در مطالب پیش و در معرفی جاذبه های گردشگری مختلف شهرها و کشور ها، از موزه ها به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های هر شهر نام بردیم، جاذبه ای که عناصر مختلف تاریخی و هویتی یک شهر و یک جامعه را در ویترینی زیبا و شکیل در معرض دید عموم قرار می دهد و گردشگران به عنوان میهمانان یک سرزمین در کنار فعالیت های تفریحی در چنین مکان هایی می توانند در جریان تاریخ، هویت و فرهنگ کشورهای میزبانشان قرار بگیرند. اما این بار در 2safar به سراغ موزه ای نرفته ایم، هرچند در مسیر سفرمان به بمبئی چندین موزه ی معروف این شهر را معرفی کرده ایم. این با شما به سراغ بخش فرهنگی فعالی در بمبئی می رویم که این شهر را به یکی از قطب های هنری و فرهنگی هندوستان تبدیل کرده اند و بسیاری از گردشگران و هنرمندان بین المللی برای بازدید و تماشای این بخش به هندوستان سفر می کنند و گردشگران دیگر هم می توانند در این مکان های علاوه بر داشتن اوقاتی لذت بخش از تماشای آثار فرهنگی و هنری مختلف، شناخت بهتری نسبت به جامعه امروزین هند و بمبئی پیدا کنند.
گالری های هنری یکی از بخش های مهم زندگی امروزی در بمبئی است و افراد بسیاری هم به چنین مکان هایی علاقه مندند و به نوعی این گالری ها بخشی از جریان های فرهنگی هند به شمار می آیند، که برای هنر دوستان مکان هایی فوق العاده به شمار می آید.
یکی از مهمترین و مشهور ترین گالری های هنری بمبئی مجموعه ی هنری DAG است، که در سال 1993 در شهر بمبئی تاسیس شد. در این مجموعه ی هنر، سبک ها، مضمانیم و آثار هنرمندان قرن بیستم به نمایش گذاشته می شود از آثار سنتی، تا مدرن و پسا مدرن در این مجموعه به نمایش گذاشته می شوند و این تنها مختص به بمبئی نیست، در این مجموعه گردشگران و علاقه مندان به آثار هنری می توانند آثار هنرمندان شهر های مختلف هنر از کلکته، دهلی و... را در DAG مشاهده نمایند. مجموعه ای جامع که به بخش های مختلف عرصه های هنری است. شاید نامبردن اسم هنرمندانی که در گالری های این مجموعه اثرشان به نمایش در آمده است، بسیار زیاد باشد ، اما نکته مهم وسعت فعالیت ها و دامنه ی گسترده ای است که گردشگران در DAG خواهند دید. شاید برای کسانی که به چنین فضا هایی علاقه مند نباشند، حضور در چنین محیطی را کسل کننده بدانند، اما بسیاری از افرادی که به هند سفر می کنند، مجذوب بخش های مختلف فرهنگ این کشور غنی هستند و از این رو، نمایشگاه نقاشی و دیگر هنر های تجسمی برای یشان یکی از نمود های فرهنگی آن کشور به شمار می آید به گونه ای که گالری های DAG در بسیاری از نمایشگاه های بین الملی نیز حضوری فعال دارد و بسیاری از نمایشگاه های این مجموعه هم پذیرای آثار خارجی است و یکی از مهمترین گالری های هنری در عرصه بین الملل محسوب می شود. در ادامه این مسیر همراه ما باشید تا در آخرین مکان هایی که در شهر بمبئی خواهیم دید، شما را با گالری های هنری این شهر آشنا کنیم.
در ادامه معرفی گالری های هنری شهر بمبئی به عنوان بخشی از جاذبه های گردشگری این شهر به گالری ولت Volte می رسیم. این گالری در سال 2009 توسط Tushar Jiwarajka در شهر بمبئی تاسیس شد و طی 10 سال گذشته، دست به ابتکار های متعددی در حوزه نمایش آثار هنری زده است، گالری که دیدن آن برای گردشگران خالی از لطف نیست و آثار هنری شاخصی از هنرمندان بزرگ هندی را می توان در این گالری ببینند. یکی از فعالیت های این برگزاری همزمان چند پروژه هماهنگ با مجموعه های هنری بزرگ دنیا و همچنین موزه های معروف است که توجه بیشتری را به خود جلب می کند. از جمله هنرمندان معروف هندی که با این گالری همکاری می نمایند، می توان به نالینی مالینی Nalini Malini، شبا چهاچی Sheba Chhachhi و رانبیر کالکا Ranbir Kaleka از هنرمندان تاثیرگذار هندی اشاره کرد.
گالری هنری Art Musings هم از آن دست گالری هایی است که برای گردشگران و علاقه مندان به هند جذابیت بسیار زیادی دارد. این گالری در سال 1999 در بمبئی تاسیس شد و با وجود تعداد کم هنرمندان فعال در این گالری اما یکی از گالری های بین المللی در هند به شمار می آید.از ویژگی های این گالری می توان به سبک مدرنیستی آثارش اشاره کرد که در سراسر آسیا، اروپا و امریکای شمالی نمایشگاه هایی را برگزار کرده است.
گالری دیگر شهر بمبئی ، گالری چمولود Chemould است، که توسط ککوو گاندیKekoo Gandhy و خورشید گاندی Khorshed Gandhy در سال 1963 در این شهر تاسیس شده است. این گالری یکی از قدیمی ترین گالری های شهر بمبئی است. در حال حاضر شیرین گاندی مسئولیت مدیریت این گالری بر عهده دارد و از جمله گالری های سرشناس هند به شمار می آید. نکته ی قابل توجه در خصوص این گالری تاثیر این مجموعه در شناخته شدن بسیاری از هنرمندان سرشناس هندوستانی است که افرادی مانندMF Husai، Tyeb Mehta و SH Razaکه از هنرمندان جریان ساز هندوستان به شمار می آیند.
به طور کلی گالری های هنری از گالری های نقاشی گرفته تا دیگر گالری های هنرهای تجسمی، از جمله جاذبه های فرهنگی شهر و کشور ها به شمار می آیند. در این مکان ها شما می توانید با بخش های نادیده ی فرهنگی آن جامع آشنا شوید و همچنین مشکلات و دغدغه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آن جامعه را درک نمائید. به همین خاطر گالری های هنری شهر بمبئی علاوه بر ارزش و اهمیت هنری شان، دارای جایگاه اجتماعی بالایی هستند که در کنار ماهیت سرگرم کننده و لذت بخش برای گردشگران شناخت و فهم آن ها را نسبت به هندوستان نزدیک تر می کند.
گالری های دیگری مانند جهانگیر Jehangir Art Gallery ، Chatterjee & amp; Lal، National Gallery of Modern Art، Project 88،Galerie Mirchandani + Steinruecke وJhaveri Contemporary از جمله گالری های مشهور و زیبا شهر بمبئی به مشار می آیند که در عرصه های مختلف هنری فعالیت دارند. این گالری های در کنار کارکرد های هنری شان بدون شک جذابیت های بصری شان برای گردشگران دیدنی و تماشایی است، هنر در بمبئی یکی از دلمشغولی های ساکنان این شهر بوده و گالری های مراکزی هنری متعدد این شهر هم یکی از جذابیت های گردشگری این کلان شهر خواهد بود.