مقبره هایی زیبا و تاریخی خوزستان
جاذبه های گردشگری ایران - مقبره هایی زیبا و تاریخی خوزستان
قدمت باستانی و تاریخی شهرها با حلقه های اجتماعی و تمدنی شان نمود بیشتری پیدا می کنند، به شکلی که در شهر های قدیمی و کهن ایران ما شاهد ظهور نحله های فکری، شخصیت های علمی و مذهبی و جریان های فعال اجتماعی هستیم. این موارد می تواند به عنوان المان های اجتماعی فرهنگی شهر ها شناخته شود به گونه ای که شکل گیری شخصیت های علمی و مذهبی بزرگ غنای فرهنگی و تمدنی آن مناطق را بیشتر نشان می دهند.
شوشتر هم به واسطه ی قدمت و جایگاه باستانی اش، در دوران اسلامی یکی از مراکز فرهنگی و تمدنی در جنوب ایران بوده و گردشگران می توانند تاریخ این شهر را از شخصیت های مذهبی و علمی اش بشناسند. پس از ورود اسلام به ایران، دین اسلام مانند آب برای سرزمینی که همواره تشنه ی علم بوده است، خواستنی و دلنشین شد و علاقه مندان علم و دانش در ایران پایه های تمدنی و علمی دنیای اسلام را به دوش کشیدند و به نوعی تمدن علمی اسلام را با اتکا به دین اسلام پایه گذاری کردند و این گونه دوران طلائی جهان اسلام در عرصه های مختلف نمودی علمی پیدا کرد. یکی از شخصیت های مهم شهر شوشتر، محمد تقی شوشتری معروف به علامه شوشتری است که امروزه به واسطه ی جاذبه های گردشگری و معماری مقبره اش می تواند بخش هایی از تاریخ و هویت این سرزمین را برای میهمانان روایت کند و گردشگران برای دیدن بنایی زیبا، با معماری ایرانی-اسلامی با شخصیت ایشان آشنا شوند، هرچند تعداد زیادی از گردشگران هم به واسطه ی مطالعات علمی شان با شخصیت او آشنایی دارند.
علامه شوشتری در سال 1281 هجری قمری به دنیا آمد و پس از گذراندن یک عمر تلاش و پژوهش علمی در سال 1374 هجری شمسی چشم از جهان فروبست. آثار متعددی هم از او به جا مانده و گردشگران می توانند مقبره ی ایشان را در کنار رود منتهی به کارون در شهر شوشتر و در بافت قدیمی شهر ببینند. معماری اسلامی و هنر های بکار رفته در مقبره ی علامه شوشتری بهانه ی خوبی برای شناختن ایشان و شهر شوشتر می باشد.
درست در نزدیکی مقبره ی علامه شوشتری ، آرامگاه امامزاده سید محمد گلابی قرار دارد که آرامگاه ایشان یکی از جاذبه های تاریخی و معماری شهر شوشتر به شمار می رود، ایشان از فرزندان امام موسی بن جعفر (ع) بودند و آرامگاهش در شمال شرقی شوشتر قرار دارد و بنای این آرامگاه در دوران صفویه ساخته می شود، گنبد کاشی کار شده و زیبا این بنا، نمایان گر ظرافت هنری عهد صفویه است، گردشگران در این مقبره ی می توانند در فضایی معنوی شکوه و قدرت هنر معماری ایرانی را مشاهده کنند، هنری که در ساخت، نما و معنا هنری متعالی و آسمانی است و پیوند دهنده ی انسان و معنا است. این وجه از هنر ایرانی در تمامی بخش های مذهبی و اعتقادی بکار گرفته شده و هویتی کهن و استوار را بنا کرده است.
آرامگاه سید محمد که در میان مردم شوشتر از جایگاه و احترام خاصی برخوردار است، در دوران قاجار باردیگر مورد مرمت قرار می گیرد و بخش های آسیب دیده ترمیم می شود. در سالهای اخیر هم مرمت و نوسازی های در این مکان صورت گرفته است و گردشگران می توانند یکی از نمود های هنری و معنوی معماری ایران را در شهر شوشتر ببینند .