چاتار پور ماندیر دهلی هند

2safar

در قسمت جنوبی شهر دهلی جاذبه های گردشگری مختلفی وجود دارد که یکی از مشهور ترین آنها چاتارپور ماندیر است، این مکان را می توان یکی از جاذبه های گردشگری شهر دانست که از شهرت بالایی برخوردار است . چاتارپور ماندیر در واقع یک معبد هندو است، که با نام کامل و رسمی Shri Aadya Katyayani Shakti Peetham خوانده می شود. این معبد متعلق به کاتیاینی (Katyayani) است یکی از ایزدان باور هندو است، شاید مجسمه ی الهه ای با چهار یا ده یا هجده دست را دیده باشید که متعلق به این الهه ی هندی است،البته در برخی از متون هندو او را الهه ی آدی پاراشاکتی (Adi Parashakti in Amarakosha) هم می نامند. در باور های آئینی مشخصات بسیاری برای این الهه هندو آورده اند و در شهر های مختلف و مناطق گوناگون دهلی می توان معابد متعلق به این الهه ی هندو را ملاحظه کرد.

2safar

در دهلی و در قسمت جنوبی این شهر معبد چاتارپور هم متعلق به این الهه ی هندو است که در حیاط این معبد می توان مجسمه ها و المان های گوناگونی از او را دید. به طور سنتی او را با رنگ قرمز و ییک از اشکال آتشین می توان مشاهده کرد. اما خود معبد چاتارپور در مساحتی حدود 70 هکتار بنا شده است و قدمت تاریخی این معبد به سال 1974 می رسد که توسط فردی به نام بابا سانت ناگپال جی (Baba Sant Nagpal ji) ساخته شد ، که موسس آن در سال 1998 از دنیا رفت و پس از مرگش جسدش را در معبد چاتارپور دفن کردند که مکان آن را می توانید در محوطه ی معبد ببینید.

2safar

پیش از ساخت معبد عظیم آکشاردهام(پیش تر در معرفی جاذبه های گردشگری دهلی این مکان دیدنی را برای شما معرفی کردیم و شما می توانید برای آشنایی بیشتر با این معبد تماشایی به سایت 2safar مراجعه کنید)، این معبد یکی از بزرگترین معابد هند بود. چاتارپور را با سنگ مرمر ساخته اند که از لحاظ نمونه دیدنی برای گردشگران از معابد هندو به شمار می آید. هنگامی که وارد این معبد می شوید، با مجموعه ای آئینی رو به رو هستید که هر بخش و هر گوشه ی آن بنای کوچک و بزرگ ساخته شده و گردشگران و پیروان هندو در حال تماشا و عبادت در آن ها هستند و این در حالی است که در گوشه و کنار آن قسمت های دیدنی و جذاب دیگری نیز وجود دارد که برای گردشگران تماشایی و هیجان انگیز خواهد بود.

2safar

اگر در شهر دهلی به دنبال مکانی هستید که علاوه بر تجربه ای متفاوت به لحاظ فکری ، مذهبی و معنوی دارای جذابیت های متعدد و متنوعی باشد و شما بتوانید، زمان بیشتری را در این مکان سپری کنید، این معبد بدون شک انتخاب مناسبی است، در چاتارپور ماندیر تنها یک معبد وجود ندارد بلکه معابد متعددی بنا شده است. اما یکی از دیدنی ترین قسمت های این مجموعه، درختی قدیمی است که پیروان و بسیاری دیگر از افراد از جمله گردشگران ارزو ها، نیاز ها و دعای های خود را به این درخت گره می زنند و آرزوی برآورده شدن دعای خود را دارند، این بخش یکی از دیدنی ترین تجربه هایی است که می توانید در این مجموعه داشته باشید با ما در ادامه ی بازدید از این معبد همراه بمایند.

