جاذبه های گردشگری

معبد آکشاردام دهلی هند

هند سرزمین عجایبی است، سرزمینی که در میان هیاهوی دنیای امروز می توان پ مکان های متفاوت، زیبا و حیرت انگیزی را در آن مشاهده کرد، مکان هایی هرکدام برگرفته زا باور و اعتقادی خاص با تاریخ و هویتی مشخص هستند، هویت هایی که در دوره های مختلف تاریخی گاه در تعارض های خونین بوده اند اما امروز همه ی آنها در کنار هم به جاذبه های دیدنی برای شهر دهلی و کشور هندوستان تبدیل شده اند. این بار در مسیر 2safar در شهر تاریخی و زیبای دهلی به یکی زا معابد زیبا و عظیم این شهر و کشور هندوستان می رویم و شما را با این مکان زیبا آشنا خواهیم کرد.

حرم فاطمه ی معصومه قم

در ایران اماکن و بنا های مذهبی امروزه علاوه بر کارکرد مذهبی شان، به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شناخته می شوند و زائرانی که از نقاط مختلف برای زیارت اماکن مذهبی سفر می کنند ، طیف وسیعی از گردشگران را شامل می شوند. شهر قم یکی از شهر های مذهبی ایران است و پس از مشهد بیشترین گردشگران را با اهداف مذهبی پذیراست. آرامگاه فاطمه ی معصومه در قم، این شهر را به یکی از پایگاه مذهبی بدل کرده که البته در کنار فضای معنوی و مذهبی این مکان، هنر و شکوه معماری ایرانی خود نمایی کرده و گردشگران در حدم فاطمه ی معصومه علاوه بر تجربه ی فضایی معنوی و آرامش بخش، شاهد کلکسیون زیبایی دیگری از هنر و ذوق ایرانی در این مکان شگفت انگیز خواهند بود.

موزه ی شهرکرد

برای معرفی جاذبه های گردشگری شهرکرد، انتخاب موزه ی این شهر بهترین فرصت برای آشنایی ابتدائی با تاریخ و تمدنی است که در این ناحیه از ایران زندگی می کرده و گردشگران را بیشتر به این شهر زیبا و خوش آب و هوا آشنا می سازد. یکی از سایت های باستان شناسی درست چسبیده به این شهر و در 7 کیلومتری شهرکرد، تپه ی باستانی گورگانی است که یکی از زیستگاه های تمدن 7 هزار سال پیش در این ناحیه بوده است و در اطراف و دیگر قسمت های شهرکرد هم آثار و بقایای باستانی و تاریخی متعددی کشف شده که امرروزه از آثار برجای مانده از دوران باستان و باقی مانده از تاراج سارقان فرهنگی و تاریخی این سرزمین، در موزه ی باستان شناسی شهرکرد نگهداری می شود و یکی از مکان های تماشایی و دیدنی برای گردشگرانی است که قدم به این شهر می گذارند.

موزه ی ملی دهلی

تاریخ در شهر دهلی مانند هواست، هرجا که قدم بگذارید اثر و نشانه ای از بخشی از تاریخ این سرزمین را خواهید دید. تاریخی آثار و بقایای بسیار متعددی از خود برجای گذاشته و یکی از مهمترین جاذبه های این شهر به شمار می آید. برای گردشگران در هر شهر و منطقه ای، موزه ها مانند ویترینی زیبا بسیاری از بخش های هویتی و تاریخی آن حوزه را به آنها نشان می دهد و بهترین مکان برای درک بهتر تاریخ یک شهر، یک کشور و یک تمدن است. در میان تمام آن بنا های تاریخی و مکان های باستانی در شه دهلی، موزه ملی دهلی، یکی از بهترین مکان هایی است که گردشگران می توانند شناخت بهتر و جامعی نسبت به تاریخ این شهر و کل کشور هند پیدا کنند، تاریخی که شاید بتوان قدمت موجود درموزه ی ملی دهلی را در حدود 5 هزار سال تخمین شد.

