درگاه حاج علی بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - درگاه حاج علی بمبئی هند

2safar

سفر برای افراد اهداف متفاوتی به دنبال دارد، اما در هر سفر ،گردشگران با جاذبه های متعددی رو به رو می شوند که آنها را در معرض داستان ها و تجربیات مختلفی قرار می دهند. در هند داستان طور دیگری است، در هر شهر و هر منطقه ای از این کشور شما با دنیا هایی تازه ، متفاوت و متعددی رو به رو هستید که در کنار هم قرار دارند و جدا از هرکدام از جاذبه های فرهنگی و مذهبی اش، رنگارنگی و تنوع هویتی این جاذبه ها برای گردشگران جذاب و دیدنی است. بمبئی هم به عنوان یکی از کلان شهر های این کشور پهناور و پرجمعیت، نمونه ای کامل از این رنگارنگی و تنوع هویت های موجود در هندوستان است. جاذبه ای که شاید در هیچ نفطه از جهان همزیستی هویت های رنگارنگ را نتوان مانند هند و شهر بمبئی نظاره گر بود.

2safar

این بار 2safar شما را به یکی از مکان مذهبی دیگر شهر بمبئی می برد با این تفاوت که این این بار این مکان متعلق به مسلمانان هند و شهر بمبئی است، اما در کنار مسلمانان بسیاری از گردشگران و شهروندان غیر مسلمان شهر هم راهی این جزیره ی کوچک در دل دریا می شوند. درگاه حاج علی و مسجد بنا شده در آن یکی از جاذبه های گردشگری و مذهبی شهر بمبئی به شمار می رود. این درگاه و مسجد آن در حدود سال 1431 میلادی توسط فردی بنام پیر حاج علی شاه بخاری در شهر بمبئی بنا می شود. این آرامگاه یا همان درگاه متعلق به یکی از صوفیانی است که پس از سفر به مکه دچار تحول روحی و معنوی می شود. حاج علی پیش از سفر به مکه تاجری ثروتمند بود که با تحول روحی و معنوی که آمادگی اش در ذهن و روان او مهیا شده بود، مسیری متفاوت در پیش گرفت و در مسیر طریقت و زندگی صوفیانه اش در نهایت در بمبئی مستقر شد و بانی ساخت این اثر فاخر و تاریخی در شهر بمبئی شد.

2safar

آرامگاه حاج علی بر روی جزیره ای کوچ در خلیح ورلی قرار گرفته که تا ساحل بمبئی در حدود 500 متر فاصله دارد، این محل قرار گرفتن درگاه و مسجد حاج علی است و تنها مسیر منتهی به این جزیره ی ریز و کوچک هم، مسیر 500 متری به عرض 3 متر است. در میانه ی این جزیره ی کوچک، نمونه ی فاخر و باشکوهی از معماری تلفیقی اسلامی و هندی است و مسیر رسیدن به این جزیره و بنا های باشکوهش با بالا آمدن آب مسدود می شود به نوعی برای پیروان و معتقدان به این مکان سفری معنوی به شمار می آید.

2safar

ساختمان درگاه با سنگ های مرمر سفید رنگش هویت و مشخصه ی اصلی این مکان به شمار می روند، که ستون های مرمری آن هم از دیگر المان های این بنای باشکوه هستند. علاوه بر ستون های مرمری آینه کاری و هنر هایی معماری دیگری نیز در این درگاه برای گردشگران جالب توجه و دیدنی است. در خلال این سالها چندین بار بنا های متعلق به درگاه حاج علی مورد مرمت قرارگرفته اند، که در حدود 40 تا 80 هزار نفر در روز های پمج شنبه و جمعه از این مکان دیدن می کنند. این جزیره با بنا های زیبا و تاریخی اش یکی از کلیدی ترین جاذبه های گردشگری شهر بمبئی است که تعداد قابل توجهی از گردشگران را به واسطه ی مرکزیت اعتقادی میان تعداد زیادی از مسلمانان ، راهی این جزیره ی کوچک و زیبا می شوند.