جاذبه های گردشگری
کاخ شهرداری تبریز
گردشگران در تبریز با مکان ها و بنا های تاریخی زیادی روبه رو هستند ، اما یکی از مکان دیدنی این شهر که در قلب تبریز قرار دارد، کاخ شهرداری تبریز است، که در میدان معروف به ساعت واقع شده و ساعت معروف این میدان هم بخشی از این بنای تاریخی است.
کلیسای مریم مقدس تبریز
ایران سرزمین شگفت انگیزی از تکثر فرهنگی، قومی، زبانی، دینی و نژادی است و برخلاف تلاش های صورت گرفته در دوران مختلف به ویژه در دوران معاصر از دوران پهلوی اول برای تدوین ملت پارس از برش های تاریخی ، این سرزمین به دلیل موقعیت جغرافیایی اش در بطن چهار راه تاریخ قرار داشته و دارد و از این رو، تعداد متعدد و متنوعی از هویت های مختلف در این سرزمین جای داشته اند.
کلیسای سرکیس مقدس تبریز
یکی دیگری از جاذبه های گردشگری شهر تبریز را باید در میان آثار و بقایای تاریخی و مذهبی ارامنه این شهر جستجو کرد. ارامنه از دیر باز بخشی از ساکنان ایران به شمار می رفته اند و در دوره های مختلفی از تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین دوشادوش دیگر اقوام و مذاهب در غم ها و شادی های ایران حضوری پررنگ داشته اند. اما به طور مشخص تر پس از جدایی مناطق قفقاز از ایران، قسمت وسیعی از مناطق ارمنی نشین از خاک ایران جدا شد ، با این وجود، حضور ارامنه همچنان در بخش های مناطق مختلف ایران جاری بود و حتی پس از نسل کشی ارامنه توسط حکومت عثمانی ، عده زیادی از آنان به ایران بازگشتند.
بازارهای معروف تبریز
در ابتدای معرفی جاذبه های گردشگری تبریز به سراغ بازار بزرگ تبریز رفتیم و از بخش های و راسته های مختلف آن سخن گفتیم ، قسمت هایی که به دلیل قدمت و مرکزیت اقتصادی این شهر در سالیان متمادی به ویژه در دوران قاجاریه از شهرت و اهمیت بالایی برخوردار بوده و هستند و امروزه هم با وجود تغییرات گسترده در ساختار اقتصادی ؛ هم چنان اهمیت و جایگاه صنوف معروف و بازار های معروف تبریز همچنان حفظ شده است و این بازار ها از مراکز مورد توجه گردشگران به شمار می آید.
مصلای امام خمینی در تبریز
شهر تبریز یکی از شهر های مذهبی و تاریخی ایران است و گردشگران در این شهر می توانند اِلمان های متعددی از مذهب تشیع را در این شهر مشاهده کنند. از این رو ، پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، به بافت مذهبی و ساخت بنا هایی با اِلمان ها و کاربری های دینی بیشتر توجه شد که یکی از این بناها مصلای بزرگ امام خمینی در تبریز است.
کرمانشاه
سفر به ایران برای گردشگران سفر به کشوری تاریخی و باستانی است که در گوشه و کنار آن، می توان رد پا هایی پر رنگ از دوران باستان را مشاهده کرد، از دوران نوسنگی گرفته تا دوران معاصر ، ایران سرزمین پهناور با اقلیمی متنوع و ساکنانی متکثر است. در سایت 2safar به شهر های مختلفی سفر کردیم با هم از مکان دیدنی بسیاری گفتیم، که هر کدام بر گرفته از قومیتی خاص و دوره هایی تاریخی بودند.
پارک خاقانی تبریز
در سال 1308 در ادامه روند شکل گرفته شده در دوران پهلوی اول ، تغییرات ظاهری و شکلی فراوانی در شهر های مختلف ایران رخ داد و تلاش حاکمیت برای سرعت بخشیدن به روند مدرن سازی ایران جدی تر پیگیری می شد، یکی از نمود های فرهنگی و شهرسازی مدرن ایجاد فضا های سبز و پارک ها ست که در سایت 2safar و در معرفی شهر های مختلف به این نکته اشاره کرده ایم.
کلیسای سنت دیمتریوس لومباردیاس آتن یونان
در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری آتن و در میان کلیسا های تاریخی و متعلق به دوران بیزانسی به یکی از منزوی ترین و بی سرو صدا ترین آن کلیسا ها یعنی کلیسای سنت دیمتریوس لومباردیاس می رسیم، کلیسایی که در یک منطقه ی جنگلی زیبا و سرسبز قرار گرفته و بر روی تپه ی فیلوپاپوس (Philopappos) ساخته شده است. کلیسای سنت دیمتریوس لومباردیاس خود اثری متعلق به قرن دوازدهم است، که البته بر اساس کاوش باستان شناسان در روزگار باستان، دروازه ی Diateichisma به عنوان یک مکان مقدس وجود داشته و هنوز هم می توان رد و نشانی از آن اثر باستانی را مشاهده کرد هرچند این تنها اثر پیش از کلیسای سنت دیمتریوس لومباردیاس بر روی تپه ی فیلاپاپوس نیست، بلکه برخی از باستان شناسان بر این باورند که پیش از کلیسای کنونی در قرن نهم میلادی نیز کلیسای دیگری در این مکان وجود داشته است که با تخریب آن کلیسای سنت دیمتریوس لومباردیاس در این مکان بنا می شود. اما آثار و نشانه ای از آن در دست نیست و گردشگران تنها در حیاط کلیسا می توانند ستون ها، طاق های باستانی موجود در این مکان را مشاهده نمایند.