آرامگاه همایون دهلی هند

همایون شاه گورکانیان در کابل به دنیا آمد و پس از پدرش ظهیرالدین محمد بابر دومین پادشاه امپراتوری مغولی گورکانیان هند شد، اما به مدت 15 سال پس از حمله شیرشاه و شکست در مقابل او به ایران گریخت و در شهر قزوین در دربار اه تهماسب اول صفوی ساکن شد، پناهندگی او در دربار شاه ایران، او را فرهنگ ایرانی آشنا ساخت و با باز پس گیری قدرتش به کمک شاه ایران، ارتباط خود را با در بار ایران حفظ کرد. از آن دوره ی تاریخی، معماری ایرانی بخشی از فرهنگ و هنر هندی شد و بنا های مختلف در جای جای هند بویژه در شهر دهلی متاثر از فرهنگ ایرانی و معماری ایرانی هستند و گردشگران می توانند آثار و نشانه های هنر و فرهنگ ایرانی را در مکان های مختلف مشاهده کنند.

قلعه سرخ یا لال قلعه دهلی هند

تاریخ دهلی پر است از حادثه های مهمی که با تاج گذاری ها و سقوط پادشاهان مختلف گره خورده است، شهری که در میان حوادث تاریخی مهم هندوستان همیشه می توان رد پایش را دید و تاریخ هند را در این شهر تاریخی به نظاره نشست. این بار در معرفی یکی دیگر از جاذبه های گردشگری شهر دهلی به سراغ بارگاه پادشاهی دیگر می رویم . بنای تاریخی دیگری را به شما معرفی می کنیم، بنایی که در حین روایت تاریخ این سرزمین، اثر بسیار فاخرف تماشایی و دیدنی است و بی گمان تماشاچیان این قلعه با وجود تمام غارت های که به خود متحیر زیبایی اش خواهند شد، با ما در معرفی قلعه سرخ یا لال قلعه همراه باشید.

بازار سرپوشیده اردبیل

در شهر های ایران مانند تهران، یزد، اصفهان، شیراز، کرمانشاه ، کرمان و دیگر شهر های قدیمی بازار قلب تپنده ی آن مناطق به شمار رفته و در حواشی خود المان های فرهنگی و ساختار اجتماعی شهر را سامان داده است، این در حالی است که وقتی قدم به درون این بازار ها می گذارید، دنیای سنتی با وجود تمام پیشرفت های تکنولوژیکی امروزه همچنان روح خود را حفظ کرده و فضای بسیار دلنشینی را برای گردشگران ایجاد می کند. این در حالی است که بازار های سنتی با وجود تغییرات امروزی در سبک تجارت همچنان شلوغ و پر طرفدار هستند و گردشگران در شهر های قدیمی ایران می توانند از این جاذبه ی سنتی و لذت همیشگی بهره مند شوند.

گالری های هنری بمبئی هند

در مطالب پیش و در معرفی جاذبه های گردشگری مختلف شهرها و کشور ها، از موزه ها به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های هر شهر نام بردیم، جاذبه ای که عناصر مختلف تاریخی و هویتی یک شهر و یک جامعه را در ویترینی زیبا و شکیل در معرض دید عموم قرار می دهد و گردشگران به عنوان میهمانان یک سرزمین در کنار فعالیت های تفریحی در چنین مکان هایی می توانند در جریان تاریخ، هویت و فرهنگ کشورهای میزبانشان قرار بگیرند. اما این بار در 2safar به سراغ موزه ای نرفته ایم، هرچند در مسیر سفرمان به بمبئی چندین موزه ی معروف این شهر را معرفی کرده ایم. این با شما به سراغ بخش فرهنگی فعالی در بمبئی می رویم که این شهر را به یکی از قطب های هنری و فرهنگی هندوستان تبدیل کرده اند و بسیاری از گردشگران و هنرمندان بین المللی برای بازدید و تماشای این بخش به هندوستان سفر می کنند و گردشگران دیگر هم می توانند در این مکان های علاوه بر داشتن اوقاتی لذت بخش از تماشای آثار فرهنگی و هنری مختلف، شناخت بهتری نسبت به جامعه امروزین هند و بمبئی پیدا کنند.

