کرامیکوس آتن یونان

جاذبه های گردشگری جهان - کرامیکوس آتن یونان

2safar

در آتن برای پیدا کدن جاذبه های گردشگری کار دشواری در پیش ندارید، چرا که این مهد تمدن یونانی، در هر گوشه و کنارش بنایی، اثری، مجموعه ای و یا یک سایت باستانی را پیش روی شما قرار می دهد و در کنار آن جاذبه های تفریحی و مدرن تری نیز پیش رو دارید، اما تاریخ این شهر چنان مسحور کننده است، که برای معرفی جاذبه های تاریخی و باستانی اش اشتیاق زیادی وجود دارد و ما هم در کنار شما با این جاذبه های تاریخی و تماشایی آشنا خواهیم شد.

2safar

این بار به سراغ یک محوطه ی باستانی دیگر در شهر تماشایی آتن می رویم، کرامیکوس، مکانی باستانی دیگری که بخشی از تاریخ آتن به شمار می آید. بر اساس اطلاعات موجود در خصوص کرامیکوس، سفاگران ، نقاشان و هنرمندان آتنی این محوطه ی باستانی را شکل دادند، بسیاری از گلدان معروف آتنی که یکی از از المان های معماری آن دوره ی تاریخی به شمار می رفته در این محدود ساخته می شدند. یکی از دلایلی که کرامیکوس مورد توجه سفال گران یونانی قرار گرفت، خاک رسی این ناحیه بود که از رودخانه ی ایریدانوس بخشی از ماهیت جغرافیایی این منطقه را تشکیل می داد و سفال گری به عنوان یکی از قدیمی ترین المان های بشری این ناحیه را به عنوان بهترین مکان برای استفاده در سفال انتخاب کرد.

2safar

به آرامی کرامیکوس پاتوق سفال گران یونانی شد و نقاشانی که بر روی سفال ها نقاشی می کردند هم در این منطقه ساکن شدند، اما همان ویژگی خاک این ناحیه و چگونگی شکل گیری باعث بوجود آمدن، سیلاب می شد، سیلاب های متعدد در فصول مختلف، به بخشی از تکامل این ناحیه بدل شد و کرامیکوس طی سال ها متروک متروک تر می شد، تا اینکه این سرزمین متروکه به قبرستانی بدل شد که برای سال قرن مخفی ماند. در دوران باستان کرامیکوس به یکی از گورستان های آتن تبدیل شد، و مجسمه های سنگی و سنگ های بزرگ و کوچک مختلفی بر روی گور های باستانی قرار گرفت، اما داستان تاریخ به نحوی شکل گرفت که با سقوط یونان و آمد و شد های قدرت های مختلف در این شهر تاریخی، خبری از کرامیکوس نبود، چرا کرامیکوی در گور رفته، بخشی از تاریخ آتن و یونان را زیر خاک پنهان کرده بود. در سال 1862 برای ساخت یک خیابان به نام پیرئوس، نواحی شمال غرب آکروپولیس مورد بهره برداری قرار گرفت و با خاک برداری در روند ساخت خیابان، ستون ها و سنگ ها و مجسمه هایی باستانی بیرون افتاد. با پیدا شدن آثار باستانی، کارشناسان و باستان شناسان کاوش های باستانی خود را در این ناحیه آغاز کردند و قبرستان کرامیکوس از خاک بیرون آورد.

2safar

محوطه ی باستانی که از قرن ششم میلادی به عنوان یک گورستان مورد استفاده قرار گرفت و حس بخشی از زندگی باستانی را بار دیگر زنده کرد. گردشگران در این گورستان باستانی می توانند نقوش پرنقش و نگار سنگ تراشان و هنرمندان آتنی بر روی یاد بود های باستانی را مشاهده کنند.

2safar

براساس یافته های موجود در کرامیکوس، قبر ها متعلق به بزرگان و نخبگان شهر بوده و یاد بود های هر کدام از آنها بخش های از جایگاه اجتماعی آنان را نشان می دهند، این مجموعه ی باستانی به لطف در خاک خوابیدنش دست نخورده تر و آسیب ندیده تر از بسیاری از بنا های باستانی آتن است.