جاذبه های گردشگری

آرامگاه شاه اسماعیل اول آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی اردبیل

جاذبه های گردشگری ایران - آرامگاه شاه اسماعیل اول آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی اردبیل از بنا های زیبا و چشم نواز بقعه ی شیخ صفی الدین، این بار آرامگاه موسس سلسله صفویه یعنی شاه اسماعیل صفوی را معرفی می کنیم، بنایی که در خلال حکمرانی خاندان صفوی ارزش اعتبار بسیار داشت و امروزه از این بنا و تمام تزئینات هنرمندانه ی آن به عنوان یکی از شاخص ترین جاذبه های گردشگری اردبیل یاد می شود. اسماعیل بن شیخ حیدر بن شیخ جنید معروف به شاه اسماعیل ختایی طی سالها مبارزات پدر و جدش رهبری گروهی را بر عهده گرفت که ایران پس از 9 قرن صاحب حکومتی مرکزی و مقتدر ساخت و به نوعی می توان صفویه را اولین حکومت متمرکز پادشاهای ایرانی پس از ساسانیان دانست و به آرامی این سلسله به امپراتوری قدرت مند در مقابل امپراتوری مسلمان عثمانی قرار گرفت. یکی دیگر از اقدامات تاریخی و سرنوشت ساز شاه اسماعیل اول در تاریخ این سرزمین را می توان به رسمیت شناختن مذهب تشیع از سوی نهاد های حکومت و تبدیل آن به مذهب رسمی کشور دانست، که این رویکرد مذهبی در تاریخ و رخداد های سیاسی بسیاری نقش آفرین بود. شاه اسماعیل در سال 902 هجری قمری وفات یافت و جسد او که یکی از مهمترین پادشاهان تاریخ ایران به شمار می رود، در کنار مقبره ی جد و مرادش شیخ صفی الدین اردبیلی دفن شد.

مسجد جنت سرا آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی اردبیل

جاذبه های گردشگری ایران - مسجد جنت سرا آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی اردبیل گشت و گذار ما در مجموعه ی آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی ما را به یکی دیگر از بنا های شاخص در این بقعه می رساند. بنایی که با نام مسجد جنت سرا یکی دیگر از جاذبه های دیدنی و زیبایی است که گردشگران در شهر اردبیل و در مجموعه ی بقعه ی شیخ صفی شاهد آن خواهند بود.

حرم خانه آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی اردبیل

جاذبه های گردشگری ایران - حرم خانه آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی اردبیل سازمان یونسکو در بررسی بنا ها و آثار موجود در بقعه ی شیخ صفی الدین اردبیلی، بنایی با نام حرمخانه را نیز بخشی از میراث برجای مانده بشری دانسته و گردشگران بسیاری برای دیدن این اثر تاریخی به قسمت شرقی آرامگاه شاه اسماعیل اول می روند. اثری که با برخورداری از المان های معماری ایرانی و با استفاده از هنری ها رایج در سبک معماری رایج در آن دوره ی تاریخی شکوه و زیبایی بسیاری پیدا کرده است. بر اساس اطلاعات موجود در آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی، حرمخانه در زمان حیات شیخ صفی به منظور تدفین جسد همسرش ساخته شده است، که البته در برخی متون از تدفین دختر شیخ صفی و همسر شیخ زاهد گیلانی مراد شیخ صفی در این مکان خبر می دهند با این وجود در دوره های بعد تر، برخی از مردان خاندان صفویه نیز در این مکان دفن شدند.

دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - دهلی هند هندوستان یکی از تمدن های رنگارنگی است که انسان امروز در قالب سفر های خود می تواند تمدن های موجود در این ناحیه کهن را مشاهده نماید و دهلی یکی از قدیمی ترین و خوش آب و رنگ ترین شهر های هندوستان است. این شهر با قدمتی 5 هزار ساله یکی از کهن ترین شهر دنیا به شمار می آید و امروزه به عنوان پایتخت کشور هندوستان از مرکزییت، سیاسی، اداری و اقتصادی برخوردار است، مرکزیتی که در کنار تاریخ و تمدن پررنگ این شهر جایگاه ویژه ای برای این شهر ایجاد نموده و در هر ساله تعداد بسیاری از گردشگران وارد این شهر مهم و تاریخی هند می شوند. در این شهر گردشگران با جاذبه های بسیاری رو به رو هستند، جاذبه هایی بدون شک می تواند سلایق گوناگون و متنوع میهمانان این سرزمین را برآورده نماید.

