جاذبه های گردشگری

سه گنبد ارومیه آذربایجان غربی

در معرفی جاذبه های گردشگری بخصوص بنا های تاریخی و قدیمی می توان در چند خط اطلاعات کلی و کلیشه ای آن اثر را عنوان کرد و گردشگران را از وجود چنین اثری آگاه ساخت، اما بدون شک سفر برای گردشگران مانند خواندن یک کتاب جامع اطلاعات عمومی نیست و منظور از دیدن جاذبه های گردشگری مختلف آشنایی صرف با یک بنا و بدست آوردن اطلاعاتی مشخص ، کادر بندی شده و تیتر وار نخواهد بود، لذت سفر برای هر کدام از ما، طعمی متفاوت دارد و این نسبیت لذت آشنایی با فرهنگ ها و انسان های مختلف را بیشتر می کند، به همین خاطر ما در 2safar سعی می کنیم، تنها به انتقال اطلاعات اکتفا نکنیم و در کنار دیدن و معرفی یک اثر، احساس خود را از دیدن آن با شما به اشتراک بگذاریم و شما بتوانید در کنار باخبر شدن از وجود چنین اثر و مکانی در آن شهر و دیار، با حس و احوالات خودتان آن بنا را ببینید.

سایت تاجگذاری دربار دهلی هند

در هرگوشه و کناری از شهر دهلی بخش هایی از تاریخ این کشور بقایای از خود بر جای گذاشته اند، که مانند ریسمانی به هم متصل رشته های تاریخی این سرزمین کهن را به هم وصل می کنند، اما برخی از این بقایای تاریخی بازگو کننده ی بخش های از تاریخ جهان و رخداد های مهمی دیگر نقاط است که جذابیت بازدید از چنین مکان ها و بقایایی را بیشتر می کند. یکی از بقایا، پارک تاج گذاری است، که با نام سایت تاج گذاری دربار هم شناخته می شود.

مسجد جامع ارومیه آذربایجان غربی

در شهر های تاریخی و قدیمی ایران، بناهای تاریخی مشابه بسیاری را خواهید دید، آثاری که جزء فاخر ترین جاذبه های گردشگری آن شهر ها به شمار می آیند، اما هر کدام از این بنا های مشابه دارای هویتی خاص هستند که بر اساس المان های معماری ، ساخت، ساختار قابل تفکیک می باشند. یکی از این بنا ها، مساجد جامع و اصلی شهر های ایرانی است، که بدون شک بخشی از هویت تاریخی آن شهر ها به شمار می آیند. در شهر ارومیه هم به واسطه ی دیرینگی تاریخی این شهر، گردشگران با مسجدی قدیم و تاریخی رو به رو هستند که آن را با نام مسجد جامع می شناسند. بنایی که جدا از ماهیت مذهبی و اعتقادی اش، اثری باشکوه از دوره های مختلف تاریخی است.

عمارت دارایی زنجان

با روی کار آمدن رضا شاه و آغاز سلسله ی پهلوی، معماری اولین نمود های تغییر در کشور به شمار می رفت، که در پس این تغییر الگو، اهداف و نیات و مسیری تازه وجود داشت. در دوران پهلوی اول برای هویت سازی حکومت و ایجاد تغییرات مدرن در ایران، بر مولفه های باستانی تاکید بسیار شد و این تغییرات از سوی حکومت به صورت اجبار اجرا می شد، که در بسیاری از بنا های متعلق به این دوره ی تاریخ ایران می توان نمود هایی از آن را مشاهده نمود، که البته بسیاری از این بنا ها را ساختمان های دولتی و اداری تشکیل می دادند که به دنبال فاصله گرفتن از المان های معماری ایرانی دوران اسلامی بود، که به دنبال تلاش برای نزدیکی به غرب و تاکید بر المان های معماری ایران باستان بود. با این حال، این دوره ی تاریخی در معماری تغییراتی ایجاد نمود که بنا های برجامانده از آن دوره ی تاریخی امروزه به عنوان آثار تاریخی ایران شناخته می شوند و روایت گر دوره ای از تاریخ این سرزمین هستند.

موزه ی کاخ هندی ها دهلی هند

در ادامه بازدید از موزه هایی که در قلعه سرخ یا لال قلعه (پیش تر در سایت 2safar به معرفی این بنای باشکوه پرداخته ایم) به موزه ی باستان شناسی قلعه سرخ می رسیم، که بدون شک یکی از جاذبه های تماشایی این مجموعه ی تاریخی است و ویترینی باشکوه از تاریخ هندوستان محسوب می شود. برای دیدن به موزه ی زیبا باید راهی ممتاز محل شوید، کاخی سفید رنگ و ساده با برخورداری از المان های معماری ایرانی، مغولی و هندی ، که یکی دیگر از کاخ های مجموعه ی تاریخی قلعه سرخ به شمار می آید. ممتاز محل در کنار رود خانه یامونا قرار دارد و فضای زیبا و سبز اطراف این قلعه آن را در میان کاخ های زیبا و باشکوه قلعه ی سرخ خاص تر می کند.

موزه ی یاد بود جنگ هندی ها دهلی هند

لال قلعه یا قلعه ی سرخ (پیش تر در مسیر 2safar در دهلی بار ها به قلعه سرخ رفته ایم و بنا ها و آثار مختلف موجود در این مجموعه ی عظیم تاریخی را برای شما معرفی کرده ایم)چنان بنای باشکوه و عظیمی است که هر گوشه ی آن جاذبه ای درخشان برای گردشگرانی خواهد بود، که مسیر سفر به دهلی را در پیش گرفته اند، سفر به دهلی، سفر به تاریخ هندوستان است، شهر که بیش از تمام شهر های دیگر هندوستان، در مرکز قدرت های متعدد و متنوع این سرزمین قرار داشته و اگر از هر دوره ی تاریخی یک نشان و اثر را در خود جای داده باشد، این شهر را به بهشت گردشگران در هندوستان بدل می کند. قلعه سرخ یکی از پر جاذبه ترین اماکن شهر دهلی است، و در هر گوشه و کنار این مجموعه ی تاریخی، جاذبه ها و بنا های زیبا و باشکوه صد البته تاریخی را شاهد هستید.

