موزه ی تاریخ طبیعت استان سمنان
جاذبه های گردشگری ایران - موزه ی تاریخ طبیعت استان سمنان
به دنبال معرفی جاذبه های گردشگری شهری سمنان، این بار 2safar به یک موزه ی کوچک می رود و امیدواریم که ما را در این همراهی کنید، در این موزه، نه خبری از بنایی زیبا و تاریخی هست، نه آثار و اشیاء خاصی را به نمایش می گذارد که روایت گر بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی این سرزمین است، اما در میان جاذبه های این شهر، رفتن و دیدن این موزه خالی از لطف نیست. در واقع، این موزه در نوع خود، مجموعه ای لاغر و نحیف به شمار می آید و نمونه های بسیار قوی تر و جذاب تر و هیجان انگیز تر را می توان حتی در ایران هم مشاهده کرد، با این حال برای گردشگرانی که به سمنان آمده اند، تا حدودی می تواند سمنان به عنوان یک منطقه ی زیست محیطی را در حد توضیحات مختصر معرفی کند، با ما در این مسیر همراه باشید.
موزه ی تاریخ طبیعت شهر سمنان، مجموعه ای است که در بخش هایی کوچک و ابتدائی در محوطه ای در حدود 200 متر بخش های کوچکی از حیات طبیعی این بخش از یاران را به نمایش می گذارد، در واقع این موزه تلاش کوچکی برای نشان دادن عناصر زیست محیطی در این حیطه ی جغرافیایی است. برای رفتن به این موزه باید خود را به اداره ی محیط زیست استان سمنان برسانید که در بلوار محراب قرار دارد. بسیاری از علاقه مندان به طبیعت با چنین موزه هایی مخالف هستند و خود این موزه ها را بخشی از ویرانی طبیعت و حیات وحش می دانند، در نگاه اول می توان به این گروه حق داد، اما بدون شک برای آشنایی با حیات وحش موزه هایی این چنین بخشی از اولین تلاش های انسان برای آشنایی با تاریخ طبیعت بودند.
موزه ی تاریخ طبیعت سمنان، را می توان به دو بخش کلی تقسیم کرد، بخش اول در قالب معرفی تاریخ طبیعت روایتی تاریخی را در بردارد که بقایای سیلیس گیاهان و جانوران را در دوره های تاریخی مختلف را به نمایش گذاشته و در واقع بخشی از تاریخ بسیار طولانی زمین را روایت می کند، که نمونه هایی جذاب و دیدنی در معرض دید گردشگران قرار دارند، فسیل ها و سنگواره ها را می توان بخشی از قسمت اول موزه دانست، که علاقه مندان بسیاری به این بخش وجود دارد. اما بخش دوم، به تنوع زیستی در قالب پنج رده ی مهره داران می پردازد و از قبیل پوست، شاخ، اسکلتو جمجمه حیوانات و جانداران متعددی را معرفی می کند. در این بخش موزه ی تاریخ طبیعت سمنان حیوانات تاکسیدرمی شده ای را به بییندگان نشان می دهد، 70 گونه ی جانوری که می توان پارادوکس اصلی موزه ی تاریخ طبیعت دانست، تاکسیدرمی جان بسیاری از حیوانات را هر ساله می گیرد و یکی از مهمترین آسیب زنندگان به حیات وحش به شمار می آید.
در این موزه گردشگران می توانند تاکسیدرمی پرندگان، پستانداران، پروانه و خزندگان متعددی را از نزدیک مشاهده کنند، از جمله می توان به بز وحشی، گربه جنگلی، جبیر، آهو، خرس، گراز، پازن، قوچ، آهو، خرس، کفتار و پلنگ، عقاب، کبک، جغد، کلاغ، کبوتر و .. نمونه هایی هستند، که حس دوگانه ی از هیجان دیدن چنین موجوداتی و حس اندوه کشتن چنین حیواناتی را در گردشگران ایجاد می کنند.