مقبره ی فیروز شاه دهلی هند
جاذبه های گردشگری جهان - مقبره ی فیروز شاه دهلی هند
مقبره ی فیرو شاه تغلق بنایی در کنار مدرسه ی فیروز شاه و مجموعه ی حوض خاص(هر دوی این مکان های را در 2safar معرفی کرده ایم و شما می توانید برای آشنایی بیشتر به سایت مراجعه کنید)، بنای تاریخی دیگری وجود دارد که بر اساس اطلاعات موجود، آرامگاه فیروز شاه تغلق است، اگر به خاطر داشته باشید در معرفی فیروزشاه گفتیم که او یکی از پادشاهانی بود که در دوران حکومت داری اش بسیاری از معابد ویران شدند و هندو های بسیاری مسلمان شدند. جدا از قضاوت تاریخی در خصوص این شخصیت تاریخی، مقبره ی و بنای آرامگاه او امروزه یکی از جاذبه های گردشگری شهر دهلی است و گردشگران بسیاری بدون دانستن هویت فیروز شاه، به تماشای مقبره ی او می نشینند، در کنار عکس می اندازند و از تمام جزئیات بنا و معماری اش لذت می برند.
فیرزو شاه پس از سلطان محمد تغلق پاشاه شد و پس از تمام رخداد های تاریخی دوران اوج حکومت تغلقیان را شکل داد، پس از مرگ اش در سال 1388 او در مقبره اش در نزدیکی مدرسه و مسجد اش دفن کرد. در متون تاریخی در کنار ذکر تمام جنگ ها و خونریزی هایش ، به علاقه ی او به هنر و ادبیات نیز اشاره شده است و شاید علاقه او به مرمت بنا ها و معماری حوض خاص را به یکی از خاص ترین مکان های تاریخی بدل کرد. پیش از آن که به مقبره ی فیروز شاه به پردازیم، باید به این نکته اشاره کنیم، که در کنار ویران کردن معابد هندو به دستور فیروز شاه ، این پادشاه تغلقی دستور ساخت 50 سد آبیاری بر روی رودخانه های را صادر کرد، 40 مسجد بنا کرد، در تعداد بسیاری کارونسرا در حدود 100 عدد را در قلمرو پادشاهی اش ساخت، حمام های عمومی و پل های متعددی نیز بنا کرد و بنای آرامگاهش نیز یکی از همین آثار تاریخی است.
مقبره ی فیروز شاه درست در محل تلاقی ساختمان L شکل مدرسه ی فیروز شاه قرار دارد و طرح و مکان این آرامگاه هم توسط خود فیروز شاه تعیین شده است. گنبد بنای مقبره از مشخصه های اصلی بناست، که با 14 متر طول دارای 8 متر قطر می باشد، که گچ بری های بسیار زیبایی هم در ساخت ان بکار رفته که برای گردشگران و بازدید کنندگان این اثر تماشایی و جذاب است.
مقبره ی فیروز شاه در پلانی مربع شکل ساخته شده است و براساس المان های معماری هندو و اسلامی ساخته شده است. از دیگر ویژگی های این مقبره بکار بردن نرده های سنگی در ورودی جنوبی مقبره است، که این بنای تاریخی را نسبت به دیگر بنا های موجود در دهلی خاص تر می کند. مقبره ی فیروز شاه یکی از نمونه های زیبا و با وقار معماری آن دوره ی تاریخی است که با کتیبه های حکاکی شده تماشایی تر است، در این کتیبه های سنگی آیات قرآنی بر روی سنگ نوشته شده اند. هنگامی که در کنار مقبره و مدرسه ی فیروز شاه قرار می گیرد می توانید آثار درخشان، از عصر پاشاهی ویران گر و آباد گر را مشاهده کنید، بنا هایی فاخر و زیبا که در کنار دریاچه ی کوچک حوض خاص نمایی بسیار چشم نواز دارند. با ما در ادامه ی این سفر جذاب همراه باشید.