جاذبه های گردشگری

موزه ی قزوین

جاذبه های گردشگری ایران - موزه ی قزوین هنگامی که سخن از موزه های به میان می آید و می خواهیم موزه ای را به گردشگران معرفی کنیم، ناخودآگاه سوالی که در ذهن ایجاد می شود، جاذبه های موزه ها چیست؟ موزه هایی با موضوعات مختلف برای گردشگران چه تنوع و لذتی را به دنبال دارند؟ آیا صرفا چیدن آثار تاریخی در اتاقک های شیشه ای و مرور اطلاعات تاریخی با طیف های مختلف اجتماعی جذابیت بزرگی برای گردشگران به شمار می رود؟ ما در 2safar می خواهیم به موزه ی قزوین برویم موزه ای که یکی از موزه های تاریخی ایران به شمار می رود و در این میان از نگاهی تازه جاذبه های موزه ها را برای گردشگران در این موزه مرور می کنیم.

اسکلیپوس افسوس ترکیه

جاذبه های گردشگری جهان - اسکلیپوس افسوس ترکیه رفتن به شهر های باستانی، قدم گذاشتن در دنیای باستان است، دنیایی که می توان بسیاری از المان های اجتماعی و تاریخی دوران مختلفی از مردمان باستان در آن شهر را از نزدیک دید و درک بهتری نسبت به جهان باستان پیدا کرد، درکی که در کنار لذت بردن از سفر و دیدن محیطی تازه و باستانی، فهمی عمیقی نسبت به عناصر مختلف جهان و زمان در گردشگران ایجاد می کند و افسوس میزبان 2safar در کشور ترکیه هم یکی از همین شهر است، شهری با بناها و هویت برجا مانده از عصر یونان و روم باستان، که بخش های مهم و اسناد و آثار شگفت انگیزی از آن دوران تاریخ جهان را در خود حفظ کرده است.

دروازه درب کوشک قزوین

جاذبه های گردشگری ایران - دروازه درب کوشک قزوین شهر های در نقاط مختلف دنیا در طول زمان و به آرامی شکل گرفتند و رخ دادها و تحولات سیاسی هم در ماهیت، شکل و ساختار شهر ها دخیل شدند. اولین نکته مهم در شکل گیری شهر ها، تامین امنیت این مکان های بود، با پیشرفت و افزایش جمعیت، زندگی مردم به بیرون از قلعه ها کشیده شد و حصار کشی ها ، دیوار ها و دیگر انواع ساختار های محافظتی، محدوده ی شهر ها را مشخص می کردند. از این رو، تعداد دروازه های ورودی و خروجی شهر به تناسب مسیر های جاده ای و موقعیت شهر مشخص می شد و شهر هایی مانند قزوین که بر سر راه های متعددی قرار داشتند، از تعداد دروازه های بیشتری برخوردار بودند، به گونه ای تعداد این دروازه در دوران قاجار 9 عدد می رسید. اما با ورود به دنیای مدرن و تغییر ساختار و شکل شهرها، حصار ها و دیوار های شهر ماهیت خود را از دست دادند و دروازه های شهر های قدیمی در بخش های داخلی شهرها قرار گرفتند. این داستان هم در شهر قزوین تکرار شد و امروزه این دروازه ها ، اگر هنوز باقی مانده باشند، از جاذبه های گردشگری شهرهای قدیمی به شمار می روند.

دروازه تهران قزوین

جاذبه های گردشگری ایران - دروازه تهران قزوین در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری شهر قزوین که از دروازه ی درب کوشک سخن گفتیم و باهم با این اثر متعلق به عصر قاجار در شمال شهر آشنا شدیم، این بار در جنوب شرقی قزوین، می خواهیم دروازه ی دیگر متعلق به همان دوره ی تاریخی را معرفی کینم، دروازه ای که مسیر تهران ـ قزوین به آن منتهی می شود. شهر قزوین در دوران صفویه و عهد قاجار یکی از شهر های مهم ایران به لحاظ مراودات اقتصاد و تجاری بود و از این رو، مسیر تهران – قزوین هم از جمله مسیر های پر تردد آن روزگار به شمار می رفت. به همین خاطر دروازه ی ورودی این مسیر به شهر قزوین، یکی از یادگار های زیبای دوران قاجار به شمار می رود. دروازه تهران به عنوان یکی اثر تاریخی با المان های خاص و مشهود معماری ایرانی در عهد پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد و امروزه گردشگران بسیاری برای دیدن این اثر مسیر قدیمی جاده ی تهران-قزوین را در پیش می گیرند تا در کنار یکی از خاطره انگیز ترین مسیرهای شهر قزوین عکس یادگاری بگیرند و در خاطره ی مشترک این المان قدیمی شهر شریک باشند.