کلیسای آگیا اکاترینی آتن یونان
در ادامه ی آشنایی با کلیساهای تاریخی آتن به کلیسای آگیویی آناگیوری (The church of Agioi Anargyroi) می رسیم. این کلیسا در حدود سال های 1651 میلادی ساخته شده است البته بر اساس اطلاعات تاریخی موجود در خصوص این بنای تاریخی ، پیش از کلیسای موجود، یک مکان مذهبی یا یک کلیسای ساخته شده در قرن ششم میلادی وجود داشته که به دلیل ویرانی آن بنای کلیسای آناگیوری بر روی آن ساخته می شود. هرچند بنای کنونی نیز سالها به دلیل آسیب های محیطی مترکه بود و پس از بازسازی دوباره مورد است قرار گرفت. این کلیسا با نام کلیسای مقدس Church of Holy Sepulchre هم شناخته می شود و در حد فاصل خیابان های Prytaneiou و Erotokritou قرار دارد که از طریق تاکسی، وسایل حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس و مترو می توانید خود را به این کلیسای تاریخی برسانید. هرچند پیش تر از صومعه ی کایساریانی دیدنی کردیم و آن را برای شما معرفی نمودیم و شما می توانید برای آشنایی بیشتر با آن اثر تاریخی به آرشیو سایت 2SAFAR مراجعه کنید.
آگورای رومی آتن یونان
در معرفی جاذبه های گردشگری شهر آتن به مکانی به نام آگورای رومی می رسیم، اثری متعلق به دوران روم، که نمونه ای کوچک تر و معاصر تری از آگورای باستانی آتن(که پیش تر در معرفی جاذبه های گردشگری شهر آتن به آن پرداختیم ) است. این آگورا هم بر اساس همان المان ها ساخته شده و در واقع رومی ها که خود را میراث دار، یونانیان می دانستند، بسیاری المان های هویتی یونان را با هوشمندی به کار گرفتند و آگورا ها یکی از آن پازل های هویتی یونانی ها بود. آگورا همان میدان های عمومی و مهم در شهر یونان باستان بود که نقش مرکزی در شهر ایفا می کرد و بیشتر آن ها دارای ساختاری مشابه بودند و بسیاری از المان های معماری بونانی در آنها به کار برده می شد. آگورا ها در واقع، توسعه فرهنگ و هویت یونانی به فرهنگ و هویت غالب بود که در شهر مختلف قلمرو یونان می توان نمونه هایی از آن ها را مشاهده کرد. از همین رو، آگورا ها، هویت، ساختار، قوانین و سنت هایش نیز در امپراتوری روم مورد توجه قرار گرفت و به طور دقیق تر بکار گرفته شد. از همین رو، آگورای رومی معروف در شهر آتن نمونه ای متاخر تر از آگورای باستانی این شهر به شمار می آید، که در اندازه و وسعت نیز کوچک تر از نمونه ی اصلی آن است.
دره شهر ایلام
در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری استان ایلام می خواهیم شما را به یکی از شهرستان های این استان بریم، اگر تا اینجای سفر با ما همراه بوده باشید، با این واقعیت رو به رو هستید، که بنا های تاریخی و گردشگری شهر ایلام بشتر متعلق به دوران متاخر اسلامی است و خبری از بنا های باستانی و تاریخی این استان در شهر نیست، و برای دیدن آنها باید از شهر ایلام خارج شده و در مناطق مختلف استان ایلام، بنا های تاریخی متعددی را مشاهده کنید، اما ابتدا به سراغ یکی از مراکز باستانی استان در شهر ایلام می رویم، شهری که قدمت و دیرینگی این حوزه ی جغرافیایی بیشتر و بهتر می توان در آنجا مشاهده کرد.
خرم آباد لرستان
در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری استان لرستان، به مرکز این استان یعنی شهر خرم آباد می رویم، شهری که پیشینه ی تاریخی اش را باید در متنون متعلق به حکومت ایلام جست و جو کرد، بر اساس متون تاریخی در دوران حکمرانی ایلامی ها بر بخش های از فلات ایران و حوزه ی تمدنی بین النهرین، شهری به نام خایدالو وجود داشت که به لحاظ جغرافیایی نزدیکی بسیاری به خرم آباد کنونی داشته که باستان شناسان در ادامه ی مطالعات تاریخی شان بر این باورند که خرم آباد کنونی شهری است که در همان حوزه ی جغرافیای و بر روی خرابه های خایدالو بنا شده است. با از میان رفتن ایلامیان توسط آشوریان(پادشاه آشور بانی پال در حدود 645 سال پیش از میلاد مسیح به قلمرو ایلام حمله ور و تصرف شوش پایتخت ایلام، به عمر ایلامیان پایان داد)، تمامی شهر های ایلام از جمله خایدالو ویران شدند و تا قرن این سکونتگاه باستانی به صورت پراکنده ساکنان مختلفی داشت. از این رو، باستان شناسان در کاوش های خود با آثار و نشانه های از وجود شهر و سکونتگاهی متمرکز در این منطقه تا دوران ساسانی پیدا نکرده اند. اما در خلال حکومت ساسانیان و در دوران پادشاهای شاپور دوم، شهری در این ناحیه بنا می شود که می توان رد و نشان این شهر در سنگ نوشته ها و متون تاریخی تا حدود هفتم هجری قمری مشاهده کرد. شاپور خواست نام آن شهر بود که به روایت تاریخ در هجوم ویرانگر دیگری در تاریخ ایران یعنی حمله مغول، به ویرانه ای تبدیل می شود، اما نام شاپور خواست بخشی از تاریخی این ناحیه است که آثار و نشانه های متعددی از آن شهر باستانی در معرض دید گردشگران امروز شهر خرم آباد قرار دارد.