معبد لاکشمی نارایان دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - معبد لاکشمی نارایان دهلی هند

2safar

جستجو در خیابان شهر دهلی شما را به معابد و مکان های مذهبی متعددی می رساند، مکانیی خاص با باور های متفاوت و مشابه که برای هر کدام از گردشگران می توانند تجربه ای جدید، خاص و فراموش نشدنی به شمار بیاید و شاید هم برای عده ای گردشگران معبدی شبیه به معابد دیگر دهلی باشد، اما وقتی وارد هر معبد که می شوید، هویت خاصی بر روی آن سایه انداخته و هویتی مشخص به خود گرفته است، از این رو، پیروان و زائران مختلفی را به سوی خود جلب می کند و برای گردشگران هم تجربه ای جدید به شمار خواهد رفت. این بار 2safar شما را به معبد لاکشمی نارایان آشنا می کند.

2safar

معبد لاکشمی نارایان را باید در نزدیکی کونات پلیس پیدا کنید، که محله ی آن به ماندیر مارگ مشهور است، با این حال، بسیاری این معبد را را با نام بیرلا ماندیر می شناسند. معبد لاکشمی از معبا مشهوری است که در سال 1933 تا 1939 توسط ژوگل کیشور بیرلا (Jugal Kishore Birla) ساخته شد و در توسط مشهور ترین فرد تاریخ هندوستان، مهاتما گاندی افتتاح شد. در روزگاه خود این معبد بزرگترین معبد هندو ها به شمار می رفت. در معبد تالار های متعددی وجود دارد که الهه های مختلفی نیز در آن تالار ها قرار داده شده اند و از این رو، زائران و گردشگران بسیاری به دیدن این معبد می آیند، البته باید به نکته اشاره داشت، که گاندی در افتتاح این معبد شروطی را عنوان کرده بود که لاکشمی نارایان تنها متعلق به هندو ها نداشته باشد و دیگر باور ها، مذاهب و فرقه های مذهبی هم برای پرستش و عبادت به این معبد بیایند، از این رو، گردشگران می توانند، آثار و نشانه های مختلفی از دیگر باور های مذهبی از از شیوا و کریشنا گرفته تا بودا و زردتشت را در این معبد از نزدیک ببینند. به نوعی این معبد یکی از نمود های باور صلح مندانه و تکثر گرایانه ی مهاتما گاندی است، که در تالار ها و سالن های مختلف و بر روی دیگر ها آ می توان تصویر الهه های مختلف هندو، بودا و باور های زردتشتی را دید.

2safar

بر اساس اطلاعات موجود معماری خاص و برجسته این معبد توسط یکی از معماران به نام هندی، سریس چاندرا چاترجی (Sris Chandra Chatterjee) انجام شد، که براساس مولفه های معماری هندی ساخته شده است. البته معبد اصلی این مکان متعلق به لرد نارایان و الهه لاکشمی است، الهه های دیگر هندو مانند گانشا، شیوا هانومان نیز در معابد و تالار های جانبی تالار اصلی قرار دارند. همان طور که گفته شد بودائیان هم در این معبد دارای تالار و معبد خاص خود هستند ، اما زرد تشتیان می توانن تصویر باور های خود را بر روی دیوار های این معبد مشاهده کنند.

2safar

با این حال، هویت اصلی این معبد همان طور که در معماری آن پیداست، بر گرفته از باور های هندوست و طراحان این معبد سه گنبد بزرگ این معبد را نمادی از سه شیوه ی مذهبی متفاوت در آئین هندو می دانند. با این حال، گردشگران در ابتدای ورود باید وسایل الکترونیکی، کفش و کیف خود را در مکانی شخص بگذارند، تا بتوانند امکان ورود به معبد را پیدا کنند، هندی های در هنگام آمدن به این معبد بهترین لباس های خود را می پوشند و گردشگران هم می توانن رفتار های مذهبی زائران این مکان را در کنار نزئینات زیبا و تماشایی گوشه های مختلف معبد شاهد باشند.