جاذبه های گردشگری

برج راجابای بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - برج راجابای بمبئی هند اگر به خاطر داشته باشید در معرفی دانشگاه بمبئی در جنوب این شهر، به برجی با نام راجابای اشاره کردیم. این بار در 2safar می خواهیم به سراغ این اثر تاریخی رفته و داستان این برج زیبا و تماشایی را برای تان بازگو کنیم. این برج در محوطه ی دانشگاه مومبای(این دانشگاه و ساختمان تاریخی اش به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شهر بمبئی در سایت 2safar معرفی شده است) قرار دارد از سمت دیگر در نزدیکی ساختمان با شکوه دادگاه عالی(که این بنا را هم پیش تر در سایت 2safar معرفی کرده ایم) است. تاریخ ساخت این بنا به اواخر قرن نوزدهم در حدود سال 1869 باز می گردد که در ساخت این برج ساعت هم باید به نام سر گیلبرت اسکات اشاره کرد، چرا که او دانشگاه مومبای را هم بر اساس الگوی دانشگاه های انگلیسی ساخت. سر گیلبرت اسکات در طراحی برج ساعت از برج معروف بیگ بنِ شهر لندن الهام گرفت. او برای ساخت این برج از حمایت مالی فردی ثروتمند به نام پریمچند رویچند Premchand Roychand کمک گرفت و در عوض نام این برج زیبا و باشکوه را حامی مالی برج ، یعنی آقای رویچند تعیین کرد. رویچند، نام مادرش را بر روی یکی از بلند ترین بنا ها شهر بمبئی در آن روزگار گذاشت و این نام امروزه بخشی از هویت و تاریخ شهر بمبئی است و به عنوان یکی از نماد های شهر امروزه از جمله جاذبه های گردشگری مومبای به شمار می رود.

خانه ی ملا لطف الله شیخ الاسلام سنندج

جاذبه های گردشگری ایران - خانه ی ملا لطف الله شیخ الاسلام سنندج خانه ای دیگر در شهر زیبای سنندج، میزبان گردشگران این شهر خواهد بود و 2safar شما را با این خانه ی تماشایی آشنا خواهد کرد. در اواسط حکومت قاجار یعنی در اوج اقتدار این سلسله ی پادشاهی در ایران و در خلال سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، ملا لطف الله شیخ الاسلام از علمای بزرگ اهل تسنن در کردستان و شهر سنندج، خانه ای ساخت که امروزه یکی از میراث های تاریخی شهر سنندج محسوب می شود. این خانه ی تاریخی بر اساس المان های معماری رایج در عهد قاجار ساخته شده، بنایی که می توان نمونه هایی از آن را در آثار آن دوره ی تاریخی در شهر هایی مانند شیراز، تهران ، تبریز و.. مشاهده کرد. شیخ الاسلام خانه اش را در چند قسمت بنا کرد، از یک سو اندرونی به سبک معماری ایرانی ساخت که از قسمت بیرونی عمارت جدا بود و حد فاصل آن را هم تالار تشریفات قرار داد.

ساحل جوهو

جاذبه های گردشگری جهان - ساحل جوهو شهری مانند بمبئی که طی دو قرن گذشته به عنوان دروازه ی ورود به هند قلمداد می شده، جاذبه های دیدنی اش برای بازدید گردشگران یکی از بخش های مهم این شهر به شمار می رود، از این رو، 2safar شما را به ساحل دیگری در شهر بمبئی خواهد برد که بیشتر آن را به عنوان یک ساحل گردشگری می شناسند. ساحلی که در منطقه جوهو قرار دارد. این منطقه یکی از مناطق معروف و مهم بمبئی محسوب می شود که در کنار دریای عرب قرار گرفته و از زیبا ترین نقطه های شهر بمبئی است، جوهو منطقه مرفه نشین و ثروتمندی است که پرتغالی ها آن را با نام یووهم می شناختند، فرودگاه جوهو در شهر هم در حدود سال 1932 پذیرای اولین پرواز خود بود.

