لباس محلی و بومی مردم بروجرد، سبک زندگی طبقاتی از جامعه را نشان می دهند، در قسمت دیگر تنها پوشش و لباس های محلی در معرض دید گردشگران قرار می گیرند و صرفا می خواهند بازدید کنندگان را تنوع این بخش اجتماعی بروجرد آشنا نمایند، که البته بیشتر در حدود دوران قاجاریه و دوران پهلوی است. اما این موزه همان طور که گفته شد تنها ویترینی برای به نمایش گذاشتند سبک و شیوه ی زندگی مردم در دوره مختلف شهر بروجرد نیست و شاید به دلیل کمبود امکانات این موزه را می توان موزه صنایع دستی و همچنین آثار تاریخی شهر بروحرد هم دانست. چرا که در بخشی از این عمارت تاریخی، صنایع دستی شهر بروجرد مانند سماور ها، تنگ ها، قوری ها و تعداد مختلفی از صنایع دستی این شهر به نمایش گذاشته شده است.
در قسمت این دیگر موزه اسناد تاریخی متعلق به روابط اجتماعی و اقتصادی میان شهروندان بروجرد به نمایش گذاشته شده است. از سوی دیگر در قسمت دیگری از این موزه می توان اشیاء تاریخی مختلف را در این موزه مشاهده کرد، از صندلی های چوبی متعلق به دوران قاجار تا شمشیر، کتاب های خطی، عکس های قدیمی، گردنبند ها و جواهر آلات سنگی و نقره ای که هر کدام متعلق به یک دوره ی تاریخی هستند که بیشتر آنها متعلق به دوران قاجاریه، زندیه و نهایتا صفویه هستند.
خمره ها و سفال ها هم از دیگر آثار تاریخی به نمایش گذاشته شده در موزه ی مردم شناسی برجرد به شمار می آیند. یکی دیگر از قسمت های دیدنی و جذاب موزه هم معرفی شخصیت های ملی و ادبی اهل بروجردی که است. با همه این اوصاف، برای گردشگران تنوع این موزه و فضای زیبا آن اوقات بیاد ماندی را برایشان رقم می زند.