سردر عالی قاپو قزوین

جاذبه های گردشگری ایران - سردر عالی قاپو قزوین دوران سلطنت شاه تهماسب اول صفوی در قزوین، دوران ثبات و تثبیت سلسله ی صفویه در ایران بود. این خاندان برای اولین بار پس از اسلام نام ایران نه به شکل یک حکومت محلی در بخشی از قلمرو ایران قدیم بلکه صورت یک امپراتوری را بار دیگر زنده کردند و مفهوم ملت در آمیختگی دو عنصر ملی ایران و مذهب تشیع را پایه های حکومت خود ساختند. به همین خاطر در بخش های هویتی مختلفی از ساختار های اجتماعی ایران عمومیت و هویت مشخص پیدا کرد. یکی از عناصر برجا مانده ی آن دوران که امروزه گردشگران بسیاری را راهی ایران می کند و در داخل ایران هم علاقه مندان و شیفتگان بسیاری دارد، معماری ایرانی است، که در دوران صفویه به شکوفایی و کمال رسید و شهرسازی ایرانی در آمیخته با هنر معماری ایرانی آثار باشکوه، زیبا و ماندگاری را خلق کرد. هرچند نمی توان در سبک شناسی معماری به طور مشخص از معماری عهد صفویه نام برد اما باید به این نکته اذعان که هویت معماری صفویه که گردشگران بسیاری آن را به واسطه ی بنا ها و آثار تاریخی بازمانده از آن دوران می شناسند، مجموعه ای از هویت های معماری رایج در نقاط مختلف بود که در دوره های زمانی مانند دوران تیموریان ویژگی های به آن اضافه شده بود و مجموعه ویژگی های مختلفی از سبک های مختلف ، معماری اصفهان را پدید آورد که بخشی از این سبک در دوران صفویه به کمال خود رسید.

چشمه ی تراژان افسوس ترکیه

جاذبه های گردشگری جهان - چشمه ی تراژان افسوس ترکیه بنا ها و آثار موجود در افسوس هرکدام به دوره ای از تاریخ این شهر باز می گردند و گردشگران می توانند با سیر تحولات یونان و روم در میان خرابه های با شکوه این شهر باستانی آشنا شوند. از این رو، ما هم در کنار معرفی این جاذبه های زیبا، گوشه ی چشمی هم به تاریخ افسوس خواهیم داشت تا لذت تصور شکوه بنا برای گردشگران بیشتر باشد. در شهر افسوس چشمه های آب زیبا ترین مناطق شهر را تشکیل می دادند، پیشتر در سایت 2safar فواره ی زیبای پولیو در شهر افسوس را معرفی کردیم، این بار به سراغ بنای باشکوه و تاریخی چشمه تراژان می رویم و با هم با آن آشنا می شویم.

دروازه ی هرکول افسوس ترکیه

جاذبه های گردشگری جهان - دروازه ی هرکول افسوس ترکیه هرکول یکی از نام های پرآوازه ی یونان باستان است، که در طول هزاران سال در نقاط مختلف جهان، نامی آشنا به شمار می آید و شاید بتوان گفت یونان باستان برای بسیاری از مردم با این نام زنده می شود و حضور پررنگ این شخصیت باستانی و اساطیری در آثار هنری باستانی و معاصر اثری پرحضور است. هیچ قهرمان یونانی تاکنون جاودانگی مانند هرکول نداشته و نقش او از 8 قرن پیش از میلاد مسیح تا فیلم های سینمایی قرن بیست و یکم یکی از شخصیت های پرتکرار تاریخی و حماسی به شمار می رود. هرکول نامی رومی است که در یونان با نام هراکلس شناخته می شد. هرکول یکی از اسطوره های یونان و روم است که بر اساس باور های اساطیری فرزند خدایان زئوس و آلکمنه بود، قدرت افسانه ای و شجاعت این شخصیت اساطیری سرآغاز بسیاری از داستان های دنیای باستان بود و امروزه هم همچنان حضوری پررنگ در داستان های تاریخی و باستانی دارد. آشنایی گردشگران با این نام باعث شد تا ما در معرفی جاذبه های گردشگری شهر افسوس، به سراغ یکی از آثار باستانی موجود در این شهر برویم که نام هرکول مشخصه ی اصلی این اثر می باشد و تنها این نام هم کافی است تا گردشگران مشتاقانه به بازدید از این اثر بروند.

