در ادامه ی مسیرمان در آتن، می خواهیم شما را به مکانیی ببریم که روایت گر بخشی از تاریخ اسطوره های یونانی است، جایی که زمان معنای دیگری به خود می گیرد و گردشگر می تواند در بالای بلندی های تپه ی آرئوپاگوس روایت اساطیر یونانی را نظاره گر باشد و جایی که می توان آن را بخشی از تاریخ د انست، که روزگاری یکی از مهمترین ارکان ساختار یونانی به شمار می رفت و رخداد ها و اتفاق های بسیاری را از سرگذرانیده است. با ما هم قدم باشید.
در شمال غرب آکروپلیس افسانه ای تپه ی باستانی دیگری وجود دارد که مشرف به آکروپلیس و آگورای باستانی است و که آن را محل شورای اشراف و دادگاه یونان باستان پیش از آگورای باستانی می دانند، هرچند پس از ظهور پریکلیس و ساختار عظیم یونان باستان، این مکان همچنان محل دادگاه جنایی شهر بود، اما ریشه های تاریخی این مکان به دوران پیش از آن باز می گردد، که در ابتدا به سراغ این داستان اساطیری می رویم، روی آرس خدای جنگ در اساطیر یونان پسر پوزئیدن یکی از دوازده ایزد المپ نشین و مهمترین ایزدان یونان باستان را به قتل می رساند، پوزئیدن که خدای آب های شور و شیرین، خدای دریا ها و خشکسالی و زلزله بود، با اطلاع از این رخداد، دادگاهی با حضور خدایان المپ در همین تپه ی باستانی آرئوپاگوس ترتیب می دهد، آرس را به دادگاه می کشاند، اما خدایان با توجه به دلایل آرس در قتل پسر پوزئیدن، او را تبرئه می کند، اما این تپه و این مکان به یک سنت اساطیری تبدیل می شد، به گونه ای که مکانی با نام آرئوپاگوس بر روی تپه ساخته شده و به محلی برای محاکمه و دادگاه آتنیان تبدیل می شود و تپه هم همچنان با همان نام شناخته می شود.
آرئوپاگوس در زبان یونانی به معنای تپه ی آرس است، که به دلیل صخره های محل برگزاری جلسات دادگاه به این اسم خوانده می شود، بر اساس اطلاعات تاریخی در خصوص این تپه ی باستانی، از قرن 5 پیش از میلاد و با ظهور پریکلس و آگورای باستانی، قدرت این دادگاه و این مکان رفته رفته کم می شود و به دادگاه جنایی آتن تبدیل می گردد و نکته جالب اینکه، با وجود کم شدن اعتبار و محوریت این دادگاه، همان داستان اساطیری، ماهیت بعدی این مکان را شکل می دهد، که نشان دهنده ی اهمیت و جایگاه این مکان در یونان باستان است. به طور دقیق تر این رخداد در سال 462 پیش از میلاد رخداد داده است. هنگامی که به تپه ی باستانی می رسید، این روایت تاریخی و اساطیری می تواند جذابیت این مکان را برای شما صد چندان کند، تصور وجود چنین دادگاهی حتی در غالب اساطیر یونانی، چهره ساده و بسیاری طبیعی این مکان را برای شما متفاوت خواهد کرد.
هنگامی که بر روی صخره های دادگاه آرس می ایستید، آتن این شهر تاریخی و باستانی پیش روی شماست، شهری که داستان ها و اساطیر اش را می توان بر بلندای این تپه نظاره گر باشید، اما این مکان و این تپه ی باستانی همچنان برای شما داستان ها و حکایت های تاریخی دیگری دارد که در ادامه ی سفرمان به تپه ی باستانی آرئوپاگوس برای شما خواهیم گفت.
در ادامه ی معرفی تپه ی آرئوپاگوس به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی و اساطیری یونان، باید به این نکته اشاره داشت، که این مکان و محیطی که گردشگران برای دیدن آن به بلندی های مشرف به آکروپولیس در ضلع شمال غربی اش می روند، صرفا یک مکان اساطیری نیست، بلکه گردشگران در کنار صخره های آرس می توانند، بخشی از تاریخ یونان را مشاهده کنند و البته جنبه های دیگری که در ادامه ی مسیر با آن آشنا می شویم.
همان طور که پیش تر عنوان کردیم، این تپه ی باستانی پس از ظهور پریکلس، آگورای باستانی، قدرت عدالت خواهانه ی خود را کم رنگ دید، اما همچنان مرجع قضایی و دادگاه جنایی آتنی ها بود و در طول دوره های مختلفی که بر آتن رفت، آرئوپاگوس همچنان بخشی از تاریخ و تمدن یونان بود. با از میان رفتن، ستون های بر افراشته تمدن یونان و روی کار آمدن رومی ها در آتن، بسیاری از المان های تمدنی یونان حفظ شد و آرئوپاگوس نیز یکی از آن عناصر تمدن ساز بود. آرئو پاگوس در دوران حاکمیت رومی هاف به فعالیت های خود ادامه داد و نقش آن از سوی رومی ها پذیرفته شد. اما یک رخ داد مهم در این تپه ی باستانی، هویت اساطیری این دادگاه را به مسیحیت و دوران بیزانسی گره زد، به گونه ای که یکی از مکان های شاخص آتن در دوران بیزانسی به شمار می رفت. the Apostle Paul سخنرانی معروف و مشهور خود در حهان مسییت را در این تپه ایراد کرد و متن سخنرانی او نیز در پای این تپه بر روی یک تابلو در معررض دید گردشگران قرار داده اند، او در معرفی خدای ناشناخته، می گوید، خدایی که جهان را خلق کرده و پروردگار بهشت و زمین است، در معابدی که به دست شما ساخته شده و زندگی نمی کند و این گفته هم به خطبه ی آرئوپاگوس مشهور است.
این رخداد و این اتفاق در مکانی رخ می دهد که به عنوان دادگاه برای the Apostle Paul برگزار می شود و بسیاری از مسیحیان این تپه ی باستانی را مکانی مقدس می دانند. در بیزانس شکل و ماهیت این مکان مذهبی به واسطه ای آن اتفاق و آن سخنرانی تغییر کرد و دیگر هیچ نشانی از معبد آرئوپاگوس بر روی تپه باقی نماند، امروزه گرشگران در قسمت های غربی تپه می توانند سنگ ها کف و موزائیک ها برجامانده از دوان باستان را مشاهده کنند اما دیگر هیچ بنای باستانی بر روی تپه ی آرئوپاگوس باقی نمانده است.
اما همان طور که پیش تر هم گفتیم این تپه تنها جذابیت های باستانی تاریخی ندارد، بلکه ارتقاع و اشراف این مکان به آکروپولیس و آگورای باستانی و قسمت هایی از شهر آن مناظر بسیار زیبایی را پیش روی گردشگران قرار می دهد و بسیاری این تپه ی باستانی را موقعیت مناسبی برای عکاسی انتخاب می کنند. همچنین فضای زیبا و سبز محیط هم اطراف تپه هم جذابیت های زبیعی این مکان را بیشتر می کند. غروب زیبای این تپه و مسیری که تا رسیدن به بالای تپه طی می کنید بدون شک اوقات لذت بخشی را برای گردشگرا در تپه ی آرئوپاگوس ایحاد می کند و ما در 2safar نیز در این مسیر تاریخی و زیبا در کنار شما خواهیم بود و آتن زیبا را بهتر و بیشتر خواهیم شناخت.