جاذبه های گردشگری

جاذبه های گردشگری ایران - حمام خان سنندج

معماری بنا های تاریخی در شهر های مختلف ایران همیشه جذابیتی انکار نشدنی برای گردشگرانی هستند که در بخش های و مناطق ایران سفر می کنند، بخصوص معماری شهر هایی که در دوران پس از ورود اسلام بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند و از آثار و بنا ها بیشتر و بهتر نگهداری شده اند. این بنا ها معمولا یا مکان های مقدس و مساجد هستند و یا مکان هایی عمومی برای امورات مردم عادی شهرها. شهر سنندج تاریخ شهرنشینی اش را وام دار خانواده اردلان در دوران صفویه است و بنا ها و معماری های فاخر در این شهر نیز پس از سلسله ی صفویه شکل گرفته اند، البته اگر بخواهیم به طور دقیق بگوئیم گردشگران می توانند آثار دوران صفوی و قاجاریه را در این شهر از نزدیک ببینند. چرا در خلال این دو دوره ی تاریخی، همسویی و نزدیکی میان سنندج و پایتخت (اصفهان یا تهران) وجود داشت، بخصوص اینکه در دوران قاجار والیان شهر بیشتر از نزدیکان خاندان قاجار بودند. از این رو در ادامه ی سفر در سنندج به تماشای حمام خان خواهیم رفت اثری بسیار چشمگیر و دیدنی که متعلق به دوران قاجاریه است.

آرامگاه فردوسی توس مشهد

اگر بخواهیم به دو جاذبه ی خراسان اشاره کنیم و یا دو عنصر هویتی خراسان و ایران را برشمریم، اولین آن را باید آرامگاه علی بن موسی الرضا بدانیم که هویت مذهبی و باور های اعتقادی حجم وسیعی از ایرانیان را معطوف خود می کند اما هویت دیگر این سرزمین خود را وام دار اثری است، که نماد ملی گرایی ایران به شمار می رود و نام ایران را برای همیشه زنده نگه داشت، از این رو، صاحب این اثر، بدون شک یکی از ستون ها هویتی این سرزمین محسوب می شود و 2safar در ادامه مسیرش به آرامگاه این نامی بزرگ آمده تا شما را با این مکان آشنا کند.

پارک ملی سانجی گاندی بمبئی هند

یکی از جاذبه های فوق العاده ی شهر بمبئی منطقه ای حفاظت شده تحت عنوان پارک ملی سانجی گاندی است، این منطقه محافظت شده مجموعه ای زیبا و فراموش نشدنی برای گردشگران خواهد بود که محوطه ای در حدود 87 کیلومتر مربع را احاطه کرده است. گردشگران برای بازدید از این پارک ملی باید به بخش ماهارشترا(Maharashtra) چسبیده به بمبئی به روید. مکانی رویایی و بسیار زیبا که نمونه ای جذاب دیدنی از طبیعت بکر و دست نخورده ی هندوستان است، بدون شک گردشگران در این پارک جنگی، طبیعی و بخش های زیبا و نابی از موجودات جنگی، درختان و پوشش گیاهی کمتر دیده شده، گونه های جانوران و چشم انداز های کم نظیری از زندگی طبعی را خواهند دید.

غارهای کانهری بمبئی هند

در ادامه ی معرفی بخش های مختلف پارک ملی سانجی گاندی به قدیمی ترین آثار موجود در شهر بمبئی بر می خوریم که هویت تاریخی و باستانی این ناحیه را در خود جای داده است. گردشگران در میان چشم انداز های فوق العاده و دیدنی پارک ملی سانجی گاندی شاهد مجموعه ای از آثاری باستانی خواهند بود که را پیش روی گردشگران قرار دارد و آنها می توانند در غارهای کانهری Kanheri Caves مجسمه های بودایی، حکاکی ها، سنگ نگاره ها، نقاشی ها و سنگ نوشته های متعددی از قرون قبل از میلاد مسیح تا چندین قرن پس از میلاد را در آن مشاهده کنند.

