جاذبه های گردشگری

آسیاب گبری خرم آباد لرستان

جاذبه های گردشگری ایران - آسیاب گبری خرم آباد لرستان در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری شهر خرم آباد، شما را با اثر دیگری از دوران ساسانی آشنا می کنیم، که از جمله بنا های باقی مانده از آن دوران تاریخی در خرم آباد امروزی است. شاپور خواست مهمترین مجموعه ی تاریخی برجای مانده از دوران پر افتخار ساسانیان بود که در دو هجوم تاریخی به سرزمین ایران آسیب های فروانی دید و در دومین حمله که همان حمله مغول به ایران بود، شهر تاریخی شاپور خواست آسیب های جبران ناپذیری خورد و از آن شهر تنها چند اثر باستانی باقی ماند که مهمترین و شناخته شده ترین آنها دژ شهر یا همان فلک الافلاک است و از بد روزگار، دیگر آثار باستانی برجای نشسته ی ساسانی ناشناخته باقی ماندند. یکی از این آثار، آسیابی استکه آن گبری می نامند و بسیاری از گردشگرانی که به خرم آباد قدم می گذارند، نه تنها این بنای باستانی را ندیده اند، بلکه نامی هم از آن نشنیده اند.

سنگ نوشته خرم آباد لرستان

جاذبه های گردشگری ایران - سنگ نوشته خرم آباد لرستان در نزدیکی قلعه فلک الافلاک جاذبه های تاریخی متعددی وجود دارد که محوریت این دژ باستانی در این ناحیه را بیشتر نشان می دهد. در حدود هزار متر کمتر یا بیشتر از قلعه فلک الافلاک، یکی از آثار تاریخی معروف در شهر خرم آباد وجود دارد که بسیاری بر این باورند که این اثر تاریخی یک تابلو اعلان بوده که به صورت یک سنگ نوشته تا به امروز باقی مانده است. در قسمت جنوبی شهر خرم آباد، در مسیری که به خوزستان منتهی می شود، از گذشته یک راه وجود داشته که امروزه با نام خیابان شریعتی شناخته می شود، در این خیابان که به مسیر جاده ی تهران – خوزستان می رسد، صخره ای مکعب شکل وجود دارد، که بر روی آن نوشته های به زبان کوفی حکاکی شده که برای گردشگران این شهر تاریخی جذاب و تماشایی است.

پل شاپوری خرم آباد لرستان

جاذبه های گردشگری ایران - پل شاپوری خرم آباد لرستان هنگامی که در شهر خرم آباد از جاذبه های تاریخی و باستانی بازدید می کنید و در کنار ستون ها و دیوار های تاریخی بقایای باستانی می ایستید، بیشتر نام شاپورخواست و تاریخی کهن این برای تان رنگ پیدا می کند، شاید کمتر کسی پیش از سفر به شهر خرم آباد از تاریخی باستانی اش اطلاعات دقیقی داشته باشد، از دیرینگی این سرزمین باستانی که می توان هنوز هم آثار متعلق به دوران ساسانی در این شهر نظاره گر بود. نه نام خرم آباد خبر از قدمت تاریخی اش می دهند و نه حتی نام قلعه فلک الافلاک نشانه ای باستانی ندارد، اما این شهر و این قلعه برای گردشگران داستان های تاریخی بسیاری برای حکایت دارند، با ما در این مسیر همسفر شوید تا از یک اثر باستانی دیگر در شهر زیبا و تاریخی خرم آباد دیدن کنیم.

گرداب سنگی خرم آباد لرستان

جاذبه های گردشگری ایران - گرداب سنگی خرم آباد لرستان با اقامت در شهر خرم آباد بیشتر با جاذبه های گردشگری و تاریخی این شهر آشنا خواهید شد و گوشه و کنارش می توانید نشانه های دیگری از شاپورخواست را ببنید، همان طور که پیش تر در معرفی شهر خرم آباد و جاذبه های گردشگری این شهر گفتیم، در زمان شاپور دوم پادشاه ساسانی شهری در مکان کنونی خرم آباد بنا می شود که به دلیل ساخت آن در دوران شاپور دوم، نامش را شاپور خواست می گذارند (که برای آشنایی بیشتر با آن می توانید به سایت 2safar مراجعه کنید) و آن شهر تاریخی و باستانی، دارای بخش ها مختلفی بوده که امروزه تعداد کمی از بنا های خاص اش هنوز هم در شهر کنونی خرم آباد وجود دارند که اگر با ما در این مسیر همراه بوده باشید، با این جاذبه های آشنایی پیدا کرده اید و در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری این شهر به سراغ اثری دیگری از بقایای شهر شاپور خواست خواهیم رفت، اثری که آن را با نام گرداب سنگی می شناسند.

