مشاور سفر

موزه ی یاد بود جنگ هندی ها دهلی هند

لال قلعه یا قلعه ی سرخ (پیش تر در مسیر 2safar در دهلی بار ها به قلعه سرخ رفته ایم و بنا ها و آثار مختلف موجود در این مجموعه ی عظیم تاریخی را برای شما معرفی کرده ایم)چنان بنای باشکوه و عظیمی است که هر گوشه ی آن جاذبه ای درخشان برای گردشگرانی خواهد بود، که مسیر سفر به دهلی را در پیش گرفته اند، سفر به دهلی، سفر به تاریخ هندوستان است، شهر که بیش از تمام شهر های دیگر هندوستان، در مرکز قدرت های متعدد و متنوع این سرزمین قرار داشته و اگر از هر دوره ی تاریخی یک نشان و اثر را در خود جای داده باشد، این شهر را به بهشت گردشگران در هندوستان بدل می کند. قلعه سرخ یکی از پر جاذبه ترین اماکن شهر دهلی است، و در هر گوشه و کنار این مجموعه ی تاریخی، جاذبه ها و بنا های زیبا و باشکوه صد البته تاریخی را شاهد هستید.

گنبد سلطانیه زنجان

یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری استان زنجان، بنایی تاریخی و خشتی است، که معروف ترین اثر تاریخی این استان به شمار می رود و گردشگران بسیاری مسیر های مختلفی را برای بازدید این اثر و تاریخی پشت سر می گذارند، تا شاهد بنایی فاخر از یکی از دوره های تاریخی دوران اسلامی ایران باشند. برای دیدن این بنای تاریخی و زیبا باید به شهری به نام سلطانیه بروید، شهری جاذبه های گردشگری دیگری نیز در آن وجود دارد که پس از معرفی گنبد سلطانیه به عنوان نگین جاذبه های گردشگری استان زنجان به آن ها خواهیم پرداخت.

موزه بین المللی عروسک شانکار دهلی هند

برخی از موزه های خصوصی که یک فرد بر اساس علایق و اهداف مشخصی آن ها راپایه ریزی کرده اند، در نقاط مختلف دنیا وجود دارند، مجموعه دار هایی که جمع آوری برخی از آثار و یا کالا ها برداخته اند و امروز در نبودشان، مجموعه های آنان به موزه های خصوص و عمومی تبدیل شده اند و به همین خاطر طیف از گردشگران، در دیدن چنین مکان هایی ذوق و اشتیاق بسیاری از خود نشان می دهند. یکی از این موزه ها، موزه ی بین المللی عروسک های شانکار است، که در ساختمان کتابخانه ی کودکان این موزه را در سال 1957 دایر شده و امروزه با وجود نبود بانی این موزه، به یکی از جاذبه های فرهنگی دهلی تبدیل شده است.

عمارت ذوالفقاری زنجان

در شهر زنجان و در خیابان ها و محله های این تاریخی این شهر ، گردشگران شاهد بنا های و آثاری هستند که بخش هایی از فرهنگ و تاریخ ایران را در این خطه ی جغرافیایی در برگرفته اند. معماری و هنر های آن را نمی توان تنها ابزاری تزئینی دانست، بلکه از تپه های باستانی و سکونت های انسان های اولیه گرفته تا عمارت ها و برج ها امروزین، معماری بخشی لاینفک از هویت اجتماعی و زندگی ما انسانها بوده و به نوعی مهمترین عنصر برای نشان دادن اطلاعات ارزشمند از یک دوره ی زمانی مشخص، از این رو، بنا های تاریخی در هر دوره ای برای گردشگران از ارزش بالایی برخوردار است، ما در 2SAFAR سعی می کنیم، در کنار معرفی چنین مکان ها و جاذبه های گردشگری بخش هایی از اطلاعات تاریخی و معماری این چنین مکان هایی را هم در اختیارتان قرار دهیم.

رخت شوی خانه زنجان

اگر در شهر زنجان به دنبال یک مکان خاص و منحصر به فرد و البته تاریخی می گردید، رخت شوی خانه ی این شهر بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. در شهر های مختلف ایران که تاکنون برای شما معرفی کرده ایم و در میان بنا های تاریخی آنها از مکان عمومی متعددی دیدن کردیم اما بنایی با کارکرد اینچنین را ندیده ایم، از این رو، گردشگران در شهر زنجان با بنایی خاص رو به رو هستند، که بدون شک دیدن آن یکی از قسمت های تماشایی سفرتان خواهد بود.

مسجد خانم زنجان

در سفر به شهر های قدیمی ایران، همیشه مکان هایی را پیدا می کنید، که می توانید به راحتی در گوشه و کنار آن بنشید، در هنر های بکار رفته در آن غرق شوید، خیال پردازی کنید، خود را میان نقوش و خطوط زیبایی که می بینید، نظاره گر باشید و لحظه های آرام و دلنشینی را مرور نمائید. این چنین مکان ها و بنا هایی تاریخی به کمک هنر معماری ایرانی دور از تمام وسواس های امروزی آدم ها، می تواند همان گوشه دنج و آرامش باشد و هم می تواند نقش یک نمایشگاه هنری باشکوه را برای گردشگران بازی کند. زنجان هم از آن شهر هایی قدیمی است که به مدد جاده ابریشم و تردد میان شهر های ایران، بنا ها و آثار تاریخی متعددی را در خود جای داده و امروزه هرکدام از آنها یکی از جاذبه های دیدنی شهر به شمار می آیند.

