معرفی دیدنی های باکو
معرفی دیدنی های باکو
باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان و بزرگترین شهر به حساب می آید که در ساحل غربی دریای خزر واقع شده است. این شهر هرآنچه را که از شهری پرجمعیت انتظار دارید برایتان فراهم میکند. با برنامهای منظم و مقرون به صرفه،از وقت خود برای گشتوگذار در باکو استفاده کنید.
برجهای شعله
اگر دوست دارید با معماری باکو از نزدیک آشنا شوید، از برجهای شعله باکو دیدن کنید. طراحی این برج شبیه به شعلههای آتش است. این برجها روی تپهای قرار دارند و بلندترین آن۱۸۲متر ارتفاع دارد که نمادی از باکو بحساب می آید و هم بلندترین آسمانخراش در آذربایجان است. زیبایی این مجموعه را شبها بهتر میتوانید نظاره کنید وقتی نورپردازی آن به زیبایی تمام، میدرخشد.
بلوار باکو
بدنبال محیط آرام برای پیاده روی هستید پارک ملی باکو همان مکان مورد نظر شماست، همچنین دارای محیط بسیار تمیز و فروشگاه های متعدد، مراکز خرید، ساختمانهای تجاری، رستورانها و چایخانهها در کنار پوشش گیاهی زیبا بلوار باکو را به یکی مقاصد گردشگری شهر تبدیل است.
کریستال هال باکو
کریستال هال باکو در ساحل باکو نزدیکی میدان ملی پرچم قرار گرفته است.در نمای بیرونی کریستال هال دوازده هزار لامپ ال ی دی بهکار رفته است که چشماندازی فوقالعاده را در شب خلق میکنند .
چرخ و فلک باکو
چرخ و فلک باکو از جاهایی است که حتما باید رفت. خوب است بدانید انتظار هیجان زیاد نباید از این چرخ و فلک داشته باشید چون بسیار ارام حرکت میکند تا نمای کاملی از شهر را نظاره گر باشید. هر دور کامل دقیقه طول میکشد و ظرفیتی معادل هشت نفر دارد، در کرانه دریای خزر و در بلوار باکو قرار دارد. ۳۰
هزینه یک دور سوار شدن 5 منات آذربایجان است و هزینه برای کودکان 3 منات آذربایجان است .
مرکز فرهنگی حیدر علیاف
این مجتمع فرهنگی بهعنوان نماد معماری مدرن در باکو به حساب می آید. معمار سرشناس بریتانیایی-عراقی زاها حدید طراحی این مجموعه را بر عهده داشت؛ مرکز فرهنگی حیدر علیاف در سال ۲۰۱۲ و با برپایی نمایشگاه افتتاحیه «زندگی، مرگ و زیبایی» افتتاح شد .فهوم معماری، استحکام و طراحی بینظیر آن سبب شده که خود سازه ارزش دیدن داشته باشد؛ با این حال داخل ساختمان نیز دارای یک سالن کنفرانس، یک موزه و سالن نمایشگاهی ۹ طبقهای است.
تالار شهر باکو
تالار شهر باکو که با نام باکسووت نیز شناخته میشود، یکی از چشمگیرترین بناهای باکو به شمار میرود. تالار شهر باکو از دورانی که باکو بخشی از جماهیر شوروی بود، یادگار ماندست. که یک معمار جوان معروف، بنام جوزف گوسلاوسکی طراحی این بنای زیبا رو انجام داد. دفتر شهرداری باکو در دو باله این ساختمان قرار گرفته است.
معبد آتشگاه باکو
این معبد ۳۰ کیلومتری مرکز شهر در ناحیه سوراخانی باکو قرارگرفته است.این معبد به عنوان مکان آتش ابدی هم شناخته میشود. قدمت این معبد به قرن هجدهم و زمانی که تجار هندی برای فروش داروها و صنایع چوبی به باکو سفر میکردند باز میگردد. در وسط این آتشگاه که از دوران های قدیم باقی ماندست، آتشی کوچک قرار دارد. این آتش در گذشته طبیعی بودست اما حالا با استفاده از لوله های گاز می سوزد. ریشه این آتشکده مبهم است و دقیقا مشخص نیست این معبد به زرتشتی ها تعلق داشته است یا هندوها.بر سر ریشهی اصلی آن اختلاف عقیده وجود دارد.
موزه هنر مدرن باکو
موزه هنر معاصر باکو توسط بانوی اول این کشور، مهربان علی اف افتتاح شد و در سال ۲۰۰۹ درهای این موزه به روی عموم باز شد.اگرچه در ایتدا ماموریت اصلی این موزه، به نمایش گذاشتن آثار هنرمندان آوانگارد محلی از نیمه دوم قرن بیستم میلادی مانند، اشرف مراد، آقا حسیناف یا نادر قاسماف است، اما این موزه آثاری از هنرمندان بنام اروپایی از جمله دالی، مارک شاگال و پیکاسو را نیز به نمایش گذاشته است.