2safar

در ادامه ی معرفی چاتار ماندیر، می توانیم به بخش های مختلف این مجموعه ی معنوی برویم و از سالن ها و الهه های معابد مختلف آن دیدن کنیم. هنگامی که وارد محوطه ی این معبد می شوید، اولین اثری که خواهید دید، بت سانکاتموچان هانومان (Sankatmochan Hanuman) است در طرف دیگر حیاط معبد، پس از ورود گردشگران و بازدید کنندگان مجسمه های شری رام، سیتا در یک سمت و برادر لاکشمان در طرف دیگر پیش روی شما قرار دارد و مجسمه ی دیگری ورودی معبد هم متعلق به شری رادها کریشنا (Shree Radha Krishna) است.

2safar

هنگامی که از این مسیر عبور می کنید، از پله های بالا می روید و در آنجا به ساکنی می رسید که خلوتگاه کاتیایانی، الهه و خدای اصلی معبد است که باباجی بانی چاتارپور، این معبد را برای او ساخت. در این خلوتگاه، مجسمه ی لرد گانشا در مقابل پای تندیس کاتیایانی به نمایش گذاشته شده است. از دیگر سالن های که پیش روی شما قرار دارد، سالن دیگری است که آن را خلوتگاه ماهیشاسورماردینی (Mahishasurmardini) می نامند، البته این سالن تنها در روز ها و مراسم های خاصی باز است. هنگامی که از این سالن رد می شوید به تالار دیگری می رسید که ساتسانگ نام دارد، این بخش یکی از فعال ترین قسمت های معبد چاتارپور است که در آن، برنامه های فرهنگی و مذهبی مختلفی انجام می شوند و گردشگران و بازدید کنندگان می توان هم شاهد این برنامه ها باشند و هم بخشی از آن فعالیت های فرهنگی قرار بگیرند. این سالن در حدود هزار نفر ظرفیت دارد و هنرمندان مشهور هندی و حتی دیگر نقاط جهان در این سالن به اجرای برنامه های خود می پردازند. در گوشه ی دیگر این سالن فضایی خاص و سمبلیک بر اساس باور های آئین هندو قرار دارد که یکی از بخش های خاص این معبد محسوب می شود.

2safar

از دیگر بخش های چاتارپور مجتمع ماتریچایا است که موزه ی باباجی نیز در آنجا قرار دارد، همچنین بخش های اداری و اجرایی معبد در این بخش از ساختمان قرار گرفته اند. از دیگر قسمت های چاتارپور ماندیرمی توان به معبد لاکسمی وینیاک(the Laxmi Vinyak Temple) هم اشاره کرد که بر اساس المان های معماری سبک جنوب هند ساخته شده است، که توسط هنرمندانی از آن بخش از هندوستان در ساخت این معبد کمک گرفته شده است.

2safar

موزه ی باباجی هم به اقامتگاه باباجی بنیان گذار این معبد اختصاص داشته که روزهای پایانی عمر خود را در آنجا سپری کرده است و پس از مرگش آن را به موزه ای برای پاس داشت یاد او تبدیل کردند. که گردشگران در این بخش با شخصیت او بیشتر آشنا خواهند شد. معابد دیگری هم چاتارپور ماندیر وجود دارند که هر کدام از آنها به یکی از الهه های باور هندی تعلق دارد، که مهمترین و مشهور ترین آنها معبد است که به الهه ی شیوا تعلق دارد، شیوا یکی از الهه ها یا همان ایزدان باور هندی است، که نماد نگه دارندگی آسمان و زمین و نابود کننده ی اهریمنان و نماد بخشایندگی است.

2safar

با همه ی این اوصاف، هر بخش و هر گوشه این معبد، دنیای متفاوت و تازه ای است که پیش روی گردشگران نمایان می شود و مانند جهانی تازه، درهایی مختلف و مشابه و البته همسو را باز می کند و این دنیای عرصه رنگارنگ و زیبایی از تنوع و تکثر انسان است که تنها در میان سفر چهره های خود را نمایان می کند و گردشگران می توانند شاهدان این عرصه ی بی نظیر باشند.