موزه ی توالت سولابه دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - موزه ی توالت سولابه دهلی هند هندوستان سرزمینی است که گردشگران در شهر ها و مناطق مختلف آن با بخش های زیبا، دیدنی و در عین حال عجیب و غیر عادی رو به رو می شوند و این بار 2safar شما را با مکانی آشنا می کند که دیدن آن شاید غیر عادی به نظر بیاید و از جنبه های متفاوتی جالب توجه خواهد بود. موزه ی توالت سولابه در دهلی از آن مکان های عجیبی است که شاید تنها در هند بتوان چنین محیطی را تجربه کرد. این موزه در سال 1992 به عنوان موزه ی بین المللی توالت ها افتتاح شد و امروزه گردشگران این شهر و بسیاری از شهروندان هندی می توانند انواع مختلفی از توالت ها را در دوره های مختلف تاریخی از نزدیک ببینند.

بقعه ی بابا طاهر خرم آباد لرستان

جاذبه های گردشگری ایران - بقعه ی بابا طاهر خرم آباد لرستان گردشگری و سفر به مناطق مختلف ایران، برای شما تجربه های بسیاری خواهد داشت و در این مسیر، با رخ داد های تاریخی ، وقایع اجتماعی و به نوعی با تاریخی و هویت این سرزمین بیشتر آشنا خواهید شد. در خرم آباد هم گردشگران با آثار و بقایایی رو به رو هستندکه روایت گر دوره های مهمی از تاریخی ایران می باشند و در کنار جاذبه های طبیعی این شهر گردشگران عاشق این شهر زیبا خواهند کرد. یکی از موضوعاتی که در تاریخ ایران متاسفانه در بسیاری در مکان های تاریخی با آن رو به رو هستیم، فقدان تاریخ نوشته شده است، که در مورد بخصوص بسیاری از افراد، اطلاعات دقیق وجود ندارد و تاریخ نگاران برای روشن ساختن بسیاری از بخش های زندگی آن فرد و آن دوره ی تاریخی به تاریخ شفاهی روی می آورند.

دریاچه کیو خرم آباد لرستان

جاذبه های گردشگری ایران - دریاچه کیو خرم آباد لرستان اگر در شهر خرم آباد و در داخل خود این شهر به دنبال یک مکان تفریحی و جذاب می گردید و می خواهید در کنار، خانواده و همسفرانتان، اوقات آرامش بخشی در این شهر تاریخی و زیبا سپری کنید، بدون شک، دریاچه ای طبیعی در درون شهر برای شما جاذبه ی بسیاری خواهد داشت. در شمال غربی شهر خرم آباد و در مسیر ورودی شهر از شمال غربی، محوطه ای سبز و فضایی تماشایی دورتادور دریاچه ای قرار گرفت که آن را دریاچه ی کیو می نامند، البته مردم محلی این دریاچه را کیاو می نامند.

هجران کا خانقاه دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - هجران کا خانقاه دهلی هند در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری شهر دهلی شما را به مکانی در مهرولی در جنوب شهر دهلی می بریم، که پیش تر اطلاعات کلی در خصوص مهرولی به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های تاریخی شهر دهلی در 2safar به شما داده شد(شما برای آشنایی بیشتر با این مکان می توانید به سایت مراجعه نمایید). در این پارک باستاین و زیبا، جاذبه و مکان های متعددی وجود دارد که هر کدام از آنها جاذبه ای گردشگری و بنایی قابل توجه برای باستان شناسان و گردشگران این شهر تاریخی خواهد بود. یکی از این بنا ها، مکانی به نام هجران کا خانقاه است.

