جاذبه های گردشگری جهان - پورانا کویلا یا قلعه قدیمی دهلی هند
برای معرفی جاذبه ای دیگر در شهر دهلی به منطقه ای به نام ایندراپراستا رفته ایم، منطقه ای تاریخی که دیرینگی و قدمت دهلی وابسته به این ناحیه است، از این رو، باید حدس زده باشید با مجموعه باستانی با قدمتی در حدود 5 هزار سال رو به رو می باشد. مهمترین اثر برجا مانده در این ناحیه که یکی از مشهور ترین جاذبه های گردشگری شهر دهلی می باشد، پورنا کویلا یا همان قلعه قدیمی است. قلعه یکی از معروف ترین آثار تاریخی هندوستان است که در سه دوره ی پادشاهی تکمیل شده است، با هم با این بنای تاریخی آشنا می شویم.
بهترین مسیری که شما را به این منطقه می رساند، ایستگاه متروی پراگاتی میدان است، که در فاصله زمانی کوتاه شما را به قلعه قدیمی یا همان پورنا کویلا خواهد رساند. اولین بخش های این قلعه در خلال سلطنت همایون شاه دومین پادشاه مغولی هند از امپراتوری گورکانیان ساخته شد. همایون شاه در حدود سال های 1530 تا 1540 بر هندوستان، پاکستان و افغانسان امروزی سلطنت کرد و قلعه قدیمی نیز اثر متعلق به این دوره تاریخی است، اما در سال 1540 شیرشاه سوری موسس سلسله سوری در افغانستان کنونی، در جنگ به همایون شاه به پیروزی رسید و همایون به ایران گریخت، ایران در آن دوره ی تاریخ، تحت سلطه ی شاه تهماسب اول از سلسله ی صفویه قرار داشت. شیر شاه سوری پس از فتح دهلی، قلعه قدیمی را به تصرف خود درآورد و تغییراتی در آن انجام داد که البته باید آن تغییرات را در روند تکامل بنای امروزی قلعه دانست. با مرگ شیر شاه، فرزندش اسلام شاه به قدرت رسید و او هم تغییرات متعددی را به بنای قلعه ایجاد نمود و قسمت هایی هم به مجموعه قلعه قدیمی اضافه کرد. اما با گذشت 15 سال همایون شاه با کمک پادشاه ایران شاه تهماسب اول ، قلمرو پادشاهی خود را باز پس گرفت و قلعه قدیمی بار دیگر به دست گورکانیان رسید، البته این قلعه در دوران پادشاهیاکبر کبیر فرزند همایون شاه اوج اقتدار و عظمت سلسله ی گورکانیان را شاهد بود.
گردشگران در این قلعه قدیمی با سه دروازه ی ورودی رو به رو هستند. یکی از دروازه های تماشایی و زیبای قلعه قدیمی دروازه ی همایون است که بر گرفته از نام همایون شاه می باشد و شاید به همین منظور زیبایی بیشتری نسبت به دیگر دروازه قلعه دارد، دروازه ی همایون در ضلع جنوبی قلعه واقع شده و یکی از ورودی های این مکان تاریخی به شمار می آید. بزرگترین دروازه ی قلعه قدیمی هم که از دیگر مسیر های ورودی گردشگران به قلعه می باشد، بارا دروازه به معانی دروازه بزرگ است که در قسمت غربی قرار دارد. سومین دروازه هم با نام دروازه ی تلاقی است، که گردشگران امکان ورود و خروج از این دروازه را ندارند و به آن دروازه ی ممنوعه گفته می شود. این دروازه های قرمز رنگ از تماشایی ترین قسمت های قلعه محسوب می شوند و ساختار معماری آنها متعلق به دوران گورکانیان است. اما گردشگران هنگام ورود به قلعه تازه متوجه این مکان افشانه ای خواهند شد، مکانی که یکی از زیبا ترین جاذبه های گردشگری دهلی و گردشگران می توانند در این قلعه با مسجد کویلا-آی-کوهنا، سرمندل و موزه کوچک نیز آشنا شوند، با ما در این مسیر همراه باشید.