آرامگاه و موزه ی نادر شاه افشار مشهد

در سرزمینی مانند ایران قدم گذاشتن در هر گوشه و کنارش، شما را به بخشی از تاریخ ایران و حتی جهان خواهد برد و مشهد هم از این قاعده مستثنی نیست، سرزمینی که در معرفی جاذبه های دیدنی مجموعه ی رضوی با بخش های مختلفی از آن برخورد کردیم و این بار به سراغ مکانی خواهیم رفت، که یکی از نام آورترین پادشاهان ایران و جهان در آنجا دفن شده و بنایی باشکوه بر روی مزار ایشان ساخته شده است و امروزه این آرامگاه یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری شهر مشهد به شمار می رود. اگر بخواهیم اطلاعات اندکی درخصوص این مکان داشته باشیم ابتدا باید نادر شاه افشار را بشناسیم.

رواق های مجموعه ی حرم رضوی مشهد

در معرفی بنا و مکان های زیبا و دیدنی حرم امام رضا در مشهد، به مسجد ها، صحن ها و بخش های مختلفی سر زدیم و رواق امام خمینی را هم پیش تر در سایت 2safar معرفی کردیم و در ادامه همین مسیر ، به رواق دیگر مجموعه ی حرم رضوی سر می زنیم. در معرفی بیشتر این مکان در معماری ایرانی باید گفت که رواق به فضایی سرپوشیده گفته می شود که با ستون یا دیوار هایی احاطه شده و دهانه ی این فضا به گونه است که به درب ورودی مسجد یا کاخ را به شبستان، گنبد خانه یا تالار اصلی آن مکان متصل می کند و یا در فضاهای دیگر به سمت حیاط یا صحن هاست. از این رو تا حدودی می توان تصویر ذهنی در خصوص اینچنین مکان هایی را ایجاد نمود.

موزه ی بهاو داجی لادو بمبئی هند

موزه ها در هر کشوری و در هر شهری نماد و سمبلی از هویت، تاریخ و شکل کلی آن منطقه به شمار می آیند و موزه های هند و شهر بمبئی نمودی زیبا، شکیل و دلفریب از این کشور و این شهر باشکوه هستند. یکی از قدیمیترین موزه های بمبئی که در سال 1857 میلادی افتتاح شد، موزه ی دکتر بهاوداجی دلاو است که این بار 2safar می خواهد شما را با این موزه ی زیبا و دیدنی آشنا کند، موزه ای که نمونه فاخر و شکیل برای شهر پرهیاهوی بمبئی خواهد بود.این موزه در اولین موزه ی ویکتوریا و آلبرت شهر بمبئی بود که در اوج اقتدار استعمار انگلیس در شهر بمبئی بنا شد. ساختمان موزه هم یکی از مکان های تاریخی شهر به شمار می آید که این ساختمان هم از اولین بنا های استعماری بود که برای برپایی موزه در بمبئی ساخته شد. بمبئی شهری بندری است که دروازه ی ورود به هندوستان به شمار می رفت و بازرگانان ، تاجران و ثروتمندان در اولین قدم به بمبئی قدم می گذاشتند و این شهر بهترین مکان برای معرفی هند بود، مکانی که فرهنگ غنی، تمدن هزار نقش هند را شکلی زیبا به میهمانان و تجار نشان می داد. از این رو، این موزه مانند ویترینی زیبا در بنایی آراسته و باشکوه پا گرفت و میزبانِ میهمانان بسیاری شد.

موزه ی شاهزاده ی ولز بمبئ هند

در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری بمبئی به یکی از مهمترین و بزرگترین موزه های کشور هندوستان یعنی موزه ی چاتراپارتی شیواجی ماهارجا واستو سنگراهالایا (Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya) می رویم. این موزه در دوران حضور استعمار انگلستان در هند با نام موزه ی شاهزاده ی ولز تاسیس شد و با استقلال هندوستان نام این موزه هم مانند بسیاری از عناصر دیگر، هویتی هندی یافت، اما همچنان بسیاری این موزه را با نام موزه ی پرنس ولز صدا می زنند. این موزه در اوایل قرن بیستم تاسیس شد و مشخصه اصلی و بیرونی موزه معماری آن است که دارای نمایی بسیار فاخر و زیبا است که در شکل گیری این موزه تاثیری مستقیم داشت، نما و معماری موزه بگونه ای است که گردشگران نمی توانند هویت خاصی برای قائل باشند. این بنا مانند دیگر بنا های معروف شهر بمبئی، حاصل معماری تلفیقی از المان های معماری گوتیک، اسلامی (چرا که با توجه به نفوذ فرهنگی المان های معماری ایرانی در تمدن اسلامی و حتی شبه قاره ی هندوستان باید این سبک از معماری را معماری ایرانی بدانیم چرا المان ها و مشخصه های ساختار و شکل آن برگرفته از معماری ایرانی است و به دلیل عدم فکیک درست در متون خارجی از آن تحت عنوان معماری اسلامی یاد می شود) و هندوست و یکی از میراث های فرهنگی و تاریخی شهر بمبئی به شمار می آید.

