مشاور سفر

مقبره های گنبد سبز قم

به هر گوشه ای از ایران که سفر کنید، تاریخ بخش ناگسستنی و زیبای از این سرزمین کهن است و هر دوره ای از تاریخ این سرزمین، آثار و بقایای مختلفی از خود برجای گذاشته، که امروزه گردشگران می توانند از چنین آثاری دیدن کنند، آثاری که لذت سفر را شیرین تر و طعم آن را در لابه لای خشت ها و کاشی های تماشایی و زیبایش خاطره انگیز می کنند. این بار در شهر قم می خواهیم مقبره های باغ گنبد سبز را برای شما معرفی کنیم. اثری تاریخی مربوط به قرون هشتم و نهم هجری قمری که روای بخشی از تاریخ شهر قم می باشد و امروزه گردشگران می توانند از بنای خشتی و زیبای این مقابر به عنوان جاذبه های تاریخی و گردشگری دیدن نمایند.

مسجد جمکران قم

قم شهری است که هویت اش بر اساس مولفه های مذهبی تقویت شده و گردشگران بسیاری با هدف زیارات حرم فاطمه معصومه به این شهر سفر می کنند، اما حرم فاطمه ی معصومه تنها مکان زیارتی شهر قم به شمار نمی آید. این بار در مسیر 2safar در شهر قم به سراغ یکی دیگر از بنا های مقدس شیعیان در قم می رویم، مکانی که با توجه به آموزه های و اعتقادات مذهبی شیعیان در یکی از مراکز شیعه در جهان، از جایگاه بالایی برخوردار است و این مکان طی قرن های گذشته و در خلال حکومت های شیعی مختلفی که بر ایران حکومت راندند، مورد توجه قرار داشت و امروزه علاوه بر المان های اعتقادی و مذهبی، برای گردشگران شهر قم یکی از پایگاه های درک و شناخت بخشی از هویت مذهبی در ایران است.

موزه ی مردم شناسی قم

یکی از ویژگی های جذاب در شهر های مختلف ایران به خصوص شهر های قدیمی و تاریخی این کشور موزه هایی تحت عنوان موزه های مردم شناسی است، مکان هایی که قسمت های مهمی از تاریخ، فرهنگ و تمدن مناطق مختلف ایران را در معرض دید گردشگران و بازدید کنندگان قرار می دهد. در شهر قم هم موزه ی مردم شناسی این شهر، یکی از جاذبه های گردشگری دیدنی آن محسوب می شود، جاذبه ای که از جنبه های مختلفی برای شما دیدنی و تماشایی است. با ما در این مسیر همراه باشید.

مدرسه فیضیه قم

با پا گرفتن گروه های شیعی در شهر قم این شهر برای قرن ها مرکزیت شیعه در ایران بود و حرم فاطمه ی معصومه یکی از دلایل این مرکزیت هویتی بود، از این رو، در کنار حرم فاطمه ی معصومه اماکن و محیط های مذهبی متعددی ایجاد شد که در پی اشعاعه و تقویت باور های شیعی مردم بود به همین خاطر مدارس و حوزه های علیمه در شهر قم مرکزیت بیشتری پیدا کردند، به نحوی حوزه ی علیمه ی قم به عنوان یکی از مراکز علمی و فقهی مهم و معتبر اهل تشیع به شمار می رود و گردشگرانی که با این شهر قم می گذارند، بیشتر با فضای فقهی اهل تشیع و دانش آموختان فقه اسلامی در حوزه ی علیمه قم رو به رو می شوند. به همین خاطر این بار در 2safar به سراغ یکی از این مراکز علمی و فقی در شه قم می رویم که بنا و اثری تاریخی و زیباست و گردشگران و زائران این شهر در کنار رخداد های سیاسی و تاریخی آن می توانند معماری و بنای زیبای آن را نیز مشاهده کنند.

