آب انبار قوام بوشهر

جاذبه های گردشگری ایران - آب انبار قوام بوشهر

2safar

ایران همواره با یک مشکل تاریخی رو به رو بوده است و منظور ما از ایران، نواحی مختلف این سرزمین کهن به خصوص نواحی مرکزی، جنوبی و شرقی ایران است، هر چند در دیگر نواحی نیز ، میراب و امیران آب نیز وجود تاریخی داشته اند. با این حال، در بسیاری از شهر تاریخی ایران، گردشگران بقایای بنا هایی به اسم آب انبار را خواهند دید، که بخشی مهمی از تاریخ اجتماعی و هویتی این شهر ها را دور خود شکل داده اند و بخش مهمی خاطره ی تاریخی مردم آن دیار هستند، این در حالی است، امروزه این بنای به عنوان جاذبه های گردشگری مورد توجه قرار می گیرند. در این مسیر و در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری شهر بوشهر به آب انبار قوام می رسیم، بنایی تاریخی متعلق به دوران قاجار که با قدمتی 150 ساله یکی از مکان های پیش روی گردشگران خواهد بود.

2safar

برای دیدن آب انبار قوام در شهر بوشهر باید خیابان خلیج فارس در غرب شهر بوشهر بروید و در کنار خلیج فارس می توانید این بنای تاریخی را از نزدیک مشاهده کنید. نکته قابل توجه قرار داشتن یک آب انبار کوچک در کنار خلیج پهناور و زیبای فارس است. این آب انبار محفظه ای برای نگهداری از آب شیرین و مورد نیاز سرب عمومی مردم است، چرا که آب های زیر زمینی و موجود در این منطقه شور هستند، به همین خاطر برای آب آشامیدنی مورد نیاز مردم این آب انبار نقش مهمی داشت. البته باید به این نکته هم اشاره کرد، مردم منطقه از آب های سطحی و زیر زمینی منطقه برای موارد دیگر خود استفاده می کردند و این آب بیشتر برای آشامیدن بوده است.

2safar

اگر به خاطر داشته باشید و یا با 2safar در سفر به کرمان یزد همراه بوده باشید، آب انبار های متعددی را برای شما معرفی کردیم، که مهمترین ویژگی آنها سازگاری و انطباق با محیط پیرامونی شان بود، که این نکته یکی از ویژگی های مهم معماری ایرانی به شمار می آید و گردشگران در شهر بوشهر و در آب انبار قوام می توانند شکل و ساختاری متفاوت دیگری از آب انبار های ایرانی در جنوب کشور و چسبیده به خلیج فارس را از نزدیک ببینند. مردم محلی به این آب انبار برکه و آبگیر هم می گفتند، که همچنان اسمی رایج در میان مردمی به شمار می آید. این آب انبار هم بر اساس محیط پیرامونی اش ساخته شده و المان های معماری این نواحی در این بنای تاریخی نیز بکار رفته است. مخزن اصلی آب انبار در زیر زمین قرار داشته و اما فضایی بالای مخزن به راحتی در دسترس مردم قرار داشته و از طری ق وردوی های طاق دار، مردم به این بخش دسترسی داشته اند.به طور معمول آب این آب انبار را آب باران تامین و جمع آوری می شد.

2safar

اما سازه ی آب انبار از سنگ های رسوبی و ساروج ساخته شده اند و این مصالح مقاومت بنا افزایش داده است، به نحوی که ستون بندی های این مجموعه همچنان مقوام هستند، این بنا امروزه به عنوان یک رستوران سنتی پذیرای گردشگران است و انواع غذا های در اختبار میهمانان این مجموعه قرار می گیرد، اما به یاد داشته باشید که این مکانی که شما در آن نشسته اید، زمانی مخزن آب شیرین بوشهر بوده است.