دروازه ی هند دهلی

2safar

گاهی در میان پوستر ها و کارت پوستال های قدیمی، برخی تصاویر نمایان گر شهر ها و کشور ها هستند و در این میان برخی از بنا های خاص از نقش سمبولیک بسیار مهمی برخوردارند، البته این پدیده به عنوان یک پدیده ای رایج در قرن بیستم شناخته می شود، هرچند که در میان شهر قدیمی و تاریخی در نقاط مختلف جهان می توان نمونه های متعددی از این بنا ها مشاهده کرد. از این رو، در میان نماد های شهری دنیا می توان به میدان پیروزی، میدان های یاد بود و دیگر المان های هنری که به بخش مهمی از هویت یک شهر و یک کشور تبدیل می شوند. در شهر دهلی هم مانند بسیاری از شهر های مهم دنیا، گردشگران شاهد اثری مشهور و تماشایی خواهند بود که از اوایل قرن بیستم به یکی از مهمترین نماد های شهر دهلی بدل شد و در طی قرن گذشته، کارت پستال های فراوانی از کشور هندوستان به دیگر شهر ها با تصویر دروازه هند در دهلی به دیگر کشور ها ارسال می شد.

2safar

البته بای به این نکته اشاره کرد که درست یک بنای دیگر در شهر بمبئی با همین نام در کنار بندر بمبئی وجود دارد(که در معرفی جاذبه های گردشگری شهر بمبئی به آن پرداختیم و شما می توانید برای مطالعه به سایت 2safar مراجعه کنید). اما دروازه ی هند دهلی ، بنای یادبودی است که در اوایل قرن بیستم و پس از جنگ جهانی اول در شهر دهلی ساخته شد. در واقع این بنای زیبا، به پاس احترام سربازان هندی است که در ارتش بریتانیا جان خود را از دست دادند. برای روشن شدن بیشتر این موضوع باید به دوره ی از تاریخ هندوستان اشاره کرد که هندوستان به عنوان مستعمره ی بریتانیا توسط این کشور اداره می شد و در این میان، بسیاری از سربازان ارتش بریتانیا در هند را از نیرو های بومی به خدمت می گرفتند، در ادامه ی این روند، با شروع جنگ جهانی اول و پس از آن جنگ انگلستان و افغانستان، ارتش بریتانیا برای جبران کمبود نیرو های نظامی اش، اقدام به سرباز گیری از هندی کرد و از این رو، در لایه ها و بخش های مختلفی از ارتش بریتانیا سربازان هندی وجود داشتند و این سرباز در هر جا ارتش بریتانیا اعزام می شد، حضوری پررنگ داشتند.

2safar

به همین خاطر، پس از پایان جنگ بریتانیا برای قدردانی از سربازان هندی که در ارتش این کشور جان خود را از دست داده بودند، بنای یاد بودی با الگو برداری قوس کنستانتین در شهر رم ساخت و نام سربازان هندی و افسران انگیسی که در فرانسه و اروپا ، شمال و شرق آفریقا، خاور میانه، ایران و بین النهرین کشته شده بودند را بر روی دیوار های این بنای یادبود حک کردند. بر اساس اطلاعات موچود در حدود 7 هزار سرباز هندی جان خود را در جنگ جهانی اول برای ارتش بریتانیا از دست دادند و امروزه این بنای یاد بود، یکی از ارزشمند ترین جاذبه های گردشگری شهر دهلی است که در معرض دید گردشگران قرار دارد و شما می توانید در ادامه ی مسیر با ما همراه باشید و دروازه ی هند در شهر دهلی را بهتر بشناسید.

2safar

2safar

در ادامه ی معرفی دروازه ی هند در دهلی شما را با بنای این سازه ی نمادین آشنا می کنیم، بنایی که امروزه بخشی از هویت شهر دهلی شناخته می شود و یکی از سمبولیک ترین بنا های این شهر تاریخی به شمار می آید. دروازه ی دهلی در کنار پاس داشت سربازان هندی، اثری که که در کنار آن می توان سرگذشت دورانی از این کشور را مشاهده کرد.

2safar

همان طور که پیش تر در معرفی این اثر تاریخی گفته شد، پس از پایان جنگ انگلیس و افغانستان و در خلال سال های میانی دو جنگ جهانی، فرمانداری بریتانیایی به پاس احترام سربازان هندی کشته شده در جنگ اول جهانی و جنگ انگیس و افغانستان، دستور ساخت بنای یادبودی را صادر کرد. از این رو، یک معمار انگلیسی مسئول ساخت بنا شد، سر ادوین لوتینز(Sir Edwin Lutyens) به عنوان یکی از معماران شناخته شده در ساخت بنا های یاد بود در دهه ی 1920 میلادی مسئولیت طراحی و ساخت دروازه ی کنونی هند را بر عهده گرفت و این بنا در سال 1931 ساخت. سر ادوین پس از جنگ جهانی اول در سال 1919 اولین بنا یادبود جنگ ملی را به دستور نخست وزیر آن وقت بریتانیا، دیوید لوید جورج را در لندن سخت و پس از آن هم در قسمت های مختلفی از اروپای غربی بناهای یاد بود متعددی را طراحی نمود و نکته قابل توجه در طراحای های او پرهیز از المان های مذهبی در بناهای یادبودش بود، که امروزه از آن به عنوان یک سبک معماری عاری از تزئینات مذهبی یاد می شود و گردشگران در دروازه هند می توانند یکی از باشکوه ترین آثار این سبک از معماری را شاهد باشند.

2safar

دروازه ی هند دهلی، در راجپات قرار دارد که از جمله مسیر های تشریفاتی و رسمی دهلی نو است، این بنا دارای 42 متر ارتفاع است و از سنگ قرمزی ساخته شده که می توان یکی از مصالح پرتکرار و بومی هندوستان دانست که از بهاراتپور (Bharatpur) آورده شد و یک گنبد کم ارتفاع هم در بالای سازه قرار دارد. هنگامی در زیر سایه بان یا در داخل دروازه قرار می گیرد می توانید بخش های مختلف این بنا را به خوبی ببینید، یکی از بخش های معروف بنا کتیبه هایی است که در دو سمت دروازه قرار گرفته و بر روی آن جنگ هایی را که سربازان هندی در آن شرکت داشته اند را شرح داده و بر کتیبه ی دیگری هم نام 13218 نفر را به عنوان کشته شدگان این جنگ های حک کرده اند.سر اودین لوتینز در ساخت این بنای نمایدن از چهار پایه قطور استفاده کرده که گنبد بالایی دروازه را نگه می دارند.

2safar

پیش از استقلال کشور هندوستان یک مجسمه ی از جورج پنجم پادشاه انگلستان هم در کنار دروازه هند قرار داشت که از جنس مرمر ساخته شده بود که پس از خروج بریتانیایی های از کنار دروازه برداشته شد. یکی دیگر از قسمت های نمادین این دروازه اثری است که پس از سال 1971 و جنگ آزاد سازی بنگلادش، به پاس کشته شدگان این جنگ به این مکان اضافه شد. دروازه ی هند در دهلی امروزه یکی از نماد های ملی و رسمی کشور هندوستان به شمار می آید که از سوی مقامات دولتی و در رژه های نامی و مراسم های خاص مورد استقبال قرار می گیرد و گردشگران در برخی از روز های خاص می توانند شاهد مراسم های رسمی و حکومتی دولت هندوستان در کنار این بنای نمادین باشند.