دروازه ی بالایی افسوس ترکیه
جاذبه های گردشگری جهان - دروازه ی بالایی افسوس ترکیه
در بررسی جاذبه های گردشگری شهر افسوس این بار به سراغ یکی دیگر از سه دروازه ی شهر افسوس می رویم. نام این دروازه مگنسیا است، که به آن دروازه فوقانی هم گفته می شد. دروازه مگنزیان یکی از سه ورودی شهر افسوس است که در مسیر خانه ی مریم باکره قرار می گیرد، این سه دروازه شامل دروازه مگنسیان (در جاده خانه مادر مری) ، دروازه کوئرسوس (در پشت استادیوم) و بندرگاه می باشد. از آنجا که بسیاری از تورها از دروازه بالایی (دروازه جنوبی) شهر افسوس بازدید خورد را شروع می کنند ، دروازه مگنسیان اولین جایی است که گردشگران می توانند بقایا و آثار متعلق به آن دوره ی زمانی را از نزدیک ببینند.بر اساس باور باستان شناسان و طی کاوش های صورت گرفته در این منطقه ی بکر و دیدنی، تاریخ دروازه مگنسیان به سال قرن 3 قبل از میلاد می رسد.
در دوره یونان ، این دروازه یکی از مهمترین درب های ورودی شهر به شمار می آمد، چرا که این دروازه به جاده ی مقدس معبد آرتمیس می رسید. اما این احترام یونانی در دوران روم کمرنگ تر شدتا اینکه این دروازه ی باستانی باردیگر در دوران وسپاسیانوس دوران تاریخی و شکوه رفته اش را بار دیگر باز پس گرفت. امپراتور وسپاسیانوس یا همان تیتیوس فلاویس وسپاسیانوس (69 - 79 میلادی) نام این دروازه را تحت نام دروازه ی افتخار مورد توجه قرار داد. امپراتور وسپاسیانوس بانی امپراتوری فلاویان است. پیش تر در خصوص این امپراتور در سایت 2safar سخن گفتیم که دومیتیان فرزند این امپراتور روم بود.
و امروزه هم گردشگران بسیاری از نقاط مختلف جهان برای بازدید از این دروازه ی باستانی وارد افسوس می شوند و "این برآمده از خاک" همچنان جذاب و دیدنی ، شکوه باستانی اش را نمایان می سازد. ساختمان اصلی احتمالاً به ترتیب Doric چیده شده اند و با گذرگاهی در عرض 70/3 به یک حیاط تقریبا مربع در بنا منتهی می شود. البته باستان شناسان، ساخت اولیه بنا را متعلق به دوران لیسیماخوس می دانند که در توسط ویسپاسیان (69-79) با شکوه ترمیم شد. زمانی جاده مقدس به سمت معبد آرتمیس در اطراف کوه وجود داشت و بسیار مورد توجه و احترام قرار داشت.این دروازه ی تاریخی، یکی ازپر بیننده ترین قسمت های افسوس است و گردشگران در این دروازه ی تاریخی روایت های متنوع از افسوس را خواهند شنید و بنا ها و آثار متنوعی را خواهند دید.
گردشگران در دروازه ی باستانی فوقانی، جزئیات بسیاری از معماری عهد روم خواهند دید که مانند نواری جادویی تمام شهر را یکدست و یک نواخت کرده است. در ادامه مسیر 2safar به دیگر بنا های شهر سر می زنیم، که شاید شباهت ظاهری بسیاری بهم داشته باشند اما در واقع هر کدام مانند سندی تاریخی، بخش هایی از زندگی رومی و یونانی این ناحیه را از زیر خاک بیرون می کشد و گردشگران هم مشتاقانه و با دقت این برگ های زیر از تمدن بشری را نظاره می کنند.