کلیسای جامع سنت توماس بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - کلیسای جامع سنت توماس بمبئی هند بمبئی شهری است که در طول استعمار انگلیس بر کشور هندوستان و بخصوص شهر بمبئی یا مومبای کنونی، بنا ها و سازه های مختلفی در آن ساخته شده که امروزه بسیاری از این بنا ها از نماد های شهر بمبئی به شمار می آیند. کلیسای جامع سنت توماس یکی از این بنا های دیدنی و تاریخ است که امروزه گردشگران مشتاق دیدن آن هستند. تاریخ ساخت این سازه به سال 1718 باز می گردد، البته کلیسا در این سال روند ساختش به اتمام رسید و این در حالی است که ایده ابتدائی ساخت این کلیسا توسط فرماندار شرکت هند شرقی بنام آونگیر Aungier در حدود سال 1676 ایجاد شد، اما روند ساخت آن تا سال 1710 شروع نشد و حتی به طور جدی ساخت این کلیسا در سال 1714 آغاز شد.

عمارت سالار سعید خانه ملا لطف الله شیخ الاسلام سنندج

جاذبه های گردشگری ایران - عمارت سالار سعید خانه ملا لطف الله شیخ الاسلام سنندج در ادامه ی معرفی خانه ی ملا لطف الله شیخ الاسلام، قاض القضات کردستان، به بخش بیرونی این خانه می رسیم، همان طور که پیش در سایت 2safar گفته شد، پس از مرگ شیخ الاسلام، قسمت اندرونی به خانواده ی حبیبی فروخته شد و عمارت بیرونی خانه ی شیخ الاسلام، به عبدالحمید خان سنندجی معروف به سالار سعید واگذار گردید و در اوایل دهه ی 1350 مرمت و بازسازی گسترده ای در این دو بنا صورت گرفت و عمارت سالار سعید در سال 1354 به عنوان موزه سنندج افتتاح شد. در ابتدا به معرفی سازه ی عمارت سالار سعید خواهیم پرداخت و سپس با هم موزه سنندج آشنا می شویم.

موزه ی خانه ی ملا لطف الله شیخ الاسلام سنندج

جاذبه های گردشگری ایران - موزه ی خانه ی ملا لطف الله شیخ الاسلام سنندج اگر با 2safar در بازدید از خانه ی ملا لطف الله شیخ الاسلام همراه بوده باشید، می دانید که می خواهیم به سراغ موزه ی سنندج برویم. چرا که عمارت بیرونی خانه ی شیخ الاسلام به سالار سعید واگذار شد و ایشان هم خانه را به اداره فرهنگ در دوران پهلوی واگذار کرد تا اینکه همان طور که پیش تر هم گفته شد، در سال 1354 با انجام برخی بازسازی ها و مرمت ها به صورت کلی، عمارت سالار سعید به عنوان موزه ی سنندج مورد بهرداری قرار گرفت و از آن سال تا کنون به عنوان یکی از موزه های شهر سنندج گردشگران و میهمانان این شهر را هویت، تاریخ و فرهنگ سنندج آشنا می کند.

معبد مهالاکشمی بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - معبد مهالاکشمی بمبئی هند قدم گذاشتن در هندوستان مانند قایق سواری در رودی خروشان است که شما را با خود به همه جا خواهد برد، به گونه ای که به بسیاری از نقاط و جاذبه هایی خواهید رفت که جزئی از علایق و اهداف شما در سفر نبوده اند و شما غرق در بخش های مختلف فرهنگ و تمدن هندی در آن غوطه ور خواهید بود. فرهنگ، تاریخ و تمدن هندی به گونه است که تکثر و تسامح نسبت به دیگری را باید تمرین کرد، تمرینی عینی و در عمل، که شما را در جریان تعدد و تکثر هویت های مختلف قرار می دهد. تکثر دینی و مذهبی یکی از ویژگی های بارز جامعه هندی است که گردشگران به خوبی در این کشور و در شهر های مختلف مانند بمبئی می توانند آن را حس کنند و درک عمیق تری نسبت به آن داشته باشند.

بازار گل دادار بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - بازار گل دادار بمبئی هند این بار 2safar قصد دارد شما را با مکانی آشنا میکند که اگر به بمبئی رفته باشید و از این مکان دیدن نکرده باشید، مطمئنا یکی از بزرگترین حسرت های مسافرتان را رقم زده اید، این جا، نه اثری تاریخی است و نه مکانی شگفت انگیز ، اما یکی از بی نظیر ترین محل هایی است که شما در زندگی تان تجربه خواهید کرد، شاید گفتن این کلمات به نظرتان اغراق آمیز باشد، اما با دیدن بازار گل دادار شما هم با من هم نظر خواهید شد. هنگامی که از هند سخن می گوئیم، تصویری رنگارنگ، با رنگ های جیغ به ذهن ما می آیند، سرزمین پر رنگی که تمامی اقشار جامعه هند با تمام تفاوت های طبقاتی و اقتصادی شان، تنها نکته مشترک شان می تواند رنگارنگی لباس های شان باشد. اما ربط به این موضوع به این بازار گل چیست؟

