موزه فرهنگ عمارت دهدشتی بوشهر

جاذبه های گردشگری ایران - موزه فرهنگ عمارت دهدشتی بوشهر

2safar

در ادامه ی آشنایی با عمارت دهدشتی، گردشگران در بازدید از این بنای زیبا و تماشایی با موزه ای کوچک رو به رو می شوند، موزه ای که با نام موزه ی فرهنگ، هویت امروزین این بنای قدیمی است. پیش تر در معرفی این عمارت و تاریخچه اش اشاره کردیم، که عمارت دهدشتی متعلق به حاج غلامحسین دهدشتی شاهرخ بوده که از تجار معروف و متمول بوهشر به شمار می رفت، او تاجر روغن بود و به واسطه ی مرکزیت بوشهر در حاشیه ی خلیج فارس به عنوان یکی از بندر های پر تردد ایران با کشور ها و تجار و بازرگانان مختلفی در داد و ستد بوده و به همین خاطر، این بنای زیبا عرصه هنرمندانه ای از توان و قدرت مالی این تاجر محسوب می شده است. اما نکته جالب در خصوص عمارت دهدشتی پیدا شدن اسناد و مدارک مختلفی است که از مکاتبات، داد و ستد های مختلف در اجناس متعدد که البته بر اساس حوزه ی کاری حاج غلامحسین دهدشتی در حوزه ی روغن بوده است.

2safar

با سپرده شدن این بنای تاریخی به سازمان میراث فرهنگی، تمامی آن اسناد تاریخی که مربوط به مراودات مالی و تجاری از دوران قاجار در این عمارت تاریخی بود، در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت و این سازمان پس از بازسازی و انجام عملیات های مرمت، اسناد و مدارک موجود در این عمارت را در کنار آثار و اشیاء تاریخی دیگر این بنا و دیگر آثار کشف شده متعلق به دوره های تاریخی معاصر، تحت عنوان موزه فرهنگ در معرض دید بازدید کنندگان و گردشگران قرار داده است.

2safar

یکی از قسمت های دیدنی و تماشایی این موزه، متعلق به تمبر های قدیمی است، تمبر یکی پدیده های مدرنی است، که طی دو قرن اخیر در نقاط مختلف دنیا، هویت مشترکی را ایجاد کرده و در شهر ها و کشور های مختلف تمبر های تاریخی همیشه در موزه ها جای داشته اند. از سوی دیگر بسیاری از کلکسیون های خصوص تمبر هم وجود دارد، که توسط علاقه مندان به این عنصر کاربردی، نمادی و تزئینی جمع آوری شده اند. تمبر یکی از لوازم کاربردی صنعت پست بوده و امروزه هم تقریبا وجود دارد، که به صورت یکی از المان های هویتی، فرهنگی، اجتماعی ، هنری و حتی سیاسی درآمد. در تصویر درج شده ی مکان ها، شخصیت ها، رویداد های تمبر ها می توان خاطرات نسل های مختلفی را مشاهده کرد. به همین خاطر، غرفه تمبر های اسناد و مکاتبات موجود در عمارت دهدشتی یکی از بخش های دیدنی این موزه است، که تمبر های مختلفی از جمله تمبر هایی متعلق به کشور های بریتانیا، هندوستان و آلمان را می توان مشاهده کرد. از دیگر تمبر های موجود در این موزه می توان به تمبر های متعلق به دوران قاجاریه هم اشاره داشت.

2safar

در کنار این بخش از موزه ی فرهنگ، آثار و اشیاء تاریخی متعددی را می توان در این موزه یافت که روایت گرد بخش هایی از فرهنگ مردم و نواحی همجوار بوشهر است، به شکلی متفاوت از موزه ی مردم شناسی بخش های دیگر فرهنگی این خطه را در معرض دید شما قرار می دهد.البته بدون شک قرار گرفتن چنین موزه ای در عمارتی چنین زیبا، انتخابی درست است، که علاوه بر سنخید و سازکاری هویت موزه، این بنای تاریخی هم مورد توجه و مراقب قرار می گیرد، با ما در بازدید از جاذبه های گردشگری بوشهر همراه باشید.