مشاور سفر

خانه افتخار الاسلام طباطبائی بروجرد لرستان

شهر بروجرد یکی از شهر های قدیمی و تاریخی است که به دلایل مختلفی مانند موقعیت جغرافیای، اقلیم مناسب، موقعیت اجتماعی و فرهنگی برخی از خانواده های ساکن در این شهر، دارای خانه های تاریخی زیبایی است که امروزه این خانه های تاریخی از پر جاذبه ترین مکان های گردشگری به شمار می آیند و از محبوبیت بالایی برخوردارند. از این رو در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری شهر بروجرد، شما را با خانه ها و عمارت های تاریخی این شهر آشنا می کنیم و اولین مقصد ما در این میان بنا های تاریخی، خانه ی تاریخی افتخار الاسلام طباطبائی است.

معبد سری دیگامبار جین لال ماندیر دهلی هند

به واسطه ی تسلط چندین قرنه ی حکومت های مسلمان بر شهر دهلی، به عنوان پایتخت هندوستان، بسیاری از جاذبه های تاریخی و گردشگری این شهر، متعلق به حکومت های مسلمان در دوره های مختلفی مانند غزنویان، غلامان مسلمان، گورکانیان و تغلقیان می باشند. با این وجود، در این شهر، معابد و دیگر مکان های مذهبی و مقدس دیگر ادیان و مذاهب هند نیز وجود دارد و گردشگران می توانند در کنار بنا های تاریخی متعدد می توانند، با ادیان و مذاهب موجود در هندوستان آشنا شوند و شاید هدف بسیاری از گردشگران از سفر به هندوستان، آشنایی با تکثر مذهبی، دینی ، فرهنگی و نژادی باشد. از این رو، این بار در سفرمان به دهلی شما را بایکی از قدیمی ترین معابد آئین جین یعنی معبد سری دیگامبار جین لال ماندیر آشنا می کنیم.

مسجد امام بروجرد لرستان

در ادامه ی معرفی جاذبه های گردشگری شهر بروجرد، مسجد امام این شهر به دلیل عظمت، جاذبه های هنری و بصری با شکوه و همچنین قدمت تاریخی اش از اهمیت خاصی برخوردار است. این مسجد مانند بسیاری از مساجد ایرانی عرصه ی ظهور هنر های ایرانی است و به نوعی می توان این مسجد را اثر و نشان دیگری از فرهنگ و هنر ایرانی دانست که با بهرمندی از المان های اسلامی در یک مکان مورد احترامِ مذهبی، قدرت، ذوق و وسعت اش را به رخ کشیده است. از این رو، عنصر اصلی جذابیت این مسجد جدا از باور های مذهبی و اعتقادی، معماری و هنر هایی است که این بنا را به زیبایی هرچه تمام تر آراسته اند.

مسجد جامع بروجرد لرستان

در معرفی جاذبه های گردشگری شهر های قدیمی ایران، مساجد جامع این شهر را می توان نگین تاریخی و هنری آنها دانست، بنا هایی فاخر، زیبا و کهن، که دیرینگی تاریخی شان در کنار هنرهای دوره های مختلف تاریخی، ارزش تاریخی، فرهنگی و تمدن شان بیشتر می کند. در شهر بروجرد هم مسجد قدیمی وجود دارد که مردم شهر به آن مسجد جمعه می گویند و به طور رسمی به این مسجد تاریخی و زیبا، مسجد جامع گفته می شود. این مسجد یکی از قدیمی ترین مساجد ایران است که در دوره های مختلف تاریخی بخش های مختلفی از آن ساخته می شود و به دلیل قدمت تاریخی اش، در دوره های دیگر مورد مرمت و بازسازی قرار می گیرد، از این رو گردشگران در شهر بروجرد با بنایی اصیل و کم نظیر رو به رو هستند.

