مجموعه ی منار قطب دهلی هند
جاذبه های گردشگری جهان - مجموعه ی منار قطب دهلی هند
جاذبه های گردشگری که پیش روی شما در مجموعه منار قطب قرار دارند، متعدد هستند و هرکدام کوچک و بزرگ بخشی از تاریخ هندوستان هستند. یکی از مهمترین ویژگی های مهم در مجموعه ی منار قطب تزئینات و نقوش حکاکی شده ای است که در هر بنا و هر اثر تاریخی می توان آن را مشاهده کرد، هنری که بخشی از فرهنگ و تمدن وهند به شمار می رود و یکی از زیبا ترین هنر های تاریخی این سرزمین محسوب می شود، به گونه ای که می توان در هر اثر تاریخی جدا از باور ها و هویت مذهبی و دینی اش آن را مشاهده کرد. از معابد تخریب شده و بر جا مانده تا بقایای آثار علاءالدین خلجی متعصب، هر کدام به نحوی زیبایی شان مدیون هنر آفرینی هنرمندانی هستند، که این اثار را به زیبایی هرچه تمام تر خلق نموده اند.
برای آشنایی بیشتر شما، با این نقوش حکاکی شده و تزئینات مختلف می توانید به منار قطب، مسجد قوت الاسلام، ستون آهنی سیاه رنگ، مقبره های ایلتوتمیش، امام ضامن و مدرسه ی علاء و مقبره ی آن بروید (که پیش تر در سایت 2safar آنها معرفی کردیم و شما می توانید برای آشنایی بیشتر برای مطالعه به سایت مراجعه نمایید) با دقت و ظرافت بیشتری ، آن ظرافت های هنری را تماشا کنید. حتی در بقایای معابد پیش از حضور مسلمانان در شهر دهلی و این مکان، هم می تواند هنر آفرینی معماران و هنرمندان را مشاهده کرد.
با این حال، در مجموعه ی منار قطب بنا هایی مانند مقبره ی ادهم خان، برخی کاخ تابستانی مانند ظفر محل، جهاز محل و همچنین مقبره ی برخی از پاشاهان مغول هندی که در این مکان قرار دارند، اما شاید برای معرفی بنای های فاخر و باشکوه مجموعه ی منار قطب، دروازه ی علاء آخرین بنایی باشد که از مجموعه ی منار قطب برای تان معرفی می کنیم.
در وازه ی علاء هم اثری دیگری است مه در خلال حکمرانی علاء الدین خلجی در دهلی ساخته می شود، این دروازه ی در حدود سال های 1311 به نام پادشاه مشهور سلسله ی خلجی شاه علاء الدین خلجی ساخته شد. یکی از ویژگی های مهم این بنای تاریخی و زیبا، حضور پررنگ معماری اسلامی در آن است، که شاید به توان آن را از اولین نمونه های حضور معماری اسلامی در شبه قاره بدانیم. با این حال، باید در نظر داشت، که هنر معماری اسلامی، بسیاری از هنر ها و المان های خود را مدیون معماری ایرانی است وشاید به اشتباه برخی معماری ایرانی را معماری اسلامی تصور می کنند.
این دروازه ی گنبدی شکل( گنبد از اولین اصول معماری ایرانی بود که در قالب معماری اسلامی قرار گرفت) با قوس های زیبا و چشم نوازش اش یکی از آثار فاخر مجموعه ی منار قطب به شمار می رود، که امروزه گردشگران بسیاری از آن دیدن می کنند. در این دروازه هم نقوش حکاکی شده بر روی سنگ از جمله بخش های زیبای آن به شمار می آید و نیلوفر آبی(از جمله نقوش باستانی است که می توان در بسیاری از آثار باستانی ایران و هند آن را مشاهده کرد) یکی از نقوش پرتکرار در این مجموعه است. این دروازه در گذشته مسیر دسترسی به مسجد قوت الاسلام را ساده تر می کرد و امروزه جاذبه ی گردشگری زیبایی نیز هست.