دروازه ی هرکول افسوس ترکیه

جاذبه های گردشگری جهان - دروازه ی هرکول افسوس ترکیه

2safar

هرکول یکی از نام های پرآوازه ی یونان باستان است، که در طول هزاران سال در نقاط مختلف جهان، نامی آشنا به شمار می آید و شاید بتوان گفت یونان باستان برای بسیاری از مردم با این نام زنده می شود و حضور پررنگ این شخصیت باستانی و اساطیری در آثار هنری باستانی و معاصر اثری پرحضور است. هیچ قهرمان یونانی تاکنون جاودانگی مانند هرکول نداشته و نقش او از 8 قرن پیش از میلاد مسیح تا فیلم های سینمایی قرن بیست و یکم یکی از شخصیت های پرتکرار تاریخی و حماسی به شمار می رود. هرکول نامی رومی است که در یونان با نام هراکلس شناخته می شد. هرکول یکی از اسطوره های یونان و روم است که بر اساس باور های اساطیری فرزند خدایان زئوس و آلکمنه بود، قدرت افسانه ای و شجاعت این شخصیت اساطیری سرآغاز بسیاری از داستان های دنیای باستان بود و امروزه هم همچنان حضوری پررنگ در داستان های تاریخی و باستانی دارد. آشنایی گردشگران با این نام باعث شد تا ما در معرفی جاذبه های گردشگری شهر افسوس، به سراغ یکی از آثار باستانی موجود در این شهر برویم که نام هرکول مشخصه ی اصلی این اثر می باشد و تنها این نام هم کافی است تا گردشگران مشتاقانه به بازدید از این اثر بروند.

2safar

در شهر افسوس خیابان کورتیس (که پیش تر در سایت 2safar به معرفی آن پرداخیتم و شما برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این سایت مراجعه کنید) یکی از مسیر های باستانی و مشهور این شهر به شمار می رود. در انتهای این خیابان دروازه ای سنگی با ستون های بزرگ قابل مشاهده است که نقش هرکول بر روی ستون های حکاکی شده و نام این بنا هم برگرفته از تصویر هرکول بر روی ستون هاست. بسیاری بر این باورند که ستون های سنگی هرکول در قرن دوم میلادی در افسوس ساخته شده است و این ستون ها به عنوان دروازه در قرن چهارم میلادی به انتهای خیابان کورتیس آورده شده اند. باستان شناسان در کاوش های باستانی شان در این ناحیه، دروازه ی هرکول را بنایی با تعداد ستون هایی بیشتر می دانند که حدودا 6 ستون این بنای باستانی را تشکیل می داده، که امروزه تنها دو ستون در این قسمت خیابان کورتیس باقی مانده است، همچنین از طاق بالای ستون ها هم خبری نیست. علاوه براین برخی معتقدند چهار ستون دیگر این دروازه در بازسازی شهر به میدان دومیتیان برده شده اند. با همه این اوصاف، دروازه ی باستانی هرکول در قرن چهارم میلادی برای محدود کردن عبور و مرور خیابان کورتیس بنا شده و این خیابان تنها برای عابرین پیاده مورد استفاده قرار می گرفت. از این رو، ستون های هرکول نشان، مانع ورود گاری ها و دیگر وسایل حمل و نقل در خیابان کورتیس بوده است.

2safar

گردشگران در دروازه ی هرکول می توانند جزئیات بیشتری از نقش هرکول را مشاهده کنند، در این اثر، هرکول را با لباس معروف پوست شیرش (برگرفته از داستان شیر شکار شده ی وی در داستان های اساطیری یونان می باشد) به تصویر کشیده شده است و گردشگران شهر افسوس بار دیگر می توانند هنر و عظمت تمدن یونان و روم را در خرابه های باستانی شهر افسوس نظاره گر باشند.

2safar