گنبد سلطانیه زنجان

یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری استان زنجان، بنایی تاریخی و خشتی است، که معروف ترین اثر تاریخی این استان به شمار می رود و گردشگران بسیاری مسیر های مختلفی را برای بازدید این اثر و تاریخی پشت سر می گذارند، تا شاهد بنایی فاخر از یکی از دوره های تاریخی دوران اسلامی ایران باشند. برای دیدن این بنای تاریخی و زیبا باید به شهری به نام سلطانیه بروید، شهری جاذبه های گردشگری دیگری نیز در آن وجود دارد که پس از معرفی گنبد سلطانیه به عنوان نگین جاذبه های گردشگری استان زنجان به آن ها خواهیم پرداخت.

موزه بین المللی عروسک شانکار دهلی هند

برخی از موزه های خصوصی که یک فرد بر اساس علایق و اهداف مشخصی آن ها راپایه ریزی کرده اند، در نقاط مختلف دنیا وجود دارند، مجموعه دار هایی که جمع آوری برخی از آثار و یا کالا ها برداخته اند و امروز در نبودشان، مجموعه های آنان به موزه های خصوص و عمومی تبدیل شده اند و به همین خاطر طیف از گردشگران، در دیدن چنین مکان هایی ذوق و اشتیاق بسیاری از خود نشان می دهند. یکی از این موزه ها، موزه ی بین المللی عروسک های شانکار است، که در ساختمان کتابخانه ی کودکان این موزه را در سال 1957 دایر شده و امروزه با وجود نبود بانی این موزه، به یکی از جاذبه های فرهنگی دهلی تبدیل شده است.

عمارت ذوالفقاری زنجان

در شهر زنجان و در خیابان ها و محله های این تاریخی این شهر ، گردشگران شاهد بنا های و آثاری هستند که بخش هایی از فرهنگ و تاریخ ایران را در این خطه ی جغرافیایی در برگرفته اند. معماری و هنر های آن را نمی توان تنها ابزاری تزئینی دانست، بلکه از تپه های باستانی و سکونت های انسان های اولیه گرفته تا عمارت ها و برج ها امروزین، معماری بخشی لاینفک از هویت اجتماعی و زندگی ما انسانها بوده و به نوعی مهمترین عنصر برای نشان دادن اطلاعات ارزشمند از یک دوره ی زمانی مشخص، از این رو، بنا های تاریخی در هر دوره ای برای گردشگران از ارزش بالایی برخوردار است، ما در 2SAFAR سعی می کنیم، در کنار معرفی چنین مکان ها و جاذبه های گردشگری بخش هایی از اطلاعات تاریخی و معماری این چنین مکان هایی را هم در اختیارتان قرار دهیم.

رخت شوی خانه زنجان

اگر در شهر زنجان به دنبال یک مکان خاص و منحصر به فرد و البته تاریخی می گردید، رخت شوی خانه ی این شهر بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. در شهر های مختلف ایران که تاکنون برای شما معرفی کرده ایم و در میان بنا های تاریخی آنها از مکان عمومی متعددی دیدن کردیم اما بنایی با کارکرد اینچنین را ندیده ایم، از این رو، گردشگران در شهر زنجان با بنایی خاص رو به رو هستند، که بدون شک دیدن آن یکی از قسمت های تماشایی سفرتان خواهد بود.

مسجد خانم زنجان

در سفر به شهر های قدیمی ایران، همیشه مکان هایی را پیدا می کنید، که می توانید به راحتی در گوشه و کنار آن بنشید، در هنر های بکار رفته در آن غرق شوید، خیال پردازی کنید، خود را میان نقوش و خطوط زیبایی که می بینید، نظاره گر باشید و لحظه های آرام و دلنشینی را مرور نمائید. این چنین مکان ها و بنا هایی تاریخی به کمک هنر معماری ایرانی دور از تمام وسواس های امروزی آدم ها، می تواند همان گوشه دنج و آرامش باشد و هم می تواند نقش یک نمایشگاه هنری باشکوه را برای گردشگران بازی کند. زنجان هم از آن شهر هایی قدیمی است که به مدد جاده ابریشم و تردد میان شهر های ایران، بنا ها و آثار تاریخی متعددی را در خود جای داده و امروزه هرکدام از آنها یکی از جاذبه های دیدنی شهر به شمار می آیند.

راشتراپاتی بهاوان دهلی هند

این بار در 2safar به سراغ یکی از مهمترین ساختمان ها یا بهتر است بگوئیم یکی از مهمترین مجموعه های کشور هند می رویم، که با 130 هکتار مرکزی ترین ساختمان سیاسی این کشور به شمار می آید، کاخ ریاست جمهوری هند. اسم این مجموعه ی مهم را بار های در معرفی برخی از بنا های مهم دهلی نو در 2safar شنیده اید، راشتراپاتی بهاوان، بنایی که در دوران سلطه ی بریتانیا بر هند در پایتخت اداری این کشور ساخته شد و امروزه اقامت گاه دائمی رئیس جمهوری هندوستان و دفتر کار نخست وزیر و دیگر وزرای مهم کابینه ی او در این ساختمان است. با این وجود، راشتراپاتی بهاوان یک مجموعه مهم تاریخی نیز به شمار می رود که می توان به آن را به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری دهلی آن را معرفی نمود.