آگراسن کی بائولی دهلی هند

دهلی در قلب سرزمینی تاریخی قرار گرفته، که رخ داد های بسیاری را از گذرانیده است، بسیاری از مکان ها و بناهایی که در شهر دهلی معرفی کردیم و در ادامه سفرمان به این شهر رویایی خواهیم دید، از تاریخچه مشخصی برخورداند، کتیبه ها، سنگ نوشته ها، تصاویر و متون تاریخی چگونگی ساخت ، ویرانی و مرمت آنها را بازگو کرده اند و گردشگران امروزه در دهلی با جاذبه های تاریخی متعددی رو به رو هستند که هر کدام از آنها می شناسند و با تاریخ هندوستان و دهلی و حتی مناطق و کشور های اطراف آشنا می شوند، اما برخی از بنا ها و مکان ها هستند که از چگونگی ساخت، دلیل ایجاد، تاریخ شکل گیری آن خبری نیست و در متون نوشته های مختلف تاریخی به آنها اشاره نشده، مکان هایی راز آلود با داستان ها و شایعه هایی که مردم محلی مثل همیشه برای این چنین مکان هایی می سازند و شاید برخی از این مکان ها را هم این شایعه ها جذاب تر می کند.

آرامگاه صفدر جنگ دهلی هند

در ادامه ی معرفی مقبره و آرامگاه صفدر جنگ، معماری این بنا جذاب ترین بخش آن به شمار می رود و گردشگران جدا از تمام داستان های تاریخی این بنا، شاهد سازه ای زیبا، هنرمندانه و باشکوه هستند که هنر، تمدن و فرهنگ هندوستان را به آنها نشان می دهند. آرامگاه صفدر جنگ در حدود سال 1754 میلادی ساخته شد و باغی هم به سبک باغ های ایرانی در کنار این بنا شکل گرفت که بسیاری آن را آخرین باغ دوران گورکانی می دانند.

دروازه ی هند دهلی

گاهی در میان پوستر ها و کارت پوستال های قدیمی، برخی تصاویر نمایان گر شهر ها و کشور ها هستند و در این میان برخی از بنا های خاص از نقش سمبولیک بسیار مهمی برخوردارند، البته این پدیده به عنوان یک پدیده ای رایج در قرن بیستم شناخته می شود، هرچند که در میان شهر قدیمی و تاریخی در نقاط مختلف جهان می توان نمونه های متعددی از این بنا ها مشاهده کرد. از این رو، در میان نماد های شهری دنیا می توان به میدان پیروزی، میدان های یاد بود و دیگر المان های هنری که به بخش مهمی از هویت یک شهر و یک کشور تبدیل می شوند. در شهر دهلی هم مانند بسیاری از شهر های مهم دنیا، گردشگران شاهد اثری مشهور و تماشایی خواهند بود که از اوایل قرن بیستم به یکی از مهمترین نماد های شهر دهلی بدل شد و در طی قرن گذشته، کارت پستال های فراوانی از کشور هندوستان به دیگر شهر ها با تصویر دروازه هند در دهلی به دیگر کشور ها ارسال می شد.

باغ های گورکانی دهلی هند

در معرفی جاذبه های گردشگری شهر دهلی شما را بر خی باغ های و پارک های زیبا مانند باغ لودی آشنا کردیم که این باغ های در دوران امپراتوران مغول گورکانی تاسیس شدند، اما در گوشه و کنار دهلی باغ های متعددی وجود دارد که همچنان ماهیت باغ مانند خود را حفظ کرده اند و امروزه به عنوان جاذبه های گردشگری پذیرای مهمانان این شهر تاریخی هستند و اوقات لذت و بخشی و شیرینی را برای آنان می زنند.که در این بخش می خواهیم شما را با این باغ ها آشنا کنیم، با ما در این مسیر سبز و تاریخی همراه باشید.

قلعه فلک الافلاک خرم آباد لرستان

در بازدید از شهر خرم آباد، مهمترین و معروف ترین جاذبه ی تاریخی و گردشگری این شهر، قلعه تاریخی و بزرگ است، که ساخت آن به گونه ای است، که مشرف به شهر خرم آباد کنونی است، این درحالی است که در هنگام ساخت این بنا و شکل گیری برج و باروی زیبا و قدیمی اش خبری از خرم آباد نبوده و می توان سنگ بنای شکل گیری این شهر را همین قلعه تاریخی دانست. هنگامی که از مسیر پیش روی تان به سوی قلعه حرکت می کنید، می توانید تمدن موجود در این بخش از ایران را مانند بسیاری دیگر از مناطق باستانی ایران نظاره گر باشید.

