مسجد فاتح پور دهلی هند
جاذبه های دیدنی و تاریخی شهر دهلی برای گردشگران این شهر، تماشایی، خاطره انگیز و فراموش نشدنی هستند، اگر با ما در سفر به دهلی همراه بوده باشید، چاندنی چوک را به خاطر خواهید داشت، محله ای که یکی از بزرگترین بازار های محلی شهر دهلی است و گردشگران بسیاری از آن دیدن می کنند، در معرفی این محله، از مسجدی نام بردیم که مانند خود چاندنی چوک در زمان امپراتوری گورکانیان ساخته شد و طی دو قرن اخیر شاهد رخ داد های متعددی بود که در تاریخ هند می توان خط و نشان آن را مشاهده کرد، علاوه بر این، زیبایی های معماری و بصری این مسجد هم مورد توجه گردشگران قرار دارد. در صورتی که قصد بازدید از مسجد فاتح پور را دارید، نسبت به اخذ ویزا توریستی هند اقدام کنید.
این مسجد تاریخی، در بازار چاندنی چوک در کنار قلعه سرخ، مسجد فاتح پور نام دارد، که در سال 1650 توسط یکی از همسران شاه جهان، یکی از پادشاهان امپراتوری گورکانی ساخته شد. این مسجد از سنگ های ماسه ای قرمز رنگی بنا شده که از مصالح پر تکرار در بنا های تاریخی هندوستان به خصوص در بنا های ساخته شده در دوران گورکانی است. این مسجد بر اساس المان های معماری رایح در دوران گورکانیان ساخته شده و البته با توجه به نفوذ فرهنگی و تمدنی ایرانی در آن دوره ی تاریخی ، این بنا بیشتر از المان های معماری مغولی الگو برداری کرده است، به همین خاطر این مسجد را یکی از بنا های با شکوه سبک معماری مغولی هند می دانند.
یکی از ویژگی های بنا، تک گنبدی است که با مناره های جانبی احاطه شده ، که البته این ساختار را از معماری ایرانی وام گرفته است و بر اساس المان های معماری مغولی شکل گرفته است.دهانه ی قوس دار، تزئیناتی با جزئیات فراوان، هنر های متعددی از جمله سنگ کاری و گچ بری از ویژگی هایی هستند که در مسجد فاتح پور قابل مشاهده هستند. گردشگران پس از شلوغی بازار هنگامی که وارد این مسجد تاریخی می شوند، بدون شک لذت بسیاری را تجربه خواهند کرد. مسجد فاتح پور دارای سه دروازه است، که یکی از این دروازه ها در مقابل دروازه ی قلعه سرخ در چاندنی چوک باز می شود و دومین دروازه این مسجد تاریخی در قسمت شمالی به Khari Baoli می رسد و Katra Bryan هم از دروازه ی جنوبی قابل دسترس شما قرار دارد.
هنگامی که وارد حیاط مسجد با سنگ های قرمز رنگش می شوید، مناره ی مرمری مسجد بیشترین جلب توجه را می کنند، اما این مسجد در کنار تمامی تزئینات هنری و زیبایش شاهد رخ داد های تاریخی مهمی بوده که مهمترین آن فروش بخشی از مسجد به یکی از بازرگانان هندی در دوران تسلط بریتانیا است،تا اینکه در سال 1877 به دست مسلمانان خریداری شد.
در سال 1857 سربازان بریتانیایی در هنگام فتح دهلی به این مسجد حمله کردند و به بخش های مختلفی این بنای تاریخی آسیب های جدی وارد کردند، که در مرمت های بعدی مسجد بخش های از آن آسیب ها جبران شد. از دیگر ویژگی های این بنا، وجود قبر های متعددی از بزرگان و شخصیت های شناخته شده ای است که در این مسجد دفن شده اند. در کنار تمام این بخش ها و هنر هایی که در این مسجد تاریخی بکار رفته است، گردشگران عکس های دیدنی در این مسجد خواهند گرفت و خاطرات ماندگاری را در این بنای گورکانی رقم می زنند.