بمبئی هند
نام شهرها، مانند اولین دیدار و اولین برخورد، در ذهن گردشگران و میهمانان نقش مهمی دارند و اولین برداشت ها در همان اولین برخورد شکل می گیرند. در مسیر 2safar به هند، به شهری خواهیم رفت، که گردشگران را با سوالی مهم رو به رو می کند، بمبئی یا مومبای، شاید در نگاه اول اهمیت زیادی نداشته باشد، اما واقعا من به کدام شهر می روم؟ مومبای یا بمبئی؟ همین سوال کافی است تا گردشگران خود را آماده دیدن شهری پر تضاد کنند، آنان باشهری روبه رو می شوند، که کاخ ها و کوخ ها در همسایگی هم قرار دارند، شکاف طبقاتی در این شهر معنای عجیبی پیدا می کند و این در حالی است که شما به مرکزیت مالی و اقتصادی هندوستان پا گذاشته اید. بومبای یا بمبئی با جاذبه های متنوع و متعددی گردشگران را متعجب می کند، جاذبه هایی که هر کدام در بردارنده ی قسمت های گوناگونی از تاریخ و فرهنگ هند هستند.
در متون تاریخی هندی از اسم هایی مانند کاکاموچه (Kakamuchee) و گالاجونجا (Galajunkja) بر روی این شهر یاد شده، اما معروف ترین نام این شهر، یعنی بمبئی در قرن شانزدهم میلادی توسط پرتغالی ها بر روی آن گذاشته شد و تا سال 1995 جهان این شهر، پرجمعیت، مهم و خاطره سازِ هند را با نام بمبئی می شناختند، نامی که طی چندین قرن بخشی از خاطره ی جمعی مردم دنیا در مورد هند بود. سینمای هندوستان در بمبئی شکل و ساختاری جهانی پیدا کرد و تولیدات این بخش از فرهنگ هندوستان در ایجاد خاطرات جمعی علاقه مندان فیلم های هندی نقش مهمی داشت و بمبئی نامی پرتکرار شد. اما در سال 1995 و 1996 نام این شهر تغییر کرد و اسم یک الهه ی زن هندی به نام مومبای بر روی آن گذاشته شد، بسیاری بر این باورند، که بمبئی به معنای خلیج خوب، یادآور قرن ها دوران استعماری است که زخم های بسیاری بر پیکر هندوستان وارد کرد و باقی گذاشتن این نام یادآور خاطرات آن دوران سیاه است.
نام ها هویت هایی هستند که برای همیشه بخشی از خاطرات جمعی باقی می مانند، اما بمبئی به اسمی همه گیر تبدیل شده بود و هنوز بسیاری از مردم دنیا، هندوستان را بمبئی می دادند، شهر زاغه نشین ها و مهاراجه های افسانه ای، قلب تجاری و مالی هند و دروازه ی ورود به هندوستان، با این حال، هنگامی که گردشگران به مومبای قدم می گذارند، عظیم ترین حاشیه نشینی یا همان زاغه نشینی آسیا را خواهند دید که در کنار گران قیمت ترین خانه ی جهان قرار گرفته است. مومبای قلب صنعت مد و محل تلاقی مذاهب مختلف در هند است. این شهر عجیب و غریب بی گمان یکی از دیدنی ترین شهرهایی خواهد بود که به آنجا قدم گذاشته اید.
این شهر بندری در غرب هند قرار گرفته و انگلیسی ها آن را دروازه ی هندوستان می دانستند، شهر بومبای کلید رسیدن به کشور های عربی ، ایران و خاورمیانه است. گردشگران در این شهر می توانند هتل تاج محل، موزه ی پرنس ویلز، ترمینال چاتراپتی شواجی، دادگاه عالی، موزه ی ویکتوریا، جزیره ی فیل و آثار و بنا های دیدنی بسیاری را مشاهده کنند. شهری من دوست دارم آن را بمبئی خطاب کنم.