موزه ی باستان شناسی زیر آب بدروم ترکیه
در معرفی قلعه ی بدروم با شما از موزه ای سخن گفتیم که امروزه گردشکران می توانند در بنای قدیمی قلعه از آن دیدن کنند، این موزه، موزه ی باستان شناسی زیر آب است، که یکی از مهمترین و بزرگترین موزه های جهان در این بخش به شمار می رود. موزه باستان شناسی بدروم در سال 1964 در قلعه بدروم تأسیس شد. در ابتدا مرمت قلعه در اولویت قرار داشت و پس از پایان یافتن مرمت قلعه ی تاریخی بدروم، سالن هایی برای شکل گیری موزه برپا شد.گردشگران امروزه می توانند از 14 سالن نمایش در موزه بدروم دیدن کنند. این موزه یکی از موزه ی های نادر و هیجان انگیز در جهان محسوب می شود، که در نوع خود برای گردشگران دیدنی است و تجربه ای جدید خواهد بود و همانطور که از نام موزه مشخص است ، این موزه آثار باستانی در زیر آب را به نمایش می گذارد.
در ادامه معرفی موزه ی باستان شناسی زیر آب بدروم، می توانیم به بخش های دیگر این موزه ی بی نظیر و نادر سر بزنیم، موزه ای که کشتی های غرق شده در دریا را در پروژه های تحقیقاتی با تیم هایی از کارشناسان و متخصصان این امور بیرون آورده و پس از تحقیقات وسیع توسط باستان شناسان در تالار های مختلف موزه ی باستان شناسی بدروم قرار می دهند. اما تصور بیرون کشیدن کشتی های غرق شده ی باستانی و تاریخی از اعماق دریا بسیار هیجان انگیز است، تصوری که می تواند گردشگران بسیاری را به بدروم بکشاند.
گردشگران با موزه ای روبه رو هستند که از گنجینه های کشف شده در اعماق دریا حفاظت می کند و آنها را به نمایش می گذارد. دیدن چنین آثاری بدون شک هیجان بسیاری خواهد داشت. از میان 14 سالن نمایش موزه ی باستان شناسی زیر آب بدروم می توانیم به سالن های سیاهچال، برج بریتانیا، برج آلمان، برج مار (موزه مخفی)، نمایشگاه حمام ترکی، تالار شیشهای، کشتی شکسته، سکهها و جواهرات و اشیای قیمتی اشاره کنیم. که هرکدام با توجه به اسم های شان بدون شک جذابیت بالایی دارند. موزه در هر نوع اش در بردانده ی اطلاعاتی وسیع و دیدنی های جدید و جذاب از دوره های مختلف تاریخی است که برای هویت های مختلف دارای اهمیت بسیاری هستند، اما این موزه تنها برای ساکنین بدروم یا کشور ترکیه دارای اهمیت نیست بلکه انتخاب این موزه به عنوان موزه ی سال در سال 1995 در اروپا اهمیت و جایگاه این موزه را نشان می دهد و از این رو، بخش های مختلف این موزه برجستگی بیشتری برای گردشگران دارند.
گردشگران در هنگام ورود به این موزه مجسمهای را خواهند دید که متعلق به بنیانگذار موزه ی باستان شناسی زیر آب است. برای آشنایی بیشتر شما به برخی از این تالار ها سر میزنیم. تالار شیشه یکی سالن های نمایش موزه است، که اشیا و آثار فاخر و دیدنی را در خود جای داده و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد.این سالن در سال 1986 افتتاح شد و گردشگران می توانند اطلاعات کلی در خصوص مجموعه شیشه ای موزه را در این جا کسب کنند.گردشگران در این سالن آثار و نمونه های مربوط به قرن 14 قبل از میلاد تا قرن یازدهم میلادی را مشاهده می کنند. از نکات جالب دیگر در این سالن یک آکواریوم است که در داخل یک دیوار برجسته در قرار گرفته و این آکواریوم یک مدل کوچک اما مفصل از گودبرداری در زیر آب را نشان می دهد. که از جمله بخش های محبوب گردشگران در موزه ی باستان شناسی بدروم محسوب می شود. تلار شیشه ای تلاری باشکوه است که البته تنها یکی از بخش های موزه ی به شمار می آید. با ما در ادامه مسیر همراه باشید تا به سالن های دیدنی و جذاب دیگر این موزه سر بزنیم.
یکی از قدیمی ترین کشتی های کشف شده در دریا که امروزه گردشگران می توانند آن را در موزه ی باستان شناسی مشاهده کنند، کشتی ای مربوط به قرن 4 - 5 میلادی است دورانی که رومی ها در دریای اژه حکمرانی می کردند. این کشتی در عمق 36-42 متری آب در نزدیکی یاسوادا ، در ساحل تورگوتریس ، شهری در انتهای غربی شبه جزیره بدروم کشف شد. در بین سالهای 1967-1966 گروهی به سرپرستی استاد دکتر جورج اف باس، تحت نظارت دانشگاه پنسیلوانیا ، خاکبرداری از این پروژه باستانی را شروع کرد و آثار متعددی از جمله تنگ های سفالی ای است که در کنار اشیاء شیشه ای در تالار شیشه ای موزه نگهداری می شود.
کشتی دیگری هم که در موزه ی باستان شناسی نگهداری می شود، کشتی ای متعلق به امپراتوری رومی شرقی است که قدمت آن به قرن هفتم میلادی باز می گردد ، دکتر جورج اف باس در بین سالهای 1961-1964 سرپرستی تیم حفاری این کشتی را نیز بر عهده داشت. این کشتی در نمازخانه قدیمی قلعه بدروم نگهداری می شود، که از سال 1997 به عنوان یکی از سالن های نمایش موزه باستان شناسی زیر آب استفاده قرار می گرفت. نکته ی جالبی که گردشگران می توانند در این سالن مشاهده کنند، بازسازی کشتی به صورت مدلی است که زندگی واقعی در کشتی را به تصویر می کشد. باستان شناسان بر این باورند که این کشتی در نبرد با ایرانیان در نزدیکی یاسوادا غرق شده است و به دوران امپراتور هراکلیوس تعلق داشته است. این کشتی باستانی متعلق به قرن هفتم میلادی بود.
از دیگر آثار شاخص و خاص این موزه می توان به کشتی اشاره کرده که در عمق 32 متر آب در بندر Serçe Limanı کشف شد. این بندر در 24 مایلی غرب مارماریس قرار دارد و باز هم این کشتی توسط دکتر جورج اف باس در خلال سالهای 1977-1979 کشف شد و تحقیقات باستان شناسی بر روی آن صورت گرفت. بر اساس یافته های باستان شناسان، این کشتی با طول 16 متر و عرض 5 متر ظرفیتی در حدود 35 تن داشته است و یک کشتی تجاری بوده است. نکته ی جالب در خصوص این کشتی سکه های مسی و طلائی متعلق به خلفای فاطمیون است که در نواحی شام یا سوریه ای امروزی و مصر حکومت می کردند.
کشتی های کشف شده در اعماق دریای اژه که امروزه در موزه ی باستان شناسی زیر آب بدروم نگهداری می شوند، هیجان دیدن آثار باستانی دریایی را بیشتر می کنند، آثاری که قرن ها در اعماق دریا بوده اند و امروز در موزه ای خاص در معرض دید جهانیان قرار دارند، بدون شک گردشگران در این موزه تجربه ای خاص و نادر را در میان تمام موزه های دنیا خواهند داشت.