جاذبه های گردشگری

موزه ملی باستان شناسی آتن یونان

اگر تا به حال، در مورد موزه های آتن چندین مکان مانند موزه ی فاخر و باشکوه آکروپولیس، موزه ی بناکی، موزی بیزانس و مسیحیت را برای شما معرفی کرده ایم، موزه های هر کدام به روایت بخش از تاریخ پرداخته اند، مانند موزه ی آکروپولیس که روایت تاریخی و باستانی اش را بر حول و حوش محوطه و مجموعه ی باستانی آکروپولیس و معبد پارتنون متمرکز کرد بود و آثار بسیار دیدنی و تماشایی را در ساختمان با شکوهش به نمایش گذاشته بود، یا مانند موزه بیزانس و مسیحیت، که با وجود وسعت سرزمینی و تاریخی اش بخش از تاریخ را روایت می کرد و یا مانند موزه ی بناکی روایتی هنر و سیال از مناطق مختلف دنیا داشت و تنوع بالا و جاذبه های مختلف فرهنگی اش آن را به یکی از موزه ی بارز آتن تبدیل کرده است، اما این بار می خواهیم به سراغ یکی از شاخص ترین موزه های اروپا برویم، موزه ای به طور خاص به تمدن یونان می پردازد، تمدنی که پهنه ی جغرافیایی وسیع اش تمدنی ماندگار در تاریخ بشر را ایجاد کرده و به عنوان یکی از مهمترین تمدن های جهان مورد توجه جهانیان قرار دارد. اگر کوچکترین علاقه ای به آثار تاریخی و باستانی داشته باشید، بدون شک موزه ی ملی باستانی شناسی شهر آتن ، همان جایی است که بسیاری از تصور ها و خیال های شما نسبت به تمدن یونان را جامع عمل می پوشاند.

قلعه والی ایلام

قلعه والی یک از جاذبه های تاریخی و گردشگری زیبایی است که در شمال شهر ایلام قرار دارد، قلعه ای که بازگو کننده ی دوره ی تاریخی پر رخدادی در غرب ایران به شمار می آید و گردشگران در کنار این قلعه تاریخی به زوایای دیگر از تاریخ ایران رآشنا خواهند شد و ما در این مسیر داستان های این قلعه، این شهر و این سرزمین پر حادثه را بازگو می کنیم. قلعه والی بنایی برجامانده از دوران قاجاریه است، دورانی که نواحی غرب ایران، به طور مشخص لرستان و ایلام توسط والیان پشتکوه اداره می شد . این قلعه در سال 1326 هجری قمری توسط والی ایلام غلامرضا خان فیلی بنا شد، بنایی که مشخصه های معماری و زیبای شناختی گردشگران را شیفته ی خود می کند و فضایی بسیار تماشایی و دلفریب دارد. اما مهمتر از این جنبه های زیبا شناختی، گردشگرانی که به این قلعه قدم می گذارند، با تاریخ ایران بهتر آشنا می شوند. والیان فیلی که در نواحی ایلام، لرستان و شمال خراسان، حکومت می کردند، از دوران صفویه و درست در دوران حاکمیت شاه عباس اول صفوی به دستور شاه صفوی والی نواحی غرب ایران شدند و این سازمان دهی از سوی حکومت صفوی برای حراست در مقابل عثمانی ها در نواحی مرز غرب ایران تدارک دیده شد و عملا سیاست موفقی نیز به شمار می رفت. از این رو، والیان فیلی برای چندین قرن از دوران شاه عباس صفوی تا به قدرت رسیدن رضا شاه پهلوی یک سلسله ی فرماندهی را در این منطقه را بر عهده داشتند و به واسطه ی قدرت که در این ناحیه داشتند و ساختاری که ایجاد کرده بودند، در دوران زندیه و قاجاریه نیز به حیات خود ادامه دادند.

جاذبه های گردشگری ایلام

در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری مراکز استان های مختلف ایران به استان ایلام می رسیم، تا در کنار هم جاذبه های گردشگری دیدنی شهر ایلام و دیگر شهر مهم این استان را بشناسیم و سپس به سراغ دیگر جاذبه های طبیعی، تفریحی و تاریخی استان ایلام در مناطق بیرون از شهر ها خواهیم رفت. اما در ابتدای سفر باید ایلام را به طور تقریبی بشناسیم، استانی که در دوران پهلوی دوم به عنوان یک فرمانداری انتخاب شد و قدمت خود شهری به نام ایلام به دوران رضا شاه باز می گردد، اما جزء یکی از قدییمی ترین سکونت گاه های ایران به شمار می آید.