کونات پلیس دهلی هند

یکی از لذت بخش ترین قسمت های قدم زدن در مراکز و تجاری و جذابی است، که گردشگران در هر کجای دنیا عاشق آن هستند، از رستوران گردی و پاساژگردی گرفته تا رفتن به بازار های سنتی و محلی که بدون شک یکی از جاذبه های هیجان انگیز برای گردشگران محسوب می شود. حالا، اگر به این تفریح گردشگری، رنگ و بوی فرهنگی و بومی یک منطقه و یک کشور هم اضافه کنید، هیجان دیدن چنین مکان هایی بیشتر خواهد شد و این موضوع در هندوستان هزار داستان، لذت فراموش نشدنی است که گردشگران در شهر دهلی و در منطقه بنام کونات پلیس می توانند آن را تجربه کنند.

کارونسرای دیرگچین قم

جاذبه های گردشگری تاریخی شهر های مختلف ایران، دارای تنوع بالایی هستند که گردشگران را با انواع مختلفی از سلایق پوشش می دهند، اما بدون شک، اگر به هر کجای ایران قدم بگذارید، مهمترین مشخصه ی این سرزمین دیرینگی و قدمت تاریخی آن است که تعداد بسیاری از جاذبه های گردشگری را پیش روی شما قرار می دهد، این در حالی است که بسیاری از این جاذبه های گردشگری در مسیر ها و شهر هایی قرار گرفته اند که امروزه دیگر از نقش کهن و باستانی شان خبری نیست، اما بنا های تاریخی و آثار برجای مانده ی شان روایت گر تاریخ آن هاست. این بار در 2safar به عنوان آخرین مقصد گردشگری مان در شهر قم به سراغ یکی از قدیمی ترین کروانسرا های تاریخی اطراف شهر قم می رویم، کارونسرایی که امروزه می توان از آن به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های تاریخی شهر قم یاد برد.

مسجد جامع قم

در شهر های مناطق مرکزی ایران بخصوص در شهر های مذهبی، گردشگران با بنا ها و آثار متعددی رو به رو هستند، که شکوه و جلال معماری ایرانی بیشتر به نمایش می گذارد. اگر همراه ما در 2safar بوده باشید، ما در شهر های مختلف ایران، آثار باستانی و تاریخی پیش از اسلام و پس از اسلام را معرفی کرده ایم، در دوران پیش از اسلام مسیر ها مهم و چهار راه های تاریخی و نواحی محل تردد با دیگر تمدن های هم جوار، بیشتر محل نمایش و نمود قدرت و شکوه فرهنگی و تمدنی بودند، این در حالی است که پس از حمله ی اعراب و ورود اسلام به ایران بسیاری از مناسبات تغییر می کند و به واسطه ی تفاوت در نگاه امنیتی، نواحی مرکزی ایران همواره محل تجمع قدرت سیاسی ایران شد، بخصوص پس از فتح تبریز به دست عثمانی ها در دوران صفویه. به همین خاطر گردشگران در مناطق مرکزی ایران با بنا های اسلامی بیشتری رو به رو هستند و شهر قم هم به واسطه ی میزبانی از حرم فاطمه ی معصومه بیشترین مورد توجه قرار داشته و مراکز اسلامی و بنا های مذهبی فاخر بیشتری در این شهر قابل مشاهده می باشد. یکی از این مکان های تاریخی و البته زیبا به لحاظ معماری، مسجد جامع قم است، بنایی که بر اساس روایتی آن را مانند مسجد امام حسن عسگری منتسب به نماینده امام حسن عسگری می دانند، اما روایت تاریخی موجود در خصوص این بنا و همچنین بافته های تاریخ دانان و باستان شناسان قدمت تاریخی این بنا متعلق به دوران سلجوقی می داند، برخی هم ساخت قسمت اولیه بنا در حدود 529 هجری قمری می دانند.