رصدخانه ی چانتر مانتر دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - رصدخانه ی چانتر مانتر دهلی هند در نزدیکی کانات پلیس جاذبه های گردشگری متعددی وجود دارد، که این بار 2safar قصد دارد، شما را با یکی از دیدنی ترین آثار تمدنی هندوستان و شهر دهلی آشنا نماید، بسیاری از بنا ها و آثار تاریخی متعلق به پادشاهان و سلسله های پادشاهای بودند ، که شکوه عظمت حکومت شان را در کاخ ها و عمارت های باشکوه بازتاب می دادند، اما تمدن های قدیمی و این تاریخ عظیم در شرق، بر روی ستون های مهمی از دانش استوار بوده و هست، هرچند این دانش کهن در روزگار مدرن روز خوش ندید اما تمدن های کهن شرقی، همچنان می توانند بر روی این ستون های تمدنی به ایستند و به آنها افتخار کنند.

دروازه ی لاهور دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - دروازه ی لاهور دهلی هند بنای تاریخی دیگری در قلعه سرخ یا همان لال قلعه، جاذبه ی گردشگری دیگری است که در ادامه ی مسیر 2safar در شهر تاریخی و زیبای دهلی با آن آشنا خواهیم شد. دروازه ی لاهور دروازه ی اصلی قلعه است که در قسمت شمالی قرار دارد و به دلیل قرار داشتن در مسیر لاهور ( که امروزه بخشی از قلمرو کشور پاکستان است) آن را دروازه ی لاهور نامیدند. این دروازه به واسطه ی ساختار و شکل زیبایش امروزه به یکی از نماد های دولت هندوستان بدل شده، هرچند این نماد سازی در دوران حکومت بریتانیا شکل گرفت و مردم دهلی به عنوان هدف در آرزوی برافراشته شدن پرچم هندوستان بر فراز این دروازه بوده اند، که با پیروزی جنبش استقلال هندوستان و خروج نیرو های بریتانیایی این رویا تحقق یافت و پرچم هندوستان امروزه به یکی از المان های اصلی این دروازه بدل شده و در روز استقلال کشور هم مراسم رسمی در این دروازه برگزار می شود.

خانه آخوند ابو خرم آباد لرستان

جاذبه های گردشگری ایران - خانه آخوند ابو خرم آباد لرستان برای آخرین مکانی که در شهر خرم آباد با هم خواهیم دید، خانه ای تاریخی و قدیمی از دوران قاجار شاید بهترین انتخاب باشد، خانه ای که امروزه به آن خانه ی گردشگری خرم آباد هم می نامند. برای دیدن این خانه ی تاریخی باید راهی خیابان دوزاده برجی شوید، که در نزدیکی قلعه فلک افلاک قرار گرفته است و به عنوان یکی از آثار ملی ایران از سوی سازمان میراث فرهنگی به عنوان خانه ی گردشگری شهر خرم آباد انتخاب شده و به ویژه در ایام نوروز، برنامه های ویژه ای در این مکان برگزار می شود. در این خانه تاریخی گردشگران می توانند با لباس های بومی و سبک زندگی لری علاوه لحظات شاد در کنار خانواده و همسفران، با خود خاطره ای را هم به ارمغان ببرند.

بروجرد لرستان

جاذبه های گردشگری ایران - بروجرد لرستان دومین شهر مهم و تاریخی استان لرستان، بروجرد نام دارد، اسمی که در گذر از تاریخ پر فراز و نشیب اش بارها تغییر کرده و یا بسیاری آن اسم به معنی و موضعی دیگر مرتبط دانسته اند. شاید گره خوردن اسم و تاریخ این شهر کنجکاوی شما را کوتاه تر کند، شهرکه براساس یافته های باستانی اطراف اش در تپه ها و دشت های باستانی اش نشانه های متعددی از دوره های تاریخی مختلفی یافت شده، از دوران کاسی ها و ماد گرفته تا هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، غرب ایران و دامنه ی زاگرس را می توان زیست گاه قدیمی ساکنان فلات ایران دانست، که اولین تمدن های ایرانی در این جا ساکن شدند و این دیرینگی سرزمینی را می توان در اسم بروجرد هم دید، مردم لر به این روگرد، ویروگر می گویند، اسمی که مانند شهر های عهد ساسانی و اشکانی به پسوند - گرد – ختم می شوند و در همین نام گذاری تعابیر و تفسیر مختلفی از دوران پیش از حمله اعراب به ایران وجود دارد، که همگی آنها متفق القول به ریشه ی باستانی و تاریخی این شهر اشاره می کنند.