هجران کا خانقاه دهلی هند
جاذبه های گردشگری جهان - هجران کا خانقاه دهلی هند
در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری شهر دهلی شما را به مکانی در مهرولی در جنوب شهر دهلی می بریم، که پیش تر اطلاعات کلی در خصوص مهرولی به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های تاریخی شهر دهلی در 2safar به شما داده شد(شما برای آشنایی بیشتر با این مکان می توانید به سایت مراجعه نمایید). در این پارک باستاین و زیبا، جاذبه و مکان های متعددی وجود دارد که هر کدام از آنها جاذبه ای گردشگری و بنایی قابل توجه برای باستان شناسان و گردشگران این شهر تاریخی خواهد بود. یکی از این بنا ها، مکانی به نام هجران کا خانقاه است.
هجران کا خانقاه، بر اساس المان های معماری و ساختار شکل گیری آن اثری اسلامی است که در دوران تسلط مسلمان ها بر هندوستان در دوران پیش از به قدرت رسیدن مغول های گورکانی بنا شده است، از این رو، این بنا از ارزش تاریخی بالایی برخوردار است و گردشگران در این خانقاه شاهد روایت دیگر از تاریخ هندوستان خواهند بود که این بار در ساختاری و شکلی متفاوت نمایان شده است. پیش از آنکه به جزئیات این بنا بپردازیم، به وجود کلمه خانقاه در بردانده ی اطلاعات مهمی در خصوص این مکان است که ما را بیشتر با آن آشنا خواهند کرد.
خانقاه یا خانگاه، به مکانی گفته می شود که مختص زندگی، آموزش و گردهم آیی درویشان و صوفیان است و در اصل کلمه ای فارسی است که دو روایت از این اسم وجود دارد در روایت اولی به معنی دو بخش خانه و گاه است و در روایت دوم خان و آقا معنی و ساختار این کلمه را تشکیل می دهند، که در روایت اول معنای محل سکونت و خانه مانند می دهد و در روایت دوم، خانه و آقا (پیر و مراد) تشکیل می شود. این توضیح مختصر نشان می دهد، که نفوذ فرهنگی ایرانی در شبه قاره هندوستان در دوران لودی های به گونه ای وسیع بوده و این بنا هم بیش از آنکه بنایی اسلامی باشد، اثری متاثر از فرهنگ ایرانی است، چرا که تصوف و صوفی گری در فرهنگ ایرانی ریشه ای تاریخی دارد، که شاخه هایی از فرقه های مختلفی صوفیانه در هندوستان نیز ظهور کردند. بر همین اساس هجران کا خانقاه، به عقب نشنی معنوی صوفی گرایانه بر عارفان معنی شده که در برخی از متون وجود دارد و هجرا یا هجران را هم به زن تراجنسیتی در هندوستان نسبت می دهند، که البته می توانند تعبیری خواجه مانند در فرهنگ ایرانی داشته باشد.
اما هرآنچه گردشگران در این بنای تاریخی در مهرولی خواهند دید، بنایی تاریخی است که مقبره های متعددی در آن دفن شده است، که می توان به پادشاهان لودی ، شخصیت های مذهبی و فرقه ای هندوستان و دهلی اشاره کرد. هنگامی که وارد این محوطه ی تاریخی می شوید، یک دروازه ی باریک شما را یک محوطه ی ساخته شده از سنگ مرمر می برد، که در آن شاهد مقبره هایی به رنگ سفید خواهید بود، که این مقبره ها به سمت قبله قرار گرفته اند.
بر روی برخی این مقبره های نقاشی هایی وجود دارد که از جمله بخش های دیدنی این مکان راز آلود است، هند سرزمینی است که در هر گوشه ای از آن می توان روایتی تازه را از تاریخ این سرزمین مشاهده کرد و این تکثر هویتی و فرهنگی مهمترین و جذاب ترین بخش سفر به این سرزمین عجیب و دیدنی است . با ما همراه باشید.