مقبره ی آمنه خاتون قزوین

جاذبه های گردشگری ایران - مقبره ی آمنه خاتون قزوین با روی کار آمدن سلسله ی صفویه در ایران، هویت مذهبی تشیع در نقاط مختلف ازجمله نواحی مرکزی ایران حضور پررنگ تری پیدا کرد و المان های هویت شیعی تقویت بیشتری یافت. یکی از پایگاه های مذهبی تشیع در ایران، امام زاده هایی بود که در نواحی مختلف ایران وجود داشت، این اماکن به واسطه ی ماهیت شان در اشاعه ی باورها، اعتقادات و مراسمات شیعی نقش بسزایی داشتند. از این رو، با روی کار آمدن سلسله ی صفویه شناسایی و مرکزیت بخشیدن به این مکان ها یکی از کارهایی بود که در مقیاس وسیع انجام شد. بنابراین، بر روی مقابر فرزندان و نوادگان امامان شیعه که مورد احترام مردم نواحی مختلف ایران نیز قرار داشتند، بنا هایی ساخته شد که در طول زمان علاوه بر مرکزیت معنوی و مذهبی به یکی از پایگاه های اجتماعی و اقتصادی شهر ها و روستاهای مختلف تبدیل شدند. بیشتر این اماکن در دروان صفویه با معماری ساده و در عین حال زیبا شکل گرفتند و المان های معماری ایرانی هم یکی از شاخصه های ظاهری و اصلی این مکان ها بدل شد.

یادبود ممیوس افسوس ترکیه

جاذبه های گردشگری جهان - یادبود ممیوس افسوس ترکیه تاریخ آناتولی، تاریخی پر فراز و نشیبی است که در دوران باستان محل تاخت و تاز حکومت ها و امپراتوری های آن دوران بود. شاید امپراتوری روم پردوام ترین امپراتوری حاضر در آناتولی باشد، که سالها در نواحی مختلف این سرزمین حکومت راند و امروزه گردشگران در شهر افسوس ترکیه می توانند بقایای تمدن روم را نظاره گر باشند. براساس نوشته های تاریخی سربازان امپراتوری روم برای اولین بار در خلال قرن دوم پیش از میلاد به منطقه ی تحت عنوان آسیای صغیر آمدند. اما در این میان حکومت های محلی کوچکی هم در نواحی قفقاز امروزی و آناتولی وجود داشتند که با ورود روم به این ناحیه جنگ های تازه ای آغاز شد، رومی ها در ورود به آناتولی ، شهر افسوس در نوار غربی ترکیه امروزی و چسبیده به دریای اژه که یکی از شهر های یونانی این نواحی به شمار می رفت را به عنوان پایتخت خود در این نواحی انتخاب کردند.

کلیسای کانتور قزوین

جاذبه های گردشگری ایران - کلیسای کانتور قزوین در تمامی شهر های ایران، در کنار نمونه های فاخر و باشکوهی از هنر معماری تجلی یافته در اماکن مذهبی مانند مساجد و امام زاده ها، گردشگران شاهد بنا هایی تاریخی هستند، که هویت اقلیت های مذهبی برخی از شهروندان ایرانی پیرامون آن تنیده شده و این مکان ها بخش هایی از هویت و تاریخ ایران را روایت می کنند. شهر های تاریخی، دنیایی از جهان های متکثر را برای گردشگران باز می کنند، دنیایی که یک محیط جغرافیای را در خلال دوران مختلف را کنار هم چیده و مسافرانش را به سفری در زمان می برد.