جزیره ی فیل ها بمبئی هند

در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری بمبئی به جزیره ی فیل های رسیدیم ، جزیره ی زیبا با غار هایی شگفت انگیز و تاریخی، در خصوص اطلاعات کلی این جزیره و غار ها سخن گفتیم، اما بهتر است از قبل از پرداختن به زیبایی ها و بخش های مختلف غار های این جزیره ابتدا نگاهی کلی به جزیره ی فیل ها بندازیم. همانطور که در مطلب قبلی 2safar عنوان شد با ورود پرتغالی ها به این جزیره در حدود قرن شانزدهم میلادی، ناشناخته های این جزیره بیشتر مورد توجه قرار گرفت و در قرن 19 و 20 تحقیقات گسترده ای در مورد این جزیره صورت گرفت.

ایستگاه چاتراپاتی شیواجی بمبئی هند

قدم زدن میان ازدحام شلوغی خیابان های بمبئی تجربه ای است که برای گردشگران خارجی این کشور، دنیای تازه به شمار می آید، تجربه ای که گردشگران را از میان انبوهی از سروصدا به مکان هایی دیدنی، باشکوه و چشم نواز می رساند، ایستگاه چاتراپاتی شیواجی در مرکزی شهر بمبئی یکی از این بنا های حیرت انگیز است، نمونه ای فاخر و زیبا از معماری سبک گوتیک که در سال 2004 به عنوان یکی از میراث های جهانی یونسکو شناخته شده است.

آرمگاه هالیکارناسوس بدروم ترکیه

در میان جاذبه های گردشگری شهر بدروم، یک جاذبه ی باستانی وجود دارد که آثار و بقایای یکی از هفت عجایت جهان باستان را می توان در آن جا نظاره کرد، شاید تصور سنگ ها و ستون های برزمین افتاده ی این مکان به عنوان یکی از هفت عجایب جهان باستان در نگاه اول دشوار باشد، اما تصویر ارائه شده در متون تاریخی و بقایای این بنای عظیم حضور در چنین مکانی را لذت بخش و عین حال هیجان انگیز خواهد کرد، آرامگاه هالیکارناسوس (نام باستانی بدروم) مکانی است که گردشگران در ابتدا تنها سنگ و لاشه هایی بنایی باستانی را می بینند، اما این مکان روزگاری یکی از باشکوه ترین بنا های عصر باستان بود، با ما در 2safar همراه باشید تا با این سازه ی باستانی بیشتر آشنا شویم.

هگمتانه همدان

زمانی که گردشگران وارد شهر همدان می شوند، صفتی پرتکرار را در ورودی و دیگر بخش های تبلیغیاتی شهر مشاهده می کنند، پایتخت تاریخ و تمدن ایران. نام گذاریی که از سوی مجلس شورای اسلامی ایران در سال 1385 صورت گرفت و شهر همدان را با این نام معرفی کردند. اما چرا همدان؟ با وجود پرسپولیس در شیراز که شکوه و عظمت پادشاهان عهد هخامنشی را در تخت جمشید نشان می دهد، چرا این شهر را پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نامیده اند. این خود جذابیتی بی مثال برای سفر این شهر خواهد بود. وقتی نام همدان را می شنویم، ترکیب و ریشه یابی اسم این شهر ما را با حجم عظیمی از تاریخ این شهر رو به رو می کند و گردشگران برای فهم این تاریخ باید به نزدیکی خیابان اکباتان در داخل شهر همدان بروند. خود اسم اکباتان هم اسمی کهن و قدیمی است که در کتب تاریخی و متون باستانی بسیار از آن شنیده ایم که به همدان اطلاق می شد. وقتی در کنار خیابانِ اکباتانِ شهرِ همدان قرار می گیرید. تپه ای وسیع بالغ بر 40 هکتار خود نمایی می کند و شما در کنار قدیمی ترین پایتخت ایران قرار دارید. تپه ای که زمانی با نام هگمتانه اولین پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بود.