ودین تپه کرمانشاه

جاذبه های گردشگری ایران - گودین تپه کرمانشاه

2safar

کرمانشاه به عنوان بزرگترین شهر غرب ایران و همچنین بزرگترین شهر کردنشین، در محوریت سرزمینی باستانی و اساطیری قرار دارد، شما در خلال مسیر 2safar در این مناطق با تعداد وسیعی از آثار و بقایای باستانی متعلق به دوران مختلف تاریخ ایران آشنا شدید، امروز هم با یکی دیگر از نشان های باستانی راز آلود سرزمینی روبه رو خواهید شد که حاکمان و حکومت های بسیاری را دیده و شاهد جنگ و سقوط های بسیاری بوده است و گردشگران بهترین دانش آموختگان این مسیر تاریخی هستند، چرا که پادشاهان و حاکمانِ اندک شماری از تاریخ درس گرفته اند و رسالت شان را در خدمت مردم قرار داده اند.

2safar

تپه گودین یا همان گودین تپه یکی از مکان هایی است که در استان کرمانشاه برای گردشگران، راز ها و داستان های بسیاری بازگو کرده و بسیاری از داستان های ناگفته اش را در زیر تله های خاک پنهان می بیند. گودین تپه در شمال شهر کنگاور قرار دارد، که در کنار رودخانه گاماسیاب روزگاری یکی از زیست گاه های بشر به شمار می رفت و روستایی به همین اسم در جنوب این تپه قرار دارد، برای رسیدن به این مکان ابتدا پس از عبور از شهر کنگاور در مسیر جاده ی همدان، جاده ی فرعی روستای گودین را در پیش می گیرید و پس از رسیدن به گودین، در شمال این روستا نشانه های این اثر باستانی را مشاهده خواهید کرد.

2safar

گودین تپه را بر اساس شکل ظاهری امروزش تپه نامیده اند و به واسطه ی روستای نزدیک به این مکان نامش را گودین نهاده اند، برای اولین بار در سال 1340 هجری شمسی، باستان شناسان خارجی نشانه ها و آثاری از تمدن را در این ناحیه پیدا کردند و طی کاوش هایشان، بقایای تمدنی را یافتند، که در ابتدا گمان می رفت متعلق به 5 هزار سال پیش از میلاد مسیح باشد، اما این تازه آغاز داستان گودین تپه بود. کایلر یانگ ایران شناس باستان و شناسی آمریکایی که متولد شهر رشت بود، مسئولیت گروه باستان شناسی این مکان را بر عهده داشت و یافته های خود در گودین تپه را تحت همین عنوان به چاپ و اطلاع جهانیان رساند.

2safar

بر اساس کاوش های مختلفی که امروزه نتایج آن در دست باستان شناسان قرار دارد، گودین تپه دارای قدمتی است که به 7000 هزار ساله پیش از میلاد مسیح باز می گردد، این مکان در مساحتی وسیع گسترده شده است و آثار و نشانه های دوره های مختلفی از تاریخ را در خود جای داده است. با کاوش باستان شناسان، دیوار های خشتی و سنگی خانه ها از زیر خارک بیرون افتاد، که در زیر ارتفاع 30 متری این تپه ، لایه های مختلفی از زندگی بشر را به نمایش می گذارد.

2safar

در گودین تپه سفال های خشتی ، ظریف و طراحی شده ی متعددی کشف شده است، بقایای قلعه ی کهن از زیر خاک بیرون آمده و در این قلعه لوح هایی گلی، اطلاعات وسیعی از تمدن این نواحی و هویت های موجود در این منطقه باز گو کرده است.

2safar

بر اساس اطلاعات درج شده در این لوح ها، 5 هزار سال پیش از میلاد مسیح در کنار این تپه بازار و شهری شلوغ برای فروش اجناس و داد و ستدد کالا های متعلق به شوش وجود داشته است، در دوره های بعد، ماد ها حاکمان این قلعه بوده اند. در بخش هایی از کاوش های باستان شناسی گودین تپه، شکل و شمایل معماری عصر مادی بیشتر نمایان می شود و تحول و پیشرفت لایه های مختلف بقایای کشف شده محسوس تر می باشند. با این حال، آثار و نشانه های کشف شده در گودین تپه در موزه های معروف دنیا نگهداری می شوند و تنها دیوار های خشتی و سنگی برای این شهر باستانی برجای مانده است، شهری که در میان جنگ ها و نزاع ها سقوط کرد و در میان شادی مردمان دیگر برای کشف آن غارت شد.