سینما اروس بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - سینما اروس بمبئی هند وقتی وارد شهر بمبئی می شوید، بالیوود برای شما پرنگ تر می شود، قلب سینمای هند در این شهر شکل گرفت و برای دهه ها، سینمای بالیوود هندوستان در بمبئی خلاصه می شد. به همین خاطر برای بسیاری از مردم دنیا به واسطه ی فیلم های هندی بمبئی نامی آشناست. بنابراین، این بار در 2safar به سراغ یکی از قدیمی ترین سینما های شهر بمبدی می رویم، سینمایی که برای سال ها و دهه ها معروف ترین و لوکس ترین سینما بمبئی بود و امروزه یکی از نماد های شهری مومبای و از جمله بنا های محبوب میان مردم شهر است، که از جاذبه های گردشگری بمبئی نیز به شمار می آید.

فواره ی فلورا بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - فواره ی فلورا بمبئی هند در معرفی شهر بمبئی، نمی توان انگلیسی ها را از این شهر بیرون کرد، در گوشه گوشه ی این شهر، گردشگران آثار و بناهایی راخواهند دید که از جمله آثار زیبا و جاذبه های دیدنی شهر مومبای به شمار می آید و سازندگان بریتانیایی های بودند که دهه ها بر هند و بمبئی حکومت راندند، شاید بتوان بر روی آنها نام دیگری گذاشت و اما نمی توان تاریخ آن را ندیده گرفت، شاید بهتر باشد رنگ و نشان هر دوره ای را دست نخورده باقی بگذاریم تا خاطرات خوب و بد آن دوره ی تاریخی با هم یادآوری شوند و این درحالی است که آن اثر سازه و بنایی فاخر و باشکوه ست که البته با دیدن چنین بنا های زیبا نمی توان دشواری ها و سختی های تحمیل شده بر هند را نادیده گرفت.

عمارت خسروآباد سنندج

جاذبه های گردشگری ایران - عمارت خسروآباد سنندج زیبایی خانه های قجری برگرفته از سبک معماری ایرانی رایج در آن دوره ی تاریخی است و این سبک با الهام گرفتن از معماری برخی نواحی خاص هویتی مشخص طی دو قرن 13 و 14 پیدا کرد، که برخی حتی از آن به عنوان معماری قاجاری هم نام می برند، این درحالی است که معماری رایج در عصر قاجار دارای شباهت هایی کلی هستند و تغییرات و تحولات معماری و سبک را می توان در آثار برجای مانده از این دوره تاریخی مشاهده کرد. شهر سنندج از جمله شهرهایی است که خانه های تاریخی آن بناهایی متعلق به دوره ی قاجار هستند و به واسطه ی نزدیکی خاندان اردلان و قاجار ما شاهد آثار تاریخی متعددی از این دوره ی تاریخی در شهر سنندج هستیم. این بار به سراغ بنای تاریخی معروف شهر یعنی عمارت خسروآباد خواهیم رفت و با هم این بنای تاریخی را خواهیم شناخت.

مسجد جامع سنندج

جاذبه های گردشگری ایران - مسجد جامع سنندج به هر شهری که در ایران رفته ایم، در قدیمی ترین بافت تاریخی شهر، بنایی فاخر، سازه ای زیبا و ساختمانی تاریخی را به نام مسجد جامع دیده ایم ، که شاید فاخر ترین بنای آن شهر به شمار می رفته و امروزه جاذبه ای گردشگری برای آن دیار محسوب می شود. این ساخت مساجد جامع تنها متعلق به یک دوره ی تاریخی و یک حکومت مشخص نیست هرچند که در برخی دوره های تاریخی توجه بیشتری به ساخت چنین بناهایی وجود داشته است، با این حال در شهر تاریخی و زیبا سنندج، که یکی از شهر های اهل تسنن ایران به شمار می آید، مسجد الاحسان یا همان مسجد جامع این شهر در بافت قدیمی و واقع در خیابان امام خمینی، یکی از زیبا ترین مساجد دوایوانی ایران است.