جاذبه های گردشگری ایران - آرامگاه دانیال نبی شوش خوزستان
شهر شوش با پیشینه ی باستانی اش، که از دوران حکومت ایلام شکل گرفته است، همواره بخش های مختلفی از تمدن باستان ایران را در خود جای داده و یکی از ارزشمند ترین شهر های تاریخ ایران به شمار می آید. پیش تر در مسیر 2safar در این شهر به قدمت، دیرینگی و جاذبه های باستانی متعدد شهر شوش اشاره کردیم، که شما با مطالعه آن ها می توانید اطلاعات کلی در خصوص این شهر باستانی بدست آورید. این بار به سراغ یکی دیگر از جاذبه های گردشگری شوش می رویم، جاذبه ای دینی و مذهبی که هویتی باستانی دارد.
آرامگاه دانیال نبی یکی از جاذبه های مذهبی، باستانی و تاریخی ایران به شمار می آید که در تاریخ جهان از آن سخن های بسیار گفته شده و حلقه ی اتصال دیگری میان هویت تاریخی این سرزمین با تاریخ جهان است. در خصوص نبوت و پیامبری دانیال، گفته های بسیاری مطرح شده، عده ای بر اساس رجوع به قرآن کریم وی را پیامبری از جانب خدا نمی دانند اما روایت های متعددی از سوی بزرگان دین و امامان شیعه مبنی بر پیامبری فرزند حضرت یعقوب یعنی دانیال وجود دارد. ایشان پسر یعقوب پیامبر بوده که در حدود 600 سال پیش از میلاد مسیح در قلمرو بابل مانند بسیاری از یهودیان به اسارت گرفته می شود. در کتاب های تاریخی و متون غربی هم به این دوره ی زندگی ایشان اشاره شده است. با توسعه امپراتوری هخامنشی به رهبری کوروش کبیر، ارتش هخامنشی به بابل حمله ور می شود. با فتح بابل به دست کوروش و اقدامات این پادشاه بزرگ در سرزمین فتح شده، یهودیان نیز از لطف و مهربانی امپراتوری هخامنشی بهره مند شده و آزاد می شوند.
دانیال هم به واسطه ی جایگاه و حکمت اش میان یهودیان در بند، مورد توجه پادشاه ایران قرار می گیرد، اما پس از فرمان کوروش مبنی بر بازگرداندن یهودیان به سرزمین مقدس (اورشلیم) دانیال به اورشلیم نمی رود و همراه کوروش با ایران می آید و در شوش ساکن می شود و داستان ها و افسانه های مختلفی مانند انداختن دانیال در لانه ی شیرها و روایت های دیگری از حضور او در شوش وجود دارد. با همه اینها، دانیال نبی در پایتخت زمستانی هخامنشیان ساکن شد و در این شهر از دنیا می رود. در خصوص آرامگاه او هم گفته های بسیاری مطرح است که قوی ترین روایت وجود مقبره ی ایشان در شهر شوش در کنار رود شاوور است که امروزه گردشگران می توانند آرامگاه زیبا و خاص ایشان را از نزدیک ببینند.
معماری آرامگاه دانیال نبی برگرفته از المان های معماری زیگورات چغازنبیل است که در دروان سلجوقی ساخته شده، گنبد پله ای و 25 طبقه ی آرامگاه دانیال نبی 20 متر ارتفاع دارد و با عرض 5 متری نمایی بسیاری زیبایی پیدا کرده است. این آرمگاه در دوره های مختلف مورد مرمت قرار گرفته و آخرین تغییرات کلی به بازسازی مقبره پس از ویرانی های سیل شوش باز می گردد، این بازسازی به دستور شیخ جعفر شوشتری انجام می گیرد و کاشی کاری های ایرانی زیبا و دو مناره ی 10 متری در قسمت شرقی و ورودی آرامگاه به آن اضافه می شود. گردشگران در این شهر با بخش هایی از هویت، تاریخ و باور های ایرانی، شیعی و مذهبی مردم نسبت به دانیال نبی آشنا می شوند و بخش هایی از تاریخ برایشان عینیت پیدا می کند.