پارک باستان شناسی مهراولی دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - پارک باستان شناسی مهراولی دهلی هند در اولبن قدم معرفی جاذبه های گردشگری شهر دهلی شما را با یکی از خارق العاده ترین مجموعه های باستانی و تاریخی هندوستان آشنا می کنیم، اثری چنان فاخر و تماشایی که برای بازدید از بنا ها و آثار متعدد آن به چندین روز نیازمندید. پارک باستانی مهراولی یکی از تماشایی ترین آثار تاریخی و گردشگری هند است که در پایتخت این کشور قرار دارد. این مجموعه با نزدیک به 440 اثر تاریخی روایت گر تاریخ هندوستان از قرن 10 میلادی تا کنون است، مجموعه ای که در دل مناطق جنگی واقع شده و در خلال قرن ها از مهمترین مراکز تمدنی هند به شمار رفته است. بقایای مقبره های Balban و Quli Khanدر کنار مسجد جمالی کمالی (Jamali Khamali mosque) از جمله آثار شاخصی هستند که در این مجموعه بی نظیر خواهید دید.

پورانا کویلا یا قلعه قدیمی دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - پورانا کویلا یا قلعه قدیمی دهلی هند برای معرفی جاذبه ای دیگر در شهر دهلی به منطقه ای به نام ایندراپراستا رفته ایم، منطقه ای تاریخی که دیرینگی و قدمت دهلی وابسته به این ناحیه است، از این رو، باید حدس زده باشید با مجموعه باستانی با قدمتی در حدود 5 هزار سال رو به رو می باشد. مهمترین اثر برجا مانده در این ناحیه که یکی از مشهور ترین جاذبه های گردشگری شهر دهلی می باشد، پورنا کویلا یا همان قلعه قدیمی است. قلعه یکی از معروف ترین آثار تاریخی هندوستان است که در سه دوره ی پادشاهی تکمیل شده است، با هم با این بنای تاریخی آشنا می شویم.

پل ججین اردبیل

جاذبه های گردشگری ایران - پل ججین اردبیل دوران صفویه از آن دست دوره های تاریخی پرشکوه ایران بوده که علاوه بر نتایج و پیامد های تاریخی و سیاسی حکومت آنها، آبادانی بسیاری در بخش های مختلف ایران در آن دوره ی تاریخی شکل می گیرد و از این رو، گردشگران در جای حای ایران، شاهد آثار و نشانه های این بادانی متعلق به خاندان صفویه هستند، که البته پایتخت های حکومت صفوی از جمله قزوین و مخصوصا اصفهان بیشتر از هر جای دیگر ویترین زیبایی از آثار تاریخی آن دوره ی پر شکوه تاریخ ایران هستند. با این حال، وقتی از صفویه سخن می گوئیم نمی توان اسمی از اردبیل نبرد، شهری که آن را باید پایتخت معنوی سلسله ی صفوی دانست، پایتختی که به واسطه ی حضور آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی، برای پادشاهان این سلسله از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار بود و به خاطر در گوشه و کنار این شهر می تواند رد و نشانی از آن دوره ی تاریخی را مشاهده کرد.

پل ابراهیم آباد اردبیل

جاذبه های گردشگری ایران - پل ابراهیم آباد اردبیل پیش تر در سایت 2safar ، به معرفی پل با نام ججین یا هفت چشمه متعلق به دوران صفویه پرداختیم و به این مهم اشاره کردیم که اهمیت و جایگاه شهر اردبیل برای شاهان و دربار حکومت صفوی، آنقدر بالا بود که مانند پایتخت پر شکوه صفویه یعنی اصفهان شاهد آثار و بقایایی مانند پل ها هستیم. در ادامه ی همان مسیر به اثری دیگر و پلی دیگر متعلق به دوران صفویه در شهر تاریخی اردبیل می رسیم. این پل از گذشته بخشی از شهر اردبیل به شمار می رفته و یکی از پل های زیبا است، که در عهد صفویه بنا شده است. پل ابراهیم آباد در میان دو محله ی اوچدکان و ابراهیم آباد قرار دارد، که رودخانه ی بالخلو این میان عبور می کند و نام پل هم به خاطر کوچه ابراهیم آباد در نزدیکی پل است.

