موزه ی صنایع دستی دهلی هند
جاذبه های گردشگری جهان - موزه ی صنایع دستی دهلی هند
موزه های هر کشور رنگ و بوی آن سرزمین را به شکلی منظم تر و هدف مند تر به معرض دید گردشگران قرار می دهند و مانند ویترینی شکیل، با موضوعی خاص شما را با بخش ها و قسمت های گوناگون فرهنگی، تاریخی، تمدنی و هویت آن سرزمین آشنا می سازند. در هندوستان هم موزه های این کشور علاوه بر تمام شباهت هایی که ممکن است با دیگر موزه های مشابه در دیگر نقاط دنیا داشته باشند، موزه های جذاب، دیدنی و لذت بخش هستند، چرا که موزه ها هند مانند خود این کشور پر است از تنوع، رنگارنگی و تکثر و این جاذبه ی بسیار لذت بخشی برای هر بیننده ای است ، که این کشور قدم می گذارد. این بار در 2safar ما به سراغ موزه ی هنر ها و صنایع دستی دهلی رفته ایم، موزه ای که از موضوع اش پیداست که با مکانی جذاب، تماشایی و هیجان انگیز روبه رو هستیم.
پس از استقلال کشور هندوستان، توجه به هویت ملی این کشور یکی از اهدافی بود که از سوی حکومت هند تقویت می شد، به همین منظور در خلال سال های 1950 تا 1960 این موزه به شکلی ابتدایی و اولیه در کنار میدان پراگاتی در دهلی ساخته شد که در یک دوره ی 30 ساله ساختار کلی موزه ی مشخص و قسمت های مختلفی به این موزه اضافه شد. در این دوره از تاریخ این موزه باید به فردی به نام Kamaladevi Chattopadhyay اشاره کرد که در هویت امروزین موزه ی صنایع دستی نقش مهمی داشت.
با گذر زمان موزه ی صنایع دستی به آرامی وسعت بیشتری یافت و صنایع دستی مناطق مختلف هندوستان ار هر گوشه و کنار به این موزه آورده شده و این موزه به یکی از پایگاه های مهم حفظ المان های فرهنگی و تمدنی سنتی هندوستان بدل شد، به گونه ای که امروزه گردشگران در بازدید از این موزه ی وسیع، با مجموعه ای بسیار وسیع و غنی روبه رو هستند.
امروزه گردشگرانی در این موزه می توانند از حدود 35 هزار اثر بسیار کم نظیر و تماشایی از صنایع دستی نواحی مختلف هندوستان دیدن کنند، صنایع دستی و سنتی که بخش های مختلفی از نقاشی، پارچه بافی ، منسوجات، گلی، سنگی، چوبی و ... را شامل می شود. با جمع آوری صنایع دستی نواحی مختلف هند، ساختمان موزه هم به آرامی توسعه پیدا می کرد، به گونه ای در خلال سال 1975 تا 1990 معماری به نام چارلز کوره Charles Correa با الهام گرفتن از المان های معماری هندی سنتی و مدرن ساختمان کنونی موزه ی صنایع دستی را پایه ریزی کرد.
هنگامی که وارد این موزه ی زیبا و تماشایی می شوید، می توانید آثار و صنایع دستی مختلف موزه را در قالب گالری ها و بخش های مختلف ببینید. از جمله ی این گالری ها می توان به گالری نساجی، گالری فرهنگ عامه، گالری صنایع دستی روستایی و قبیله ای و ... اشاره کرد که هر کدام از این گالری تعداد قابل توجهی از صنایع دستی نواحی مختلف را با اطلاعات مفید در خصوص آن ها به شما ارائه می دهد.
در بخش دیگری از موزه ی صنایع دستی، زندیگ و خانه های برخی از نواحی هندوستان نیز به تصویر کشیده شده تا گردشگران درک بهتری نسبت به آنها داشته باشند. اما نکته قابل توجه برای گردشگران فروش صنایع دستی برخی نواحی در این موزه است، که در عین جذابیت، بهترین مکان برای خرید سوغاتی یا یک یادگاری زیبا و اصیل از این کشور رنگارنگ است.