راشتراپاتی بهاوان دهلی هند

این بار در 2safar به سراغ یکی از مهمترین ساختمان ها یا بهتر است بگوئیم یکی از مهمترین مجموعه های کشور هند می رویم، که با 130 هکتار مرکزی ترین ساختمان سیاسی این کشور به شمار می آید، کاخ ریاست جمهوری هند. اسم این مجموعه ی مهم را بار های در معرفی برخی از بنا های مهم دهلی نو در 2safar شنیده اید، راشتراپاتی بهاوان، بنایی که در دوران سلطه ی بریتانیا بر هند در پایتخت اداری این کشور ساخته شد و امروزه اقامت گاه دائمی رئیس جمهوری هندوستان و دفتر کار نخست وزیر و دیگر وزرای مهم کابینه ی او در این ساختمان است. با این وجود، راشتراپاتی بهاوان یک مجموعه مهم تاریخی نیز به شمار می رود که می توان به آن را به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری دهلی آن را معرفی نمود.

چاتار پور ماندیر دهلی هند

در قسمت جنوبی شهر دهلی جاذبه های گردشگری مختلفی وجود دارد که یکی از مشهور ترین آنها چاتارپور ماندیر است، این مکان را می توان یکی از جاذبه های گردشگری شهر دانست که از شهرت بالایی برخوردار است . چاتارپور ماندیر در واقع یک معبد هندو است، که با نام کامل و رسمی Shri Aadya Katyayani Shakti Peetham خوانده می شود. این معبد متعلق به کاتیاینی (Katyayani) است یکی از ایزدان باور هندو است، شاید مجسمه ی الهه ای با چهار یا ده یا هجده دست را دیده باشید که متعلق به این الهه ی هندی است،البته در برخی از متون هندو او را الهه ی آدی پاراشاکتی (Adi Parashakti in Amarakosha) هم می نامند. در باور های آئینی مشخصات بسیاری برای این الهه هندو آورده اند و در شهر های مختلف و مناطق گوناگون دهلی می توان معابد متعلق به این الهه ی هندو را ملاحظه کرد.

دژ سیری دهلی هند

جاذبه های تاریخی شهر دهلی با دیدن قلعه ای دیگر برای گردشگران بخش دیگری از تاریخ این کشور را بازگو می کند، در دهلی قدیم و در دوران علاء الدین خلجی سیری یکی از شهر های قرون وسطایی دهلی به شمار می رفت و در خلال سلطنت این پادشاه خلجی، درست در سال 1303 میلادی بنایی ساخته شد که امروزه به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری و تاریخی دهلی میزبان گردشگران است و از سوی دیگر ، روایت گر بخش مهمی از تاریخ هندوستان به شمار می آید. این بنا، قلعه سیری است، که به دلیل قرار داشتن در این بخش از دهلی به همان نام خوانده می شود. امروزه از آن قلعه تاریخی جز ویرانه ها و بنا های مخروبه اثری از دژ مسحکم قرن 14 میلادی نیست، همان قلعه ای که مهمترین دژ در مقابل ارتش مغول ها به شمار می آمد.

کوتلای فیروز شاه دهلی هند

کوتلا به معنی قلعه و ارگ شاهانه ای است، که به فیروز شاه تغلق نسب داده اند. فیروز شاه پس از پسر عموی خود سلطان محمد تغلق شاه بر تخت پادشاهی هندوستان تکیه زد و به عنوان یکی از پادشاهان پیروز تاریخ هندوستان نام خود را ثبت کرد، اما او مسلمانی متعصب بود که بسیاری از معابد هندو ها را به ویرانه ای تبدیل کرد، که پیش تر در معرفی جاذبه های گردشگری شهر دهلی به مجموعه حوض خاص اعم از مسجد و آرامگاه فیروز شاه تغلق پرداختیم که در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری و تاریخی شهر دهلی به معرفی ارگ فیروز شاه در فیروزآباد دهلی خواهیم پرداخت.

بازار زنجان

به دلایل مختلف بهترین انتخاب برای شروع سفرمان در شهر زیبای زنجان، بازار سنتی و قدیمی این شهر است، بازاری که قدمت و دیرینگی تاریخی اش به اوایل دوران قاجاریه می رسد و اگر در مسیر 2safar به شهر های مختلف ایران با ما همراه بوده باشید، چرایی تاکید بر دوران اولیه قاجار را بهتر متوجه می شوید. با این وجود وقتی در معرفی یک بنا تاریخی به یک دوره ی خاص اشاره می کنیم، نمی توان به یک سبک خاص اشاره کرد، چرا که معماران و بزرگان آن دوره ی تاریخی دور هم جمع نشدند که برای تفاوت به دوره ی پیشین المان های خاصی را مد نظر قرار دهند، بلکه در هر دوره ی تاریخی به واسطه ی پررنگ شدن اولویت های یک فرهنگ خاص که تحت تاثیر بزرگان آن بوده است، برخی از المان های معماری پررنگ تر می شود و گردشگران در دوره های مختلف با تکنیک های معماری متفاوتی روبه رو هستیم، کم رنگ یا پرنگ تر می شوند.

خانه تاریخی کمال الدین نبی طباطبائی بروجرد لرستان

در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری شهر بروجرد به خانه ی تاریخی دیگری می رویم، که متعلق به یکی دیگر از اعضای خانواده ی سرشناس طباطبائی در بروجرد است، این خانه متعلق به کمال الدین نبوی طباطبائی بوده که روحانیون به نام دوره ی قاجاریه محسوب می شد و به واسطه ی نسبت خانوادگی هم توجه و موقعیت خاص داشت و این عمارت تاریخی به عنوان یکی از میراث های تاریخی و فرهنگی شهر تاریخی و زیبای بروجرد، امروزه میزبان گردشگران بسیاری است که در کنار زیبایی های معمار ی و هنری بنا، شاهد موزه مردم شناسی شهر بروجرد نیز هستند.