معبد هادریان افسوس کوش آداسی

جاذبه های گردشگری جهان - معبد هادریان افسوس کوش آداسی

2safar

هنگامی که گردشگران از خیابان کورتیس عبور می کنند، با بنا هایی رو به به رو می شوند که مانند پازل های کنار هم چیده شده تاریخ شهر افسوس به تصویر می کشند. در ادامه این مسیر باستانی در شهر افسوس به معبد هادریان می رسیم، این معبد که یکی از باشکوه ترین آثار موجود در خیابان کورتیس است و نسبت به دیگر بنا های این خیابان سالم تر به نظر می رسد. براساس یافته های باستان شناسی امپراتور هادریان در سال 128 میلادی از افسوس دیدن کرده است و معبد هادریان هم قبل از سال 138 میلادی به احترام او ساخته شده است. امپراتور هادریان یکی از پنج امپراتور معروف روم بود که نیکولو ماکیاولی(یکی از فیلسوفان سیاسی غرب) آن ها را در قالب اصطلاح پنچ امپراتور خوب معرفی می کند. این پنچ امپراتور شامل نروا ، تراژان ، هادریان ، آنتونینوس پیوس و مارکوس اورلیوس می باشد. هادریان آنقدر علاقه مند به یادگیری ادبیات یونانی بود که به او لقب Graeculus ("یونانی کوچک") داده بودند.

2safar

نمای معبد هادریان نمونه ای درخشان از معماری کلاسیک رومی و یونانی به نام کورینتی است که چهار ستون یک طاق خمیده را پشتیبانی می کنند. در میانه ی این سازه ، سنگ نگاره ی Tyche ، الهه پیروزی وجود دارد که یکی از زیبا ترین بخش های این سازه ی باستانی محسوب می شود. در قسمت جانبی نمای بیرونی معبد هادریان هم ستونهای مربع شکل دیده می شود. از دیگر بخش های سازه ی معبد پایه های در جلوی بنا قرار دارد که محل تندیس دیوکلتیان ، ماکسیمیان ، کنستانسیوس اول و گالریوس امپراطورهای روم در خلال سالهای 293 تا 305 میلادی بوده که مجسمه های آنان هنوز پیدا نشده اند. نقش های حجاری شده در داخل معبد هم از دیگر قسمت های زیبا و باشکوه این معبد باستانی است، سنگ نگاره هایی که اطلاعات دقیقی در خصوص آنها وجود ندارد و تنها تصاویر حاشیه ای اش مرتبط با شهر افسوس می باشند.

2safar

اما در بخش دیگری از نقش های موجود در معبد هادریان می توان به تصویری اشاره کرده که باستان شناسان آن را متعلق به آپولو می دانند. این معبد باستانی کوچک که بقایای اندکی از بنای آن برجا مانده، بخش های مهمی از تاریخ شهر افسوس و امپراتوری روم را به گردشگران نشان می دهد. یکی از نکات قابل توجه در معبد هادریان وجود مسجمه هایی است که مجسمه ی اصلی آنها را می توانید در موزه ی افسوس ببینید. یکی از این این مجسمه ها مربوط به آتنا ، الهه ماه است که چهره ی یک زن را به تصویر کشیده است.

2safar

معبد هادریان هم مانند دیگر بقایای رومی شهر افسوس توسط باستان شناسان بازسازی شد و امروز گردشگران می توانند تصویری کلی از این معبد باشکوه را مقابل چشمان خود ببینند، هرچند بسیاری از متخصصان باستان شناسی بر این باورند که قسمت های بازسازی شده معبد هادریان تمامأ از سنگ ها و ستون های قدیمی این بنا نبوده و بخش هایی از بنای موجود را از دیگر سازه های بر زمین افتاده و کشف شده در دیگر بخش های شهر افسوس آورده اند. با این وجود، مرمت و بازسازی معبد هادریان به شکلی انجام شده که گردشگران از دیدن یکی از بقایای امپراتوری روم هیجان زده می شوند. با همه این اوصاف معبد هادریان یک اثری باشکوه است که نمایان گر بخشی های از تاریخ این شهر باستانی است.

2safar