لودی گاردن (باغ لودی) دهلی هند

اگر در شهر دهلی در میان هیاهوی پرازدحام پایتخت هندوستان، به دنبال یک مکان آرام ، زیبا و دلنشین هستید، که فرصت قدم زدن در میان فضای زیبای و دلنشین را برای تان مهیا کند، بهترین راه سوار شدن مترو و پیاده شده در ایستگاه های Lok Kalyan Marg و Khan Market است در این ایستگاه های مترو می توانید خود را به یکی از زیبا ترین جاذبه های گردشگری شهر دهلی برسانید، جاذبه ای از اسم اش ماهیت آن را می توانید حدس بزنید. لودی گاردن، شاید اسم گاردن یا همان باغ، از درست بودن انتخاب تان خبر بدهد اما وقتی نام لودی را هم می شنوید و اگر تا اینجای سفر با ما در 2safar بوده باشید، می فهمید این اسم شما را به یک مکان تاریخی خواهد بردو ترکیب این دو اسم جذابیت آن را بدون شک برای تان بیشتر می کند.

مسجد امام حسن عسگری قم

گردشگران در شرق ، از جمله ایران، زیبا ترین و ماندگار ترین بنا های تاریخی را می توانند در اماکن مذهبی ببینند، معابد هندو، مساجد مسلمانان و دیگر پرستشگاه های مذاهب و باور های متعدد و متثکر شرق همواره عرصه ظهور و هنرآفرینی، هنرمندانی بوده که هویت های مذهبی را با هنر های بومی تلفیق کرده اند و آثاری پدید آورند که امروزه از آنها به عنوان ستون های هویتی اقوام و مذاهب گوناگون می توان نام برد. در ایران هم همین قصه را شاهد خواهید بود، گردشگرانی که با ایران قدم می گذارند، در شهر ها و مناطق مختلف می توانند، هویت و هنر ایرانی را در بنا های مذهبی و مساجد شاهد باشند، آثاری که امروزه به عنوان جاذبه های گردشگری، علاقه مندان و بازدید کنندگان بسیاری را به سوی خود می کشاند و هر کدام از آنها، عرصه بی نظیری از هویت ملی این سرزمین به شمار می آیند. در شهر تاریخی قم هم شما با آثار و بنا های متعددی رو به رو هستید، که یکی از آنها مسجد امام حسن عسگری است.

بازار قدیم قم

بازار به عنوان قلب اقتصادی یک شهر تعیین کننده هویت و تاریخ اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آن به شمار می رود و هنگامی که به شهر های مختلف ایران سفر می کنید در میان شهر های تاریخی نقاط مشترک و مکان هایی مشابهی وجود دارد که تاریخ آن ها را مانند ریسمانی به هم پیوسته گره می زند.قم هم در نواحی تقریبا مرکزی ایران نیز دارای چنین شباهت ها و اشتراکات است و شما در 2safar با برخی از این مکان های مشابه و مشترک آشنا می شوید و بهتر می توانید این شهر تاریخی و مذهبی و البته زیبا را ببینید.

معبد آکشاردام دهلی هند

هند سرزمین عجایبی است، سرزمینی که در میان هیاهوی دنیای امروز می توان پ مکان های متفاوت، زیبا و حیرت انگیزی را در آن مشاهده کرد، مکان هایی هرکدام برگرفته زا باور و اعتقادی خاص با تاریخ و هویتی مشخص هستند، هویت هایی که در دوره های مختلف تاریخی گاه در تعارض های خونین بوده اند اما امروز همه ی آنها در کنار هم به جاذبه های دیدنی برای شهر دهلی و کشور هندوستان تبدیل شده اند. این بار در مسیر 2safar در شهر تاریخی و زیبای دهلی به یکی زا معابد زیبا و عظیم این شهر و کشور هندوستان می رویم و شما را با این مکان زیبا آشنا خواهیم کرد.

