مدرسه ی فیروز شاه دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - مدرسه ی فیروز شاه دهلی هند

2safar

به دنبال معرفی جاذبه های گردشگری شهر دهلی ، شما را با جاذبه های دیگری از آثار تاریخی در دهلی آشنا می کنیم، که علاوه بر روایت بخش هایی از تاریخ هندوستان، اوقات لذت بخش و لحظات شادی را برای شما به ارمغان دارند و گردشگران در این مجموعه ی تاریخی می توانند مناظر زیبا و بنا های با شکوهی را از نزدیک ببینند. پیش تر در سایت 2safar مکانی تحت عنوان حوض خاص را به شما معرفی کردیم(شما برای آشنایی بیشتر با این مکان می توانید به ساید مراجعه کنید) و این بار در ادامه ی آن مسیر برخی از بنا های تاریخی موجود در این مجموعه ی تاریخی را معرفی می کنیم با ما همراه باشید.

2safar

یکی از بنا های این مجموعه ی تاریخی مدرسه ی فیروز شاه است.فیروز شاه پسر عموی سلطان محمد تغلق بود که پس از او به تخت پادشاهی تغلقیان تکیه زد، در تاریخ از او به عنوان یک مسلمانی متعصب نام برده اند، فردی که بیشترین تلاش را برای اشاعه و گسترش اسلام شبه قاره ی هندوستان بکار برد و بسیاری از معابد هندو را ویران کرد و به جای آنها مسجد ساخت. در دوران سلطنت فیروزشاه بسیاری هندوها به مسلمان شدند و کتاب های مذاهب هندو به از میان رفتند. از این رو، با شخصیتی خون ریز در تاریخ هندوستان رو به رو هستیم که در ادامه ی تلاش هایش برای افزایش تعداد مسلمانان، بنایی را در مجموعه ی تاریخی حوض خاص بنا کرد که از آن با نام مدرسه یاد می شود. در آن دوره ی تاریخی، مراکز اشاعه ی اسلام و ندریس دروس دینی و فقهی را مدرسه می گفتند و فیروز شاه در اقدامی در ضلع شرقی و شمالی مخزن، اقدان به ساخت مکتب اسلامی و فقهی یا همان مدرسه کرد.

2safar

در خلال سال های 1352 تا 1354 مدرسه ی فیروزشاه ساخته شد، این مدرسه در ابتدا مسجد کوچکی بود که بپس از تلاش برای ساخت مدرسه به مجموعه ی آموزش بزرگی تبدیل شد و شش گنبد بر فراز آن ساختند. این مدرسه در دوران خود یکی از بزرگترین مراکز آموزشی یا همان حوزه های علمیه بود، به نوعی که پس از مدرسه ی بغداد دهلی را می توان دومین شهر جهان اسلام به لحاظ معارف اسلامی دانست. ساختار مدرسه به شکلی L بود و یک سازه ی پیوسته در قسمت های جنوبی و شرقی مخزن آب حوض خاص ایجاد شد که بخشی از مدرسه ی فیروز شاه به شمار می رفت. هنگامی که در نزدیکی این بنای تاریخی قرار بگیرد، می تونید قسمت های مختلف این سازه تاریخی را ببینید.

2safar

ساختار معماری این مدرسه یکی از زیبا ترین بنا های آن دوران را پیشروی گردشگران قرار داده، سازه ای متصل به هم و پیوسته که می توان از هر کجای این مدرسه به دیگر طبقات و بخش های آن دسترسی داشت، که این موضوع اهمیت و ذوغ معماری بکار رفته در آن را نشان می دهد. قرار داشتن این مدرسه در کنار مخزن آب حوض خاص نما و فضای محیط را جذاب تر می کند و شما در این مکان شاهد ترکیبی زیبا از جاذبه های تاریخی و طبیعی شهر دهلی خواهید بود. که با تزئینات هنری بسیار آراسته شده اند.

2safar

این شهر و این مکان در سال 1398 میلادی به دست مغولان افتاد و پس از آنها گروکانیان بر این شهر حکومت راندند اما، این مدرسه تا به امروز بخشی از هویت و تاریخ دهلی است و یاد آور نام فیرزوشاه در تاریخ است.