مسجد و دیگر بنا های حوض خاص دهلی هند
جاذبه های گردشگری جهان - مسجد و دیگر بنا های حوض خاص دهلی هند
حوض خاص مجموعه ای تاریخی است، که علاوه بر مخزن آبِ دریاچه مانند اش، مدرسه ی فیروز شاه و مقبره ی فیروز شاه از بنا های تاریخی آن به شمار می آیند، که همه این بنا ها در 2safar به عنوان جاذبه های تاریخ و گردشگری شهر دهلی برای شما معرفی شدند. اما در ادامه ی مسیرمان در حوض خاص به بنا های تاریخی دیگری بر می خوریم، که گردشگران بسیاری در کنار آنها قدم می زنند، عکس می گیرند و با لذت تمام محو تماشای آن ها هستند این بنا ها شامل مسجد و پاویون هایی هستند ، مقبره مانند با معماری و گنبد هایی خاص.
در انتهای قسمت شمالی مدرسه ی فیروز شاه مسجد کوچکی وجود دارد که گنبد این مسجد یکی از مشخصه های اصلی آن به شمار می آید و به دلیل قرار گرفتن در کنار دریاچه یا همان مخزن آبِ حوض خاص از نمای فوقا العاده ای برخوردار است، بنایان این مسجد و دیگر بنا های تاریخی این مجموعه بهترین استفاده از موقعیت دریاچه در فضا سازی بنا کرده اند. این مسجد کوچک دارای ایوانی با ستون هایی که تالار اقامه ی نماز را تشکیل می دهند. از دیگر بخش های مسجد می توان به وضو خانه آن اشاره کرد که در کنار دریاچه قرار دارد. معماری این مسجد هم با الهام از معماری اسلامی ساخته شده است، البته گردشگران در بخش های مختلف این بنا و دیگر بنای های مجموعه ی تاریخی حوض خاص می توانند المان هایی از هنر های معماری هندی را مشاهده کنند، که می تواند یکی از ویژگی های معماری رایج در آن دوره تاریخی باشد.
مسجد، مدرسه و مقبره فیروز شاه، بناهایی متعلق به قرن چهاردهم میلادی هستند که در کنار مخزن آبِ حوض خاص مجموعهی تاریخی کم مظیری را تشکیل می دهند، این بنا ها و آثار تاریخی در درون فضایی باغ مانند قرار دارند، که این باغ دارای هویت معماری خاصی نیست اما بنا های اصیل و شناخته شده ای را در خود دارد. علاوه بر این ها، هنگامی که در کنار مدرسه و مسجد درکنار مخزن آب در حال قدم زدن هستید، شش غرفه سنگی با گنبد های بزرگ و خاص را می بینید، که دیگر بناهای این مجموعه ی تاریخی را تشکیل می دهند، در باغ حوض خاص شش غرفه یا پاویون قرار دارد با اندازه و شکل متفاوت بنا شده اند، برخی از آنها مستطیل مانند، هشت ضلعی و شش ضلعی هستند و برروی هر کدام از آنها هم به تناسب گنبد هایی بزرگ و کوچکی قرار دارد. اما نکته جالب در خصوص این بنا ها کتیبه هایی است که نشان دهنده ی مقبره بودن و گور بودن آنهاست.
گردشگران در این بنا های سنگی زیبا، می توانند هنر حکاکی هندی را ببینند، در این بنا های سنگی نقوش متعدد و مختلفی حکاکی شده که ارزش معماری آنها را بیشتر می کند. این بنا ها توسط ستون هایی سرپا هستند و هیچ کدام از آنها شبیه به هم نیستند و شاید بخشی از مجموعه ی مدرسه ی فیروزشاه محسوب می شدند . با این حال، دیدن این بنا های سنگی تماشایی است، بنا هایی که با وجود اطلاعات اندکی که در مورد تاریخ و کاربرد آنها وجود دارد، اما زیبایی شان آنها را برای گردشگران خواستنی و جذاب کرده است.