آگورای باستانی آتن یونان

در میان جاذبه های گردشگری شهر آتن به مکانی می رسیم که نمونه های مختلفی از آن را در شهر های متعددی از قلمرو یونان باستان می توان شاهد بود، همان طور که در معرفی جاذبه های گردشگری شهر افسوس ترکیه در 2SAFAR با مکانی به نام آگورا رو به رو شدیم، این بار هم در قلب یونان باستان شاهد بقایای میدانی وسیع به نام آگورا خواهید بود. آگورا بیشتر به یک سنت اجتماعی و قانوی شبیه است، سنتی که به منظور یونانی شدن سرزمین های مختلف ساخته می شد و در قالب این سنت، رفتار ها، باور ها، اعتقادات و قوانین یونانی به اجرا در می آمد. از این رو، آگورا را صرفا یک مکان و محدوده ی جغرافیای نیست و تنها یک جاذبه ی باستانی به شمار نمی آید، آگورا یک جاذبه ی گردشگری هست اما از چندین جهت می توان آگورا را جاذبه ی فرهنگی، تاریخی و مذهبی دانست، به همین خاطر، دیدن این مجموعه ی باستانی در قلب یکی از شهر های مهم دوران باستان لحظات تماشایی و فراموش نشدنی را برای گردشگران رقم می زند.

موزه آکروپولیس آتن یونان

برای شروع سفرمان در آتنِ با شکوه، پیشنهاد ما موزه ی آکروپلیس است، البته موزه ی جدید آکروپولیس، چرا که در آتن موزه ی دیگری به همین نام نیز وجود داشت که با افتتاح موزه ی جدید در سال 2009 به این مکان جدید انتقال پیدا کرد. برای رفتن به این موزه کافی است خود را منطقه ی تاریخی ماکریانی برسانید، در نزدیکی معبد پارتنون می توانید یک بنای شیشه ای مدرن، قابل توجه و زیبا را مشاهده کنید، این بنای شیشه ای همان موزه ی آکروپولیس و مقصد ماست.موزه ی آکروپولیس در شهر آتن، نیجه طراحی معماران برجسته به نام برنارد چومی و مایکل فوتیادیس است، که پس از سالها بنای موزه را با شمایلی مدرن، زیبا و فوق العاده به اتمام رسانند، گردشگران امروزه در آتن و در موزه ی آکروپولیس از یکی از زیبا ترین و ارزشمند ترین موزه جهان دیدن می کنند.

کوه خواجه زابل سیستان و بلوچستان

در معرفی جاذبه های گردشگری شهر های مختلف وقتی می خواهیم یک مکان را به عنوان یک جاذبه ی گردشگری معرفی کنیم، جنبه های مختلفی مورد نظر قرار می گیرد، از اهمیت و ویژگی ها خاص و متمایز کننده اش تا میزان توجه ای را که از سوی گردشگران می توان به خود جلب کند، در این میان برخی از جاذبه های گردشگری مجموعه ای آثار و بنا های تاریخی و تفریحی را شامل می شوند و به همین خاطر بیشتر مورد توجه گردشگران خواهند بود، چرا که با تیر می توانند چندین جاذبه ی تماشایی را از نزدیک ببینند. در شهر زابل هم به واسطه ی دیرینگی تاریخی و پراکندگی سرزمینی، آثار و بقایای تاریخی این شهر به صورت پراکنده در اطراف و نواحی نزدیک به زابل قرار گرفته اند و در این میان، کوه خواجه یکی از جاذبه های تماشایی خواهد بود، که گردشگران بیشتری را به سوی خود می کشاند و شاید یکی از دلایل آن هم تراکم چند جاذبه ی تاریخی و باستانی در حوالی این کوه باشد.

موزه پست زاهدان سیستان و بلوچستان

در شهر زاهدان موزه ی دیگری وجود دارد، که گردشگران در این شهر فرصت بازدید از این موزه ی تماشایی را نباید از دست بدهند. در دنیای امروز، ارتباطات به مسئله ی ساده، روزمره و عادی در زندگی ما تبدیل شده و مرزها ، مسافت ها و سرزمین ها موضوعیتی پیچیده در مقابل برقراری ارتباطات نیستند، انقدر ساده که تصور نبود حجم وسایل ارتباطی امروزین برای مان سخت و شاید محال باشد. اما این دستاورند بشری هم مانند بسیاری دیگر اقسام آن دارای تاریخچه ی طولانی و پر پیچ و خمی است، به نحوی در مناطق مختلف جهان و براساس فرهنگ ها، تمدن ها و پیشرفت های یشان این وسایل تفاوت های بسیاری بودند، از این روند تاریخی طی شده در حوزه ی ارتباطا برای بسیاری از ما، جذاب و تماشایی است، هر قدر ارتباطات امروز گسترش یافته است، وجود و اهمیت چنین حوزه ی مهمی را باید از دریچه ی تاریخی آن دنبال کرد و این امکان در موزه ی پست و تلگراف شهر زاهدان برای شما امکان پذیر است.