حرم فاطمه ی معصومه قم

در ایران اماکن و بنا های مذهبی امروزه علاوه بر کارکرد مذهبی شان، به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شناخته می شوند و زائرانی که از نقاط مختلف برای زیارت اماکن مذهبی سفر می کنند ، طیف وسیعی از گردشگران را شامل می شوند. شهر قم یکی از شهر های مذهبی ایران است و پس از مشهد بیشترین گردشگران را با اهداف مذهبی پذیراست. آرامگاه فاطمه ی معصومه در قم، این شهر را به یکی از پایگاه مذهبی بدل کرده که البته در کنار فضای معنوی و مذهبی این مکان، هنر و شکوه معماری ایرانی خود نمایی کرده و گردشگران در حدم فاطمه ی معصومه علاوه بر تجربه ی فضایی معنوی و آرامش بخش، شاهد کلکسیون زیبایی دیگری از هنر و ذوق ایرانی در این مکان شگفت انگیز خواهند بود.

موزه ی شهرکرد

برای معرفی جاذبه های گردشگری شهرکرد، انتخاب موزه ی این شهر بهترین فرصت برای آشنایی ابتدائی با تاریخ و تمدنی است که در این ناحیه از ایران زندگی می کرده و گردشگران را بیشتر به این شهر زیبا و خوش آب و هوا آشنا می سازد. یکی از سایت های باستان شناسی درست چسبیده به این شهر و در 7 کیلومتری شهرکرد، تپه ی باستانی گورگانی است که یکی از زیستگاه های تمدن 7 هزار سال پیش در این ناحیه بوده است و در اطراف و دیگر قسمت های شهرکرد هم آثار و بقایای باستانی و تاریخی متعددی کشف شده که امرروزه از آثار برجای مانده از دوران باستان و باقی مانده از تاراج سارقان فرهنگی و تاریخی این سرزمین، در موزه ی باستان شناسی شهرکرد نگهداری می شود و یکی از مکان های تماشایی و دیدنی برای گردشگرانی است که قدم به این شهر می گذارند.

موزه ی ملی دهلی

تاریخ در شهر دهلی مانند هواست، هرجا که قدم بگذارید اثر و نشانه ای از بخشی از تاریخ این سرزمین را خواهید دید. تاریخی آثار و بقایای بسیار متعددی از خود برجای گذاشته و یکی از مهمترین جاذبه های این شهر به شمار می آید. برای گردشگران در هر شهر و منطقه ای، موزه ها مانند ویترینی زیبا بسیاری از بخش های هویتی و تاریخی آن حوزه را به آنها نشان می دهد و بهترین مکان برای درک بهتر تاریخ یک شهر، یک کشور و یک تمدن است. در میان تمام آن بنا های تاریخی و مکان های باستانی در شه دهلی، موزه ملی دهلی، یکی از بهترین مکان هایی است که گردشگران می توانند شناخت بهتر و جامعی نسبت به تاریخ این شهر و کل کشور هند پیدا کنند، تاریخی که شاید بتوان قدمت موجود درموزه ی ملی دهلی را در حدود 5 هزار سال تخمین شد.

آرامگاه همایون دهلی هند

همایون شاه گورکانیان در کابل به دنیا آمد و پس از پدرش ظهیرالدین محمد بابر دومین پادشاه امپراتوری مغولی گورکانیان هند شد، اما به مدت 15 سال پس از حمله شیرشاه و شکست در مقابل او به ایران گریخت و در شهر قزوین در دربار اه تهماسب اول صفوی ساکن شد، پناهندگی او در دربار شاه ایران، او را فرهنگ ایرانی آشنا ساخت و با باز پس گیری قدرتش به کمک شاه ایران، ارتباط خود را با در بار ایران حفظ کرد. از آن دوره ی تاریخی، معماری ایرانی بخشی از فرهنگ و هنر هندی شد و بنا های مختلف در جای جای هند بویژه در شهر دهلی متاثر از فرهنگ ایرانی و معماری ایرانی هستند و گردشگران می توانند آثار و نشانه های هنر و فرهنگ ایرانی را در مکان های مختلف مشاهده کنند.