دروازه ی کشمیر دهلی هند
جاذبه های گردشگری جهان - دروازه ی کشمیر دهلی هند
در ادامه معرفی جاذبه های تاریخی شهر باشکوه دهلی به اثر تاریخی دیگری خواهیم پرداخت که مانند روزگار اوج ، شکوه و جلال چندانی برایش باقی نمانده، اما همچنان قسمت هایی از این بنای تاریخی و مهمتر از همه نامش آن را به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شهر دهلی برای میهمانان این شهر برجسته می سازد. اگر تا اینجای سفر به دهلی با ما در 2safar همراه بوده باشید، داستان دروازه تاریخی شهر دهلی در دوران امپراتوران گورکانی برای شما تکمیل می شود. پیش تر در مسیر 2safar با دروازه های تاریخی لاهور، دهلی و ترکمن آشنا شده اید، این بار در این مسیر می خواهیم شما را با یکی دیگر از دروازه ی تاریخی شهر دهلی آشنا کنیم، دروازه ی کشمیر بنا و مکانی دیگر در این شهر تاریخی است، که پیش روی گردشگران قرار دارد.
این دروازه را دروازه ی کشیمری نیز می نامند و دلیل نام گذار آن هم قرار گرفتن این دروازه جاده ی خروجی دهلی به سمت ناحیه کشمیر در شبه قاره ی هندوستان است، این دروازه در بخش شمالی شهر قرار دارد. بر اساس اطلاعات موجود در خصوص دروازه ی کشمیر، زمان تقریبی ساخت آن در حدود سلطنت شاه جهان یکی از پرآوازه ترین پادشاه هان امپراتوری کورگانی بوده است و به واسطه ی همین دروازه هم مناطق اطراف و محله آن را هم دروازه کشمیر می نامند، طبق سند های تاریخی شهر دهلی، در خلال سلطنت گورکانیان، اشراف و طبقه ی بالا جامعه بخش وسیعی از ساکنان این محله را هم تشکیل می دادند و به همین خاطر بسیاری از بنا های تاریخی این شهر که در 2safar هم با آن ها آشنا شده این در این بخش از شهر قرار دارند، مانند قلعه سرخ.
متاسفانه ، بخش هایی از این دروازه ی تاریخی در دهه های اخیر به دلیل عملیات های شهرسازی برای حل مشکلات ترافیکی شهر تخریب شد و یکی از آثار تاریخی آسیب دیده شهر دهلی به شمار می آید. با ورود انگلیسی ها به دهلی در حدود سال 1803 میلادی، این قسمت از شهر دهلی مورد توجه آنها قرار گرفت، چرا که بسیاری از خانه های اشرافی و کاخ های دهلی در این بخش قرار داشتند و انگلیسی به این منطقه دروازه کاشمیر می گفتند. با افزایش حضور انگلیسی ها این محله ی تاریخی به یکی از سکونت گاه های آنها در دهلی تبدیل شد و بعد در شورش معروف 1857 نیز دروازه کشمیر یکی از محله ها و مکان های پر برخورد میان سربازان هند و انگلیسی بود، که هنوز هم بسیاری معتقدنند که آسیب های بنای باقی مانده بر روی دروازه ی کشمیر متعلق به اصابت توپ ها در دوره ی تاریخی است، که از سوی انگلیسی ها به سمت دروازه ی تاریخی پرتاپ شده است.
دروازه ی کشمیر و محله ی آن، تا پیش از شکل گیری دهلی نو و ساخت و ساز های انگلیسی ها در آن منطقه برای ساخت یک شهری اداری، قلب تجاری و اقتصادی دهلی به شمار می رفت و رفته رفته آن محله اشرافی به یکی از مناطق طبقه متوسط تبدیل شد و امروزه گردشگران در این بخش از شهر دهلی، علاوه بر دروازه ی تاریخی کشمیر و بنا های تاریخی دیگر اطراف آن می توانند به بخش های قدیمی تر شهر و بافت این منطقه آشنا شوند و قدم زدن در خیابان ها آن را به عنوان یک تجربه در محیطی متفاوت با خود داشته باشند.