چینی خانه آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی اردبیل

در ادامه ی معرفی بناهای موجود در بقعه ی شیخ صفی الدین اردبیلی به مکانی به نام چینی خانه می رسیم. معرفی این بنا بر اساس ترتیب زمانی ساخت آن در این مجموعه نیست ولی خاص بودن و برجستگی معماری اش آن را به یکی از خاص ترین سازه های بقعه بدل کرده است.این بخش از مجموعه ی بقعه ی شیخ صفی الدین، در دوران سلطنت شاه عباس اول یا همان شاه عباس کبیر ساخته شد. بر اساس اطلاعات موجود در خصوص این بنا باید گفت که عمارت چینی خانه در ادامه نوسازی های دوران شاه عباس در بقعه شیخ، بر روی یکی از بنا های قدیمی این مجموعه شکل گرفت، که برخی بنای اولیه ی محل چینی خانه را قدیمی ترین ساختمان خانقاه شیخ صفی می دانستند، با این وجود به دلیل اطلاعات اندکی که در خصوص ساختمان قدیمی تر وجود دارد، تنها می توان به فرسودگی و ناهمگونی آن با دیگر سازه های اضافه شده به مجموعه اکتفا کرد.

آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

در معرفی جاذبه های گردشگری شهر زیبای اردبیل، بدون شک بهترین انتخاب برای گردشگرانی که می خواهند از این شهر دیدن کنند، مقبره ی شیخ صفی الدین اردبیلی است. بنایی زیبا، اثری باشکوه و یکی از بهترین نمود های معماری ایرانی در سبک های پر قدرت آذری و اصفهان که از جمله سبک های معماری زیبا و شکیل ایرانی به شمار می آیند. مقبره و آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی از جنبه های مختلفی دارای اهمیت است که در کنار هم با بخش ها و اجزای مختلف آن آشنا خواهیم شد و این بنای تاریخی و زیبا را از جنبه های مختلف بررسی می کنیم.

ساندر نرسی دهلی هند

گردشگران در شهر تدهلی با پارک های متعددی رو به رو هستند، از پارک لودی گرفته تا تا پارک نهرو، هر کدام از این پارک ها با برخورداری از ویژگی خاص دارای جذابیت های تماشایی برای گردشگران هستند و از این رو، از هرکدام از آنها می توان به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری دهلی نام برد. این بار به سراغ یکی دیگر از پارک ها و مناطق قدیمی شهر دهلی آمده ایم،تا با این پارک و جاذبه های و بخش های مختلف آن آشنا شویم، پارکی که روند بازسازی اش نزدیک به یک دهه به طول انجامید و با تغییرات مختلف امروزه آماده ی میزبانی از گردشگران و شهروندان شهد دهلی است، محیطی لذت بخش و شادی که در کنار جاذبه های گردشگری مختلف این پارک هیجان انگیز تر خواهد بود.

مرکز نهرو بمبئی هند

بمبئی شهری بزرگ با تاریخی پر از آثار و بنا هایی است که برای گردشگران جذابیت های فراوانی را به دنبال دارد، در این شهر از جاذبه های و اثار تاریخی و باستانی گرفته تا مناطق طبیعی و بکر بسیاری را با هم دیدیم و با آنها آشنا شدیم، این بار در 2safar می خواهیم به یکی از مجموعه های معاصری برویم که می توان آن اثری فاخر و جاذبه ای دیدنی برای شناخت بهتر هندوستان دانست، مجموعه ای که در سال 1972 به یاد اولین نخست وزیر هندوستان جواهر لعل نهرو تاسیس شد، این مجموعه که با نام مرکز نهرو شناخته می شود، شامل بخش های و قسمت های مختلفی است که هر کدام در نوع برای بازدید کنندگانش جذابیت بسیاری خواهد داشت.