بقعه ی شیخ جبرائیل اردبیل

جاذبه های گردشگری ایران - بقعه ی شیخ جبرائیل اردبیل در بخشی از شهر اردبیل گردشگران با محله رو به رو هستند که زمانی جدا از اردبیل بود و بر اساس نوشته های تاریخی در اردبیل رقابتی با این شهر داشت، دهستان کوچکی که امروز بخشی از مناطق حاشیه ای شهر اردبیل شده است.این دهستان کلخوران نام دارد و گردشگران به واسطه ی مقبره ی پدر شیخ صفی الدین اردبیلی آن را می شناسند، به آنجا می روند، و این مقبره هم به واسطه ی هنر معماری بکار رفته در آن از ارزش و اعتبار بسیاری برخوردار است، اثری تاریخی و زیبا که نمونه ای دیگر از هنر معماری عصر صفویه است.

مسجد جامع اردبیل

جاذبه های گردشگری ایران - مسجد جامع اردبیل اردبیل شهری است که در گذر از تاریخ ایران همواره می توان او را شاهد رویداد های بسیار دانست و گردشگران در این شهر می توانند، آثار و نشانه های دوره های مختلفی از تاریخ این سرزمین را مشاهده کنند، نشانه هایی که روایت گر رخداد های تلح و شیرینی هستند که در این بخش از سرزمین ایران اتفاق افتاده اند. به همین منظور، به سراغ مسجد جامع یا به قول برخی از کارشناسان تاریخ، مسجد عتیق اردبیل می رویم. مسجدی که امروز تنها اثری تاریخی است و به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری این شهر میزبان گردشگرانی است، که می خواهند زیبایی های تمدن ایرانی را در دوره های گوناگون تاریخی نظاره گر باشند.

درگاه نظام الدین اولیاء دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - درگاه نظام الدین اولیاء دهلی هند اگر با ما در شهر دهلی همسفر بوده باشید، تا اینجای سفر متوجه شده اید، که تاریخ شهر دهلی با امپراتوری ها و حکومت هایی گره خورده که بخشی از تمدن اسلامی به شمار می رفتند، امپراتوری های مسلمانی که در شبه قاره ی هندوستان و افغانستان برای قرن ها حکومت کردند، اما با این وجود، ساختار تکثر گرای هند همچنان پررنگ ماند. از این رو، در شهر دهلی با آثاری روبه رو هستیم، که بخشی از تمدن اسلامی محسوب می شوند و مانند ایران، آرامگاه های بزرگان مذهبی و دینی امروزه بخشی از جاذبه های گردشگری و تاریخی این کشور ها به شمار می آیند. در غرب شهر دهلی و در منطقه ای پرازدهام و درست در نزدیکی آرامگاه همایون، یکی از بنا های تاریخی کشور هند و شهر دهلی را خواهیم دید، بنایی که با نام درگاه نظام الدین یکی از جاذبه های دیدنی و تماشایی شهر دهلی است.

موزه ی مردم شناسی اردبیل

جاذبه های گردشگری ایران - موزه ی مردم شناسی اردبیل در سفر به شهر های مختلف به خصوص شهرهای تاریخی و قدیمی این کشور، شاهد بناهایی عمومی بودیم که بخشی از فرهنگ و تمدن ایران به شمار می آیند، حمام هایی که معرف بخشی از رفتار ها و فرهنگ مردم ایران در قرون گذشته اند. اما بسیاری از این بناها، امروزه تنها بناهایی قدیمی، حمام هایی عمومی و آثاری تاریخی نیستند، بلکه نمود هنرمندانه از معماری هنر معماری ایرانی محسوب می شوند، مکان هایی که در بسیاری از شهر های ایران بهترین جا برای موزه ی مردم شناسی هستند و بسیاری از موزه های مردم شناسی شهر های مختلف ایران در حمام خاص و زیبا شکل گرفته اند. در شهر اردبیل هم به واسطه ی قدمت و تاریخ این شهر حمام های متعددی وجود داشته که متاسفانه بسیاری از آنها از بین رفته اند و امروزه تعداد بسیار اندکی از این مکان ها را در شهر اردبیل می بینیم. یکی از حمام های معروف، زیبا و تاریخی اردبیل حمام ظهیرالاسلام یا حمام آقا نقی است که در حال حاضر میزبان موزه ی مردم شناسی این شهر است.