تالار شهرداری دهلی هند
جاذبه های گردشگری جهان - تالار شهرداری دهلی هند
در بسیاری از شهر های دنیا، ساختمان های شهرداری ها از نمادین ترین بنا های شهر به شمار می آیند، در دهلی نیز تالار اصلی شهرداری با نام The Delhi Town Hall یکی از شاخص ترین بنا هایی است که گردشگران می توانند در شهر دهلی شاهد آن باشند. این بنا یکی آثار ساخته شده در دوران حضور و استعمار بریتانیا در هندوستان است. بر اساس اطلاعات موجود در خصوص این ساختمان، سنگ بنای اولیه آن را در حدود سال 1860 میلادی گذاشتند و روند ساخت آن در حدود سه سال به طول انجامید و در سال 1864 ابن ساختمان افتتاح شد. شکل و ساختار معماری بنا برگرفته از معماری انگلیسی و اروپایی است که برخی از عناصر معماری هندی تلفیق شده است. بکار گیری آجر و سنگ نمایی بسیار زیبا به این بنای تاریخی بخشیده است. رنگ روشن مصالح بکار رفته در آن از جمله ویژگی های ظاهری این ساختمان محسوب می شود.
در این بنا مانند بسیاری از آثار و بنا های شهر دهلی، تزئینات هنری و معماری پرتکرار و تماشایی بکار رفته است، پنجره های متعدد و و پلان مستطیلی ساختمان نمایی شکیل به ساختمان داده است و در ستون ها و طاق های این بنای تاریخی می توان نمونه هایی زیبایی از هنرنمایی هنرمندان هندی را مشاهده کرد. اگر با ما در سفر به دهلی همراه بوده باشید، بنا های متعددی متعلق به دوران استعمار بریتانیا را به عنوان جاذبه های گردشگری دهلی معرفی کرده ایم، جاذبه های هر کدام از آنها با وجود طرح و ساختار طراحی شده از سوی معماران و طراحان اروپایی و انگلیسی، می توان حضور متغییر فرهنگ و هنر هندی را در آن دید، از حضورکمرنگ تزئینات بومی تا نقش پررنگ معماری تلفیقی هند،_مغولی و ایرانی در هویت معماری هندوستان، با این وجود این بنا یکی از نمونه های برجا مانده معماری اروپایی است که امروزه یکی از ساختمان های شاخص و نمادین دهلی به شمار می آید.
پس از ساخت این ساختمان، موسسه ی لارنس Lawrence Institute در آن جای گرفت و اندکی بعد دانشکده ی مطالعات عالی دهلی به این ساختمان منتقل شد، تا این که در سال 1866 شهرداری دهلی اقدام به خرید این بنای فاخر و شکیل کرد و در همان سال این ساختمان باشکوه و زیبا به عنوان The Delhi Town Hall یا همان شهرداری دهلی شناخته شد و دفتر دولتی در بخش هایی از این ساختمان دایر شدند. در سال های بعد هم کتابخانه ی شهر و یک باشگاه اروپایی در این ساختمان دایر شد و به نحوی در حدود یک قرن گذشته این ساختمان به یکی از ساختمان مهم و بخشی از هویت اجتماعی شهر بدل شد.
تا پیش از استقلال هندوستان و حضور بریتانیایی ها در این کشور، در رو به رو این ساختمان مجسمه ی برنزی ملکه ویکتوریا قرار داشت، که با پیروزی جنبش استقلال هند، مجسمه ی ملکه ویکتوریا برداشته شد و در سال 1947 مجسمه ی آریا ساماج Swami Shraddhanand جایگزین مجسمه قبلی شد. گردشگران در هنگان بازدید از این ساختمان می توانند به کتابخانه و محوطه ی این مجموعه ی تاریخی و اداری بروند در کنار مجسمه به ایستند و شاهد روایت دیگری از بخش هایی از تاریخ هند و شهر زیبای دهلی باشند.