گالری قیز کالاسی
گالری قلعه دختر در نزدیکی برج و قلعه دختر در بخش قدیمی شهر باکو قرار دارد؛ این گالری این روزها به یکی از قطبهای هنری مهم باکو تبدیل شده است. این گالری شرکتکنندهای فعال در نمایشگاههای هنری بینالمللی و رقابتهای هنری با هدف مشخصی محسوب میشود. بازاریابی و به اشتراکگذاری چشمانداز هنر جمهوری آذربایجان. گالری قیز کالاسی با همکاری گالری هنری برلین-باکو، آثار هنری هنرمندان محلی هر دو منطقه را در یک نمایشگاه در معرض دید عموم قرار داده است.
خیابان شهدا باکو
پس از قتل عام مردم آذربایجان به دست نیروهای نظامی شوروی در دهه ۹۰ میلادی، هرساله در ۲۰ ژانویه بزرگداشتی برای تمام کشتهشدگان برگزار میشود. آرامگاه این شهیدان با نظم خاصی در این خیابان ردیف شده است.
خانه دولت باکو
بازدید از این خانه دولت برای عموم آزاد نیست.اما بیرون این ساختمان در شب بعد از تاریک شدن هوا، با وجود نورپردازیهای زیبا، دیدنی تر از همیشه است، این بنای عظیم ۱۱ طبقه که توسط زندانیهای آلمانی در دوران اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده است، به دریای خزر اشراف دارد.ز ساختمانهای دولتی جمهوری آذربایجان بهشمار میرود و تعدادی از وزراتخانههای این کشور از جمله وزارت کشاورزی و وزارت فرهنگ و گردشگری در آن جای گرفتهاند.
مسجد جامع باکو
بنای این ساختمان مسجد، طی چند مرحله احداث شده است و قدیمیترین بخش آن، تالار عبادت محسوب میشود. مناره مسجد نیز در سال ۱۴۳۷، به شکل چکندهسنگ ساخته شد. برای بازدید از این مسجد باید به قسمت قدیمی شهر باکو بروید.
ایچری شهر، محله قدیمی باکو
قدمت این منطقه از شهر به قرن دوازدهم برمیگردد. اگر از علاقه مندان به آثار معماری به سبک اسلامی، مساجد قدیمی، حمامهای سنتی و کاخهای باشکوههستید حتما به ایچری شهربروید. کوچهها و خیابانهای این منطقه در دامنهی تپهای قرار دارند. فروشندگان، سوغات محلی و فرشهای سنتی آذرباجیان را در فروشگاهها میفروشند.
کاخ اسماعیلیه
داستان بنای این کاخ اسماعیلیه،بسیار غمانگیز است. پسر بارون موسی نقی اف از دنیا رفت و وی تصمیم گرفت تا یک عمارت باشکوه برای یادبود پسرش بسازد و دستور ساخت این عمارت را دارد. که امروزه برای بازدید عموم قرار گرفته است.
موزه باستان شناسی و قوم نگاری باکو
این موزه دارای دو بخش باستانشناسی و قومنگاری است. بخش باستانشناسی موزه تاریخ آذربایجان را، از عصر آهن تا قرون وسطا نمایش میدهد. زندگی مردم محلی و فرهنگ آنها از قرن ۱۹ تا ۲۰ میلادی نیز در بخش قومنگاری به نمایش درآمده است .
کلیسای گریگور روشنگر
این کلیسا تنها بنای ارمنی بهجای مانده در باکو بهشمار میرود.
که این کلیسا از حوادثی همچون قتل عام شهروندان ارمنیتبار باکو و درگیریهای قومی ناگورنو کاراباخ جان سال بهدر برده است.
باغ فیلارمونیک باکو
این باغ فضای بسیار زیبایی دارد و می تواند انتخاب خوبی برای دقایقی استراحت کردن باشد. با ورود به پارک یک فواره زیبا به سبک قدیمی توجه شما را به خود جلب خواهد کرد که این فواره به دست فرانسوی ها طراحی و ساخته شده. می توانید دقایقی در نزدیکی این فواره بنشینید و از صدای دلنشین آب لذت ببرد.
کاخ شروان شاهان باکو
یونسکو این بنا را "یکی از مرواریدهای معماری آذربایجان" خوانده و نامش را به همراه قلعه دختر باکو در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار داده است. این کاخ تاریخی بخش هایی همچون ساختمان اصلی کاخ، دیوانخانه، آرامگاه و مسجد و مناره را در خود دارد و مقبره سید یحیی باکویی -که در گذشته با عنوان مقبره درویش شناخته می شد- هم در این مکان به چشم می خورد. دروازه مراد، مخزن و بخش های باقی مانده از حمام، مسجد تخریب شده کیقباد و ... هم از دیگر بخش های کاخ شروان شاهان شمرده می شوند.
خیابان نظامی باکو
اگر ازعلاقه مندان به خرید در سفر هستید حتما به این خیابان سربزنید. جالب است بدانید نام این خیابان رابه شاعر گرنقدر پارسی، نظامی گنجوی، چنین گذاشته اند. در خیابان نظامی انواع فروشگاه ها و بانک ها دیده می شود، همچنین سفارتخانه کشورهای آلمان، نروژ، هلند و اتریش در این خیابان قرار گرفته اند، نمایندگی اتحادیه اروپا در آذربایجان نیز در همین خیابان واقع شده است. شاید برای تان جالب باشد که در حال حاضر خیابان نظامی یکی از گران ترین خیابان های دنیا شمرده می شود.