موزه ی زاهدان سیستان و بلوچستان

در سفر به زاهدان باید این نکته را بدانید که به شهری پا گذاشته اید که بر خلاف تمام منطقه ی جنوب شرقی ایران و استان سیستان و بلوچستان، ناحیه قدیمی نیست، شهری بنا شده بر موقعیت نظامی و اداری است که با توجه به موقعیت استراتژیک اش، بهترین انتخاب برای مرکزیت اداری استان بوده و هست، اما در این شهر گردشگران با جاذبه های متعددی رو به رو هستند ، جاذبه های که بهتر می توانند سفرشان در استان زیبا و کهن سیستان و بلوچستان ادامه دهند و بخش های مختلف این استان را بشناسند و با جاذبه های گردشگری نواحی مختلف آشنا شوند.

پارک ملی جانورشناسی دهلی هند

در میان جاذبه های گردشگری که در شهر دهلی پیش روی شماست، بنا ها و آثار تاریخی متعددی وجود دارد، که هر کدام روایت گر بخشی از تاریخ این کشور است. اما برخی دیگر از این جاذبه های گردشگری به مکان های تفریحی اختصاص دارد که پیش از این در 2safar تعدادی مختلفی از آنها برای ما معرفی کرده ایم، این بار می خواهیم با شما به دیدن یک باغ وحش برویم، معروف ترین باغ وحش دهلی که آن را با نام پارک ملی جانور شناسی می شناسند، مجموعه وسیع، جذاب، هیجان انگیز و بدون شک تماشایی ، این پارک یا همان باغ وحش، مجموعه ای بزرگ و زیباست که گردشگران و بخصوص کودکان و نوجوانان از دیدن بسیاری از حیوانات این مجموعه به وجد می آیند.

موزه ی هنر های کران نادر دهلی هند

در سال 2010 یکی از رویداد های مهم هنری در هندوستان اتفاق افتاد که در عرصه هنر این کشور، رخدادی تازه و اتفاقی مثبت به شمار می آید و امروزه هم از این رویداد می توان به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شهر دهلی و کشور هندوستان نام برد. در سال 2010 موزه هنری مدرن و معاصر هندوستان تحت عنوان The Kiran Nadar Museum of Art (KNMA) رخ داد، موزه های هنر کران نادر، نخستیم موزه ی خصوصی اختصاص یافته به هنر های مدرن و معاصر است، مجموعه ی زیبا و هیجان اگیز که برای علاقه مندان به هنر بهتر انتخاب برای گردش در شهر دهلی است.

قلعه سلیمان دهلی هند

سلیمانگرا Salimgarh یا همان قلعه سلیمان یکی دیگر از جاذبه های تاریخی شهر دهلی است، که این می خواهیم با بخش های این جاذبه ی گردشگری دیدنی آشنا شویم. قلعه ی سلیمان در زمان زمان داری سلیمان سوری در دهلی و رو به رو قلعه سرخ یا همان لال قلعه (پیش تر در 2safar شما را با این قلعه و قسمت های مختلف این بنای تاریخی آشنا کرده ایم) قرار دارد، اگر با ما در سفر به دهلی همراه بوده باشید، می دانید شیر شاه سوری پدر سلیمان سوری همایون شاه گورکانی را شکست داد و او ایران فرار کرد و سلسله سوریان در شبه قاره ی هندوستان پایه گذاری شد، هرچند این سلسله ی پادشاهی دوام چندانی نداشت و پادشاه کورگانی با کمک ایران تاج و تخت اش را باز پس گرفت ، اما این سلسله ی پادشاهای در هندوستان و بخصوص در دهلی آثار و بناهای متعددی از خود بر جای گذاشتند، که این قلعه تاریخی یکی از آنهاست.

موزه ی ارومیه آذربایجان غربی

موزه ها امروزه از تنوع بالایی برخوردارند و ابعاد مختلفی از زندگی کنونی انسان را در بر می گیرد، اما دو شکل از موزه ها که به طور سنتی در مناطق مختلف جهان ایجاد شدند، همچنان از محبوبیت و اقبال برخوردار ند، موزه های باستان شناسی و موزه های مردم شناسی این دو شکل از موزه ها را می توان به عنوان پر تکرار ترین نوع موزه داری معرفی کرد. در شهر ارومیه هم موزه باستان شناسی و موزه ی مردم شناسی این شهر از جمله جاذبه های گردشگری شناخته شده و مجبوب این شهر در نزد گردشگران به شمار می آیند. اما نکته جالب توجه در خصوص موزه های باستان شناسی و مردم شناسی ارومیه، قرارگرفتن این دو موزه در درون یک مجموعه است، که با نام موزه ی ارومیه شناخته می شود. به همین خاطر برای گردشگران موقعیت مناسبی برای بازدید از هر دوی این موزه هاست.