حوض خاص دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - حوض خاص دهلی هند

2safar

در جنوب شهری دهلی مجموعه ای قرار دارد که یکی از آثار تاریخی هندوستان در مرکز این مجموعه قرار گرفته و سالیان متمادی است، که این مرکزیت خود را حفظ کرده و امروزه هم این بخش از شهر دهلی را می توان متعلق به طبقه مرفع جامعه ی دهلی دانست . این منطقه که به روستای حوض خاص شهرت دارد. نام دیگر آن هم حوض علاءست که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

2safar

حوض خاص و روستای آن یکی از قدیمی ترین سکونت گاه های تاریخی در شهر دهلی به شمار می رود، اما در اواخر قرن بیستم این منطقه به یکی از مدرن ترین بخش های دهلی تبدیل شده و امروزه گردشگران و ساکنان شهر دهلی برای مراکز خرید و بوتیک های این ناحیه به جنوب شهر دهلی می روند. رستران ها و کافه ها هم از جاذبه های تفریحی هستند که در کنار حوض خاص برای گردشگران جذابیت خواهند داشت. اما حوض خاص در قلب این منطقه ی قدیمی ، متعلق به دوران پادشاهی علاء الدین خلجی است. او یکی از پادشاهان معروف تاریخ هندوستان به شمار می آید که در خلال سال های 1296 تا 1316 به عنوان دومین پادشاه سلسله ی خلجی بر بخش های گسترده ای از شبه قاره حکومت راند، البته اگر همراه ما بوده باشید، در معرفی مجموعه ی منار قطب و معبد و منار علاء به طور مفصل تر به این پادشاه اشاره کردیم(شما برای آشنایی بیشتر می توانید به سایت 2safar مراجعه کنید).

2safar

درست به همین دلیل است که بسیاری به این مجموعه ی تاریخی حوض علاء هم می گویند، در زبان اردو که زبان رایج در دوران خلجی ها محسوب می شد(چراکه آنان از سلسله های آسیای مرکزی و افغانستان امروزی بودند و پسوند اردو را هم یدک می کشیدند) حوض به معنای مخزن آب است که در و خاص هم به معنای شاهانه و پادشاهی است. در گذشته مخازن آب از جمله بخش های عمرانی مهمی به شمار می رفت که در زندگی ساکنان آن شهر از اهمیت بالایی برخوردار بود به همین خاطر، حوض خاص از دیر باز یکی از مناطق مهم در شهر دهلی بوده و پس از سالیان متمادی با شکل گیری توسعه بخش های تجاری و مد در این منطقه در کنار حوض خاص این ناحیه اهمیت و جایگاه خود را بار دیگر به دست آورد.

2safar

از جمله بخش های دیدنی و تاریخی این ناحیه باستانی ساختمان تاریخی هستند که با المان های معماری اسلامی بر جا مانده اند، که بر اساس اطلاعات تاریخی این بنا هم متعلق به حکومت مسلمان خلجی بوده و در آن دوره ی تاریخی در این بخش از شهر دهلی ساخته شده اند. قدم زدن در مناطق اطراف مخزن آب یا همان حوض که امروزه کاربرد اصلی خود را از دست داده است، اما دریاچه موجود در این منطقه و حوض قدیمی خاص، علاوه بر منظره ی فوق العاده زیبا و آرامش بخش اش برای گردشگرانی که امروزه به آنجا می روند، اوقات لذت بخش و خاطره انگیزی رقم می زند . همچنین در کنار حوض خاص گردشگران می توانند از پارک گرینGreen Park ، پارک Gulmohar Park و مراکز تجاری و مدلینگ مختلف موجود در این ناحیه دیدن کنند. با ما در ادامه مسیر همراه باشید و جاذبه های زیبای دیگری را در